Dobrý deň.
Mám MAZDU 323 DiTD, sedan, 66 kW, turbodiesel, r.v. 2000, kar. BJ, motor RF. Akonáhle sa schladilo, mám problém so štartovaním motora. Najprv pri štarte mi chytil jeden válec, potom druhý a nakoniec bežali všetky. Vymenil som žhaviče, teraz chytajú všetky naraz. Problém je v tom, že pri štarte musím podržať štartér dlhšie asi 5 sekund a potom motor chytí. Pri teplom motore už nie je žiadny problém. Tento problém som mal asi pred 5 rokami, kedy na tom v servise pracovali tri dni, opravili to, zaplatil som dosť veľkú sumu. Povedali mi, že vymenili nejaké čidlo, ale to som nevidel a neviem aké, a neviem ani, kde sa nachádza.Keď naštartujem, nie je vidieť pridanie zmesy a vyššie otáčky tak, ako to bývalo predtým.Ako pri iných vozidlách, keď keď sa spustil sýtič. Možno je toto práve tá chyba. Vie mi niekto poradiť? Vozidlo mám 12 rokov a najazdených 284 000 km. Okrem tej jednej chyby, mi fungovalo veľmi spoľahlivo. Dnes som vymenil palivový filter, ale chyba sa stále opakuje. Ďakujem za radu.
Mazda 323 DiTD sedan, problém so studeným štartom
Moderátoři: šulda, Moderátoři