Kupa auta
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Kupa auta
Caute chcem sa spytat ci nevie niekdo poradit alebo nema skusenosti z autami peugeot 406 2.0 HDI 80kw combi.Renaurt scenic 1.9 dci 74kw ake su to auta co sa tika poruchovosti a spolahlivosti potrebujem niake kombi a najlepsie diesel. Este uvazujem o mazde prymac 2.0 ale tam som pocul ze maju niake problemi z motormi ak mi vie niekto poradit ale bo ma skusenosti tak budme v dacni vdik 

-
- Aktivista
- Ferrari1980
- Přispěvovatel
-
- Aktivista
Nemáš žádnou jistotu..Jakmile ti auto chcípne, nebo ráno ho nenatočíš, můžeš klidně rovnou do banky a pro odtah. Tam je i žlutý anděl k ničemu. To je auto určené pro servisy..Já vím, že ta 2.0 HDI je nejlepší, a už má jinou úroveň než ty první provedení, ale čertovo kopýtko je to pořád..Já teď budu řešit poblijona 1,4 HDI ve 206, , což je sráč na sráč. Nikdo neví, co to má za sebou, kolik najeto, olej teče z motoru proudem na výfuk, a majitelka se zatím usmívá, ale brzo se jí vrátí přechod nejen ze zajištěného stáří do chudoby ..Ten motor je dobrý tak do motokáry na matějské pouti.. 

nepropadat panice...
-
- Aktivista
V čem? V principu, např. měl jsem zákazníka auto/406/ z NL, stočené, to auto jezdilo velice často na vleku, nejdřív čerpadlo v nádrži, potom vstřikovače, řemenice, hlavní čerpadlo, vypadlý konektor na čerpadle apod...A svítící kontrolka byla součást jízdy..Pořád něco, ale samozřejmě je to o 100% lepší než 1,6HDI. Velký proběh km HDI je díra do konta..Ale nikomu neberu jeho důvěru .. 

nepropadat panice...
-
- Aktivista
jsem si vzpoměl ta svítící přístrojovka u jedné 4O7 ale benál, hned po rozjedu to hlásilo servis stop a pak začal ten multifukční pískač ječet a zvyšovat celkovou paniku
mrknul jsem do ní kts a když jsem řekl majiteli cenu opravy bylo vidět že ho opouští vědomí, na auto si pujčil a na banány nebylo
vzal jsem černou folii zalepil neřátelský displej, akuvrtačkou provrtal na páčce ten pískač a klid několik let borec spokojený

mrknul jsem do ní kts a když jsem řekl majiteli cenu opravy bylo vidět že ho opouští vědomí, na auto si pujčil a na banány nebylo
vzal jsem černou folii zalepil neřátelský displej, akuvrtačkou provrtal na páčce ten pískač a klid několik let borec spokojený

To si nevybereš...je jedno co koupíš..pokud se to bude srát. Mám 406 2,2 Hdi když jsem to kupoval před šesti lety věděl jsem kulové koupil ji protože jela,líbila se a měla kufr dost velký na kočár. I přesto že první tři roky znala jen podlahu tak za dvěstě tisíc co jí mám jsem krom spotřebáku udělal vstřik a to jen jeden( ostatní byly prostě dobré)...Jezdí se mi s tím dobře, uvažoval jsem o něčem novějším ale po svezení 407,O2,B7 jsem si ji nechal.Z dnešního pohledu bych volil právě 2,0 o tolik hůř to nejede a spotřeba nižší. Kolega si v tu dobu koupil lagunu, do roka měnil motor, furt měl problém s elektrikou...ale to je otázka co za to může. Znám lidi co mění olej i motorem- prostě ojeté auto bez jasné historie je otázka štestí. Takže buď si vytáhneš správně nebo ne. Ale za mě byměl ten los lva.)
muzu do toho vstoupit? taky uz vyhlizim nove auto nemam rad francpze,protoze se blbe opravuji(debilne reseny pristup)
ale motory jako je 1,4 HDi a 1,5 dci se mi moc libi. muzete mi nekdo poradit jak to je se sepotrebou oproti 1,9tkam? kamos me presvedcuje,ze treba 1,3 JTD zere stejne a vic jak 1,9 JTD,ale srovnava to s unijetem.
papirove hodnoty jsou u vsceh nizkobjemovych motoru hezke,ale jaka je realita? opravdu umi jet ty motory za 6 ve emste? pisou aj 5,5 jak kerej
jezdim jen mesto a benzinaky me vzdy sezerou.
dale jak se daji nacipovat? tentokrat chci vybirat auto fakt poradne a ziskat co nejvic informaci
ale motory jako je 1,4 HDi a 1,5 dci se mi moc libi. muzete mi nekdo poradit jak to je se sepotrebou oproti 1,9tkam? kamos me presvedcuje,ze treba 1,3 JTD zere stejne a vic jak 1,9 JTD,ale srovnava to s unijetem.
papirove hodnoty jsou u vsceh nizkobjemovych motoru hezke,ale jaka je realita? opravdu umi jet ty motory za 6 ve emste? pisou aj 5,5 jak kerej
dale jak se daji nacipovat? tentokrat chci vybirat auto fakt poradne a ziskat co nejvic informaci
ex fiat punto 1,4 GT turbo 96 kw
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
vim o jedne 206 1.4hdi, najeto cca 150tis km, motor netknutej - proste leje naftu a jezdi a jezdi a .....jericho-3 píše:Nemáš žádnou jistotu..Jakmile ti auto chcípne, nebo ráno ho nenatočíš, můžeš klidně rovnou do banky a pro odtah. Tam je i žlutý anděl k ničemu. To je auto určené pro servisy..Já vím, že ta 2.0 HDI je nejlepší, a už má jinou úroveň než ty první provedení, ale čertovo kopýtko je to pořád..Já teď budu řešit poblijona 1,4 HDI ve 206, , což je sráč na sráč. Nikdo neví, co to má za sebou, kolik najeto, olej teče z motoru proudem na výfuk, a majitelka se zatím usmívá, ale brzo se jí vrátí přechod nejen ze zajištěného stáří do chudoby ..Ten motor je dobrý tak do motokáry na matějské pouti..
je ale pravda, ze se o to majitel stara, zadne oleje po 30 tis km a podobne hovadiny, pekne kazdejch max. 15 tis km
VW Touran 2.0TDI BKD Highline chip by dragpower.cz
jericho-3 píše:V čem? V principu, např. měl jsem zákazníka auto/406/ z NL, stočené, to auto jezdilo velice často na vleku, nejdřív čerpadlo v nádrži, potom vstřikovače, řemenice, hlavní čerpadlo, vypadlý konektor na čerpadle apod...A svítící kontrolka byla součást jízdy..Pořád něco, ale samozřejmě je to o 100% lepší než 1,6HDI. Velký proběh km HDI je díra do konta..Ale nikomu neberu jeho důvěru ..
co je konkretne na 1.6HDI v Peugeotech nebo Citroenech spatnyho?
jestli jezdit mesto, kup si benzin, nejhorsi varianta do mesta je nafta s filtrem pevnych casticsikin1987 píše:muzu do toho vstoupit? taky uz vyhlizim nove auto nemam rad francpze,protoze se blbe opravuji(debilne reseny pristup)