Nissan 2.0TD běží nahov...

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Kakamil 4x4
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Nissan 2.0TD běží nahov...

Příspěvek od Kakamil 4x4 »

Nazdar přátelé,
na mojí Primeře P11 s motorem 2.0TD se mi asi před třemi týdny objevila závada :( Motor po nažhavení normálně chytí na jedno otočení, ale na volnoběh běží velmi špatně (tak na dva, tři válce), kouří černě a když přidám plyn až na podlahu, zvýší se otáčky na 1000ot/min.
Teprve po mírném ohřátí (cca 5-10min.) se motor pomalu srovná, volnoběh začne držet a po dalších pár minutách už jde normálně vytočit a má plný výkon a nekouří. Za tepla žádný problém.
Kontroloval jsem úniky nafty, podtlaky, kabeláž...prostě vše co se aspekcí dá zhodnotit a vše je OK :?
Můžete mi poradit, zda-li s tím máte zkušenost? Díky
VW Sharan 1.9TDI 4motion (AUY 85kW) is dead :(, now Seat Alhambra 1.9TDI 4motion a Nissan Primera 2.0TD :)
Honda NT 650V Deauville
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

zastudena diagnostika měřené hodnoty jestli odpovídají skutečnosti teplota motoru, paliva. váha atd ;)
Kakamil 4x4
Přispěvovatel

Diag

S diag bude trochu problém, bo to ještě nemá klasické OBD. Ale fakt je ten, že se "check" na chvilku rozsvítí, když to kraví. Asi budu muset k soudruhům do Nissanu :/
VW Sharan 1.9TDI 4motion (AUY 85kW) is dead :(, now Seat Alhambra 1.9TDI 4motion a Nissan Primera 2.0TD :)
Honda NT 650V Deauville
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

tam máš tak dvě možnosti diag nebo http://www.vestirna.com/koule/ ;)
Kakamil 4x4
Přispěvovatel

Tak to asi zkusím tu kouli nebo čajovou sedlinu
Honda NT 650V Deauville
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Tenhle Nissan se obtížně diagnostikuje, neboť k navázání komunikace je nutné, aby diagnostický přístroj posílal na příslušný pin hodinový kmitočet. Na to je potřeba spešl adaptér.
Doporučuji překontrolovat nastavení čerpadla, ten zadní řemen dokáže přeskočit a předvstřik se zpožďuje.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
bepa
Přispěvovatel

Příspěvek od bepa »

Kakamil 4x4
Přispěvovatel

Velmi děkuji za info, blikající kód vyzkouším hned jak se dostanu na dílnu. Dám vědět.
Honda NT 650V Deauville
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Myslím, že tohle auto vyblikat nepůjde.

www.mosaznevyrobky.cz
Kakamil 4x4
Přispěvovatel

Tak auto skutečně blikající kód má a našlo mi to čtyři závady: 11, 12, 17, 47
Krom 17ky jsem rozklíčoval všechny. 11ka má být snímač na vačce, 12ka váha vzduchu (tu jsem měl ale odpojenou, tak neřeším) a 47 je snímač kliky :?
Co mi to tedy říká? Že by opravdu kolidovali signály mezi oběma čidly a bylo to skočené o zub? Proto to napsalo obě čidla...???
Asi se mrknu na ty rozvody...
Honda NT 650V Deauville
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Tak auto skutečně blikající kód má
Tak to popiš, jak se to bliká, určitě to bude někoho zajímat.
Obě čidla to napsalo nejspíš proto, že je nějaký problém v synchronizaci, ještě to porovnává údaj ze snímače zdvihu jehly a asi to nesedí. Ještě se zeptám, neměnil někdo hlavní rozvodový řemen? Pokud to dělá někdo neznalý, tak při tom může odepsat snímač otáček klikového hřídele. Už jsem tu takové auto měl. Jednotka si s tím dokáže poradit, ale startuje a běží špatně a svítí kontrolka motoru + chyby, cos popsal. Jinak ten snímač neuměli ani v Nissanu sehnat.

www.mosaznevyrobky.cz
bepa
Přispěvovatel

Příspěvek od bepa »

taky jsem řešil že rozvodák od contitechu mi nefungoval ma v sobě nějake draty či co a rušilo to snímač kliky jezdilo to třeba 10 000km a pak problem pak třeba za 3000km .řešil jsem to s technikama s přimo nissan praha .origo řemen a auto jezdilo dalších 200 000km bez problemu
Kakamil 4x4
Přispěvovatel

Před časem jsem vyměnil hlavní rozvoďák, zkontroloval i rozvody na čerpadle a po dalším studeném startu zjistil, že "stále kvoká" :( Jinými slovy chytí okamžitě a bez obtíží, ale na volnoběh se hádá, běží jaksi stále na tři až čtyři válce, do otáček se mu nechce, kouří černě. Po zahřátí se vše srovná, přestane zakopávat a jede normálně :/ Jsem z toho už trochu zoufalý :/
Honda NT 650V Deauville
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

A motor je mechanicky v pořádku?
nepropadat panice...
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Zkus mu přidat předvstřik, chtělo by to zkontrolovat v live datech, kolik je skutečná hodnota. Jezdí sem jeden s tímhle autem, a tyhle problémy taky měl.

www.mosaznevyrobky.cz
Odpovědět

Zpět na „Nissan/Infiniti“