berlingo 1.6hdi rok 07, zdechlo za jízdy, oranž kontr.

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Sayllo
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Sayllo »

elch píše:P1351 - Specifický kód výrobce
P0341- snimac polohy vack./klik.hridele (G40) : neverohodny signal
P1586 - Specifický kód výrobce
tuty chyby vyskočily, otáčky motoru to v hodnotách ukazuje, na čidle kliky je na pinech mínus, 7,5 což je divný a 5, na vačce je mínus ,12.5, 5
rozvody jsem nasel na vačce kolik ale na klice nemůžu nic dohledat, od setrváku nikde žádné okno, a na řemenici taky žádná dírka, jinak čidlo na vačku jsem dal nové a nic, na start sprej to parkrát bouchlo ale jinak nic, musim zkontrolovat ty rozvody a od toho začít, prosim neví někdo kde bych to na tý klice našel???
No odmontuj si starter a zanim to pojde do zotrvacnika, pokial si spravis sikovny pripravok nemusis odmontovat, ale bude to zdlhave

Sorry nepocuvaj ma, ty mas nove hdicko
elch
Přispěvovatel

Příspěvek od elch »

tak tak, je to hdi, na Hú bych musel dolu se vstřikem a to fakt ne, musí tam být někde ryska schovana anebo díra na kolík, netušíte???
Sayllo
Aktivista

Příspěvek od Sayllo »

elch píše:tak tak, je to hdi, na Hú bych musel dolu se vstřikem a to fakt ne, musí tam být někde ryska schovana anebo díra na kolík, netušíte???
Zajtra ti to tu capnem odfotene, pozrem to inej hdi 1,6 je to to iste. Mam nejaku c4 co si este neprevzali, tak to pozrem.. je to tiez 1,6
elch
Přispěvovatel

Příspěvek od elch »

Sayllo píše:
elch píše:tak tak, je to hdi, na Hú bych musel dolu se vstřikem a to fakt ne, musí tam být někde ryska schovana anebo díra na kolík, netušíte???
Zajtra ti to tu capnem odfotene, pozrem to inej hdi 1,6 je to to iste. Mam nejaku c4 co si este neprevzali, tak to pozrem.. je to tiez 1,6
r.v.07, 1.6hdi 55kw, děkuju moc, a taky mrkni jestli můžeš na to napětí co jde na piny toho čidla otáček klik.hř, je mi divný že jde rozdílny oproti té vačce
Naposledy upravil(a) elch dne 20 led 2013, 14:04, celkem upraveno 1 x.
Sayllo
Aktivista

Příspěvek od Sayllo »

elch píše:
Sayllo píše:
r.v.07, 1.6hdi 55kw, děkuju moc
Neni zac, rano to kuknem okolo najneskor obeda to tu mas.
elch
Přispěvovatel

Příspěvek od elch »

Sayllo píše:
elch píše:
Sayllo píše: Zajtra ti to tu capnem odfotene, pozrem to inej hdi 1,6 je to to iste. Mam nejaku c4 co si este neprevzali, tak to pozrem.. je to tiez 1,6
r.v.07, 1.6hdi 55kw, děkuju moc
Neni zac, rano to kuknem okolo najneskor obeda to tu mas.
díky
vladosr
Přispěvovatel

Příspěvek od vladosr »

Obrázek
Obrázek
Peugeot Partner HDi 10/2001 , ABS,KLIMA,TEMP,PP
mirdasR32
Přispěvovatel

Příspěvek od mirdasR32 »

rozvody kontroluj jednoduše. sundej hlavní řemenici na klice a na impulsnim krouřku pro snímač je jedna 5 díra. v prsou je druhá. Sundáš kryt na vačkovym kole a vlevo natočíš kolo vačky aby si měl tu 8 díru v kole vlevo dole. V hlavě je taky díra přes kterou to zaaretuješ. no a zkusíš zaaretovat tu kliku 5-kou vrtákem a uvidíš jestli to sedí.
Combi ASZ
elch
Přispěvovatel

Příspěvek od elch »

jojo, ted jsem to dohledal, 8mm skrz řem.vačky a 5 mm skrz řemenici klikya a sedí to oboje, ale co mi nejde do hlavy napaájení toho čidla, že na vačce je 12v 5v a minus, a na klice je 7,5v 5 a mínus, když už tak by to mělo bejt oboje to napájení těma 12v, fakt nevim, čidlo od eps nové, ale taky mu moc nevěřim, jediná fyzická zkouška toho čidla by byla osciloskopem?nebo existuje jiná možnost vyzkoušení???díky za rady
dodi911
Aktivista

Příspěvek od dodi911 »

Osciloskopom by si to videl hned, ze ako pracuje. Ma tam byt 12V pre napajanie cidla, asi pred tyzdnom som to meral tiez na 1,6ke. Ked cidlo odpojis je tam tiez len 7,5V? Inak kable si premeral do rj?
elch
Přispěvovatel

Příspěvek od elch »

káble do řj jsou propípaný, z výstupu řj. jde jen těch 7,5v které vylezou u čidla, to se mi nelíbí, prostě potřebuju zjistit jestli má vylezt 7,5 nebo 12v, jinak je asi v háji řj
elch
Přispěvovatel

Příspěvek od elch »

sayllo proměř mi prosim tě to čidlo na klice se zapnutym klíčkem kolik tam jde to napájení, díky moc, rozvody jsem už zkoušel, sedí
Sayllo
Aktivista

Příspěvek od Sayllo »

elch píše:sayllo proměř mi prosim tě to čidlo na klice se zapnutym klíčkem kolik tam jde to napájení, díky moc, rozvody jsem už zkoušel, sedí
Pozerem ti to. Kolik ti je uz asi jasne ako je to :D Akurat som na obede cize po 14 to mozem omerat.
elch
Přispěvovatel

Příspěvek od elch »

Sayllo píše:
elch píše:sayllo proměř mi prosim tě to čidlo na klice se zapnutym klíčkem kolik tam jde to napájení, díky moc, rozvody jsem už zkoušel, sedí
Pozerem ti to. Kolik ti je uz asi jasne ako je to :D Akurat som na obede cize po 14 to mozem omerat.
dík, to bude další veselej majitel, jestli bude řj v haji
Sayllo
Aktivista

Příspěvek od Sayllo »

elch píše:
Sayllo píše:
dík, to bude další veselej majitel, jestli bude řj v haji
No takze som doma, mimochodom na 1,6 KM useku som videl 11 havarii a to niektore skoncili na delicich betonovych takych tych gulach...cize podvozok pekne KO. Su tu nepovinne zimne gumy ale je tu katastroficka kalamita...

No takze to cidlo, bud teraz este kontrola cisla ecu alebo potom mas asi proble,

Meral som to fakt rychlo, lebo ta pani uz dosla, tak som jej este vysvetli ze musim skontrolovat podvozok...i ked merak sondy vruke ale vpohode (rofl)

Moje meranie: Najprv som omeral len tak bez nicoho iba s prebudenou BSI.

7,449V a do asi 5 sekund 0,788.
Zapalovanie prva poloha 7,448V stale.
zapalovanie kontrolky zhavenie a vse ostatne 11,966V

pri starte kleslo na 6,956V.
Odpovědět

Zpět na „Citroën“