vymena setrvaku o2 tdi 103kw
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Problém je právě v tom, když se něco zákazníkovi stane, tak s pocitem co ten hajzl , co si vzal za 3 hodiny 3000 kč si myslí, tak draho a ještě to zkurvil...Přijde tam a mechanik mu řekne, Vážený pane, plačete dobře, ale na cizíim hrobě, díly jste si přinesl Vy, já na ně nemám žádnou záruku..Pouze na svoji práci.. A jelikož možná máte na díly záruku Vy, tak mi dejte předem 3000kč, já je vyndám, a jestli to bude mou vinou, tak Vám 3000kč vrátím a jestli ne, peníze si nechám...
Ten by čuměl...

Ten by čuměl...
nepropadat panice...
Ano, máš pravdu.jericho-3 píše:Problém je právě v tom, když se něco zákazníkovi stane, tak s pocitem co ten hajzl , co si vzal za 3 hodiny 3000 kč si myslí, tak draho a ještě to zkurvil...Přijde tam a mechanik mu řekne, Vážený pane, plačete dobře, ale na cizíim hrobě, díly jste si přinesl Vy, já na ně nemám žádnou záruku..Pouze na svoji práci.. A jelikož možná máte na díly záruku Vy, tak mi dejte předem 3000kč, já je vyndám, a jestli to bude mou vinou, tak Vám 3000kč vrátím a jestli ne, peníze si nechám...![]()
Ten by čuměl...
Já mám přímo na zakázkových listech napsáno: PŘI POUŽITÍ MATERIÁLU PŘINESENÉHO ZÁKAZNÍKEM SE NEVZTAHUJE ŽÁDNÁ ZÁRUKA NA PROVEDENOU OPRAVU.
At si říká každý co chce, že není práce a že lidi nemají peníze, to je možné ale to že někomu budete dělat otroka z jeho materiálem a ještě za pár korun, si nepomůžete. Když bude takových servisáků víc, tak to za pár let dopadne tak, že si lidí budou nosit i vlastní závaží na vyvážení kol. Bojuji proti tomuto zvyku který se za poslední roky rozmohl. Proto mějte mechanici svojí hrdost!!![/quote]
Plne chapu tvoje duvody, ale zkus se treba vzit do role zakaznika ktery ti da auto na opravu. Jsou lidi ktrei opravdu nemaji na rozhazovani a jezdit musi, takze co kazdyho napadne prvni je zeptat se mechanika na cenu dilu a porovnat na internetu, a hned te napadne proc platit za olej 1000, kdyz ten samej tam je za 700, nebo proc kotouce za 4000, kdyz si ty samy koupim za 3000 a podobne, a to ani nemluvim o tom ze maji moznost si to sehnat za mnohem lepsi cenu nez je na internetu. Nehlede na to za spousta vychcanku a vykuku co si rikaji mechanik ti misto Mobil 1 naleje do motoru stacenou sracku ze sudu s napisem Gliwica (osobni zkusenost), a jine dily Made in CHina vydava za origo veci a tak dal
. Takze po takovych to zkusenostech si taky zakladni veci kupuju sam a pri praci chci byt pritomen, aspon vim co mi tam da, a nejaky reci o zaruce mne uz netizi, a vyjde me to +- na stejno, ale vim ze tam je skutecne to co jsem chtel. Nabadas mechaniky k hrdosti, a bojujes proti tomuhle zvyku, ale ver ze dokud tady bude situace jako doposud tak asi nic neporidis, lidi na to nemaji , az budu brat 70-80 tis jak na zapade, tak si taky necham auto v servisu a nebudu se o nic starat, ale bohuzel v tyhle skurveny dobe , kdy kazdej kouka toho druhyho oskubat co to jde, bude ceskej clovek dal vymyslet jak to udelat, aby z toho vysel co nejlip 
Plne chapu tvoje duvody, ale zkus se treba vzit do role zakaznika ktery ti da auto na opravu. Jsou lidi ktrei opravdu nemaji na rozhazovani a jezdit musi, takze co kazdyho napadne prvni je zeptat se mechanika na cenu dilu a porovnat na internetu, a hned te napadne proc platit za olej 1000, kdyz ten samej tam je za 700, nebo proc kotouce za 4000, kdyz si ty samy koupim za 3000 a podobne, a to ani nemluvim o tom ze maji moznost si to sehnat za mnohem lepsi cenu nez je na internetu. Nehlede na to za spousta vychcanku a vykuku co si rikaji mechanik ti misto Mobil 1 naleje do motoru stacenou sracku ze sudu s napisem Gliwica (osobni zkusenost), a jine dily Made in CHina vydava za origo veci a tak dal

O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Máš pravdu, ale je i odvrácená strana, kterou asi neznáš. Mecháno, který se tím živí, má slevu na dílech, ale musí/měl by mít živnostenský list/, dílnu a to něco čítá. Zaměstnanci nikdy nedojde, o co jde, protože si to nevyzkoušel. V práci svítí zadarmo, teplo má zadarmo atd. atd. Vidíš jen ten vejvar, doporučuji každému, ať to zkusí na své triko.. A tam se ukáže, co je zač..Možná bude podvádět a krást dvakrát tolik co ti, na které nadává..Pár jich znám, ukazuji na ostatní a sami koukají, koho ojebat../tím samozřejmě nemyslím Tebe osobně/A co se týče dílů, je bordel, že slevu má dnes každý, nebo ji má v práci nebo to krade kdoví kde...Mě dá vybrat prodejce ze 3 cen, beru tu střední, ale zákazník by chtěl to nejlepší za cenu té nejnižší sračky..Ale já osobně to nikde neseženu, nejsem obchodník nebo šmelinář..takže ani nevím, co jak kde stojí, je mi to fuk...A na druhou stranu, když to mám finančně napnutý, nebudu jezdit s autem, co má drahý servis a nebudu si vozit prdel v drahém autě/pro mne/.Já si to udělám sám, mám na díly slevu,. ale nejsem debil, abych si koupil auto, kde budu řešit turba, dvouhmotáky a prasklé hlavy..Ale někdo nemá na svačinu, ale musí mít Audi s chipem a 17 kola...Ale jinak máš pravdu, je to o lidech. Slyšel jsem krásný citát od ženské z Nepálu..Penize nemají velkou cenu, zdraví trochu, ale charakter je to nejcennější, co člověk má... 

nepropadat panice...
TO jericho-3 souhlasim s tebou ze mechos ktery dela sam na sebe ma navic naklady na provoz dilny a podobne, a jiste to dneska neni zrovna malo. Ja mel spis na mysli takove ty vychcanky co si chodi do prace pekne odpocnout a po odpolednech fusujou do aut. Tam je taky problem ze si mechanik rika kdejakej trouba co ma starou stodolu a umi vymenit akorat olej
, bohuzel znam takovy pripady, jediny co mu jde dobre je stanovit ceny a omrdat co jde. Naproti tomu taky vim ze poctive se dneska sotva uzivis a ze nejaka ta marze na dilech je takovy bonus pro mechose, je mi jasny ze pokazdy nejde vsechno tak jak by melo a ze se treba s nejakou banalitou musi prcat 3x tak dlouho a musi to logicky dohnat financne, no a samozrejmne taky znam zakazniky kreteny ktrei umi jen rejpat, pomlouvat, nadavat nebo se proste chcou jen za kazdou cenu pohadat. Lidi jsou dneska zli a nezavdecis se ani kdyby jsi se posral.Zaverem - prece se tady nebudume hadat o nejaky marze, jsme jen lidi
To Honza M - neda mi to a musim to napsat - nezda se mi 3000,- + marze za 3-4 hodiny prace ze by byla nejaka otrocka prace pro zakaznika
Jsou lidi kteri na to musi makat kurva dele, a taky si nestuzuji ze musi otrocit. 

To Honza M - neda mi to a musim to napsat - nezda se mi 3000,- + marze za 3-4 hodiny prace ze by byla nejaka otrocka prace pro zakaznika

Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Jsou lidi kteri na to musi makat kurva dele, a taky si nestuzuji ze musi otrocit.
[/quote]
Samozřejmě člověk nedělá spojku každý den, tak nemysli že má majitel servisu denně tisíce. Nevim jak kluci tady, ale málo kdo dělá spojku na čas. přiznám se, je možné zvládnout spojku za 3h, ale já to za tak krátkou domu nedělám.
Neříkám že nemáš ve všem pravdu, jen na to koukáš s pohledu zákazníka a já s pohledu servisáka.

Samozřejmě člověk nedělá spojku každý den, tak nemysli že má majitel servisu denně tisíce. Nevim jak kluci tady, ale málo kdo dělá spojku na čas. přiznám se, je možné zvládnout spojku za 3h, ale já to za tak krátkou domu nedělám.
Neříkám že nemáš ve všem pravdu, jen na to koukáš s pohledu zákazníka a já s pohledu servisáka.

cin- ano, máš pravdu, ale s tím nic neuděláš, když budou zákazníci, kteří dají auto do stodoly / i když typ provozu nerozhoduje v kvalitě a poctivosti mechanika/tak se s tím nic neudělá..Že je u nás velká část národa charakterově narušená, je fakt, a že jeden mechán pomlouvá druhého je taky fakt..Snad to chce čas.A jak píšeš o tomhle výdělku, jak je výhodný, asi ano, ale není to tak často, jak se zdá..Já osobně bych to za 3 hodiny asi zvládl, ale dostal bych infarkt a nevěděl, zda jsou šrouby přesně na svém místě a zda mám čisté svědomí a nehrozí riziko reklamace...Kolikrát něco dělám a vidím, že předchůdce cpal šrouby bezmyšlenkovitě kde byla díra, několik jich zbylo a vše je orvané jako samice. Na převodovce nemá být znát, že byla venku a má tam být vše, co tam patří... 

nepropadat panice...
To Honza M : jasne , jses poctivej a puntickar tak to delas dele, to je potom logicky ze ze 3 hodin je 5 a to nesmi nastat komplikace. Ja osobne jsem si u svyho auta byl kdyz mi Marena TDI predelaval 5q na 6q , takze mam predstavu co to obnasi a co je kolem prcani. Ovsem kdyz prijde zakaznik ktery nevi nic, jen si nekde na foru precte ze to jde za hodinku, tak jsou potom neprijemnosti. Ja jsem jen reagoval na tu tvou vetu ze nebudes otrocit, v zadnym pripade te nijak nenapadam, to chran buh, jen jsem chtel rict ze jiny se na to taky musi kolikrat nadrit, aby ziskal tu sumu. To uz je ale jeho problem.
To jericho 3 - souhlasim s tebou , je to jen o lidech a jak rikas asi to chce cas, ale to my asi jen nezmenime. Ja prece nikomu nevycitam jaky ma ceny, nebo casy , a marze, nejsem k tomu povolany, jen jsem vyjadril jak to treba nekteri lidi vidi a citi
To jericho 3 - souhlasim s tebou , je to jen o lidech a jak rikas asi to chce cas, ale to my asi jen nezmenime. Ja prece nikomu nevycitam jaky ma ceny, nebo casy , a marze, nejsem k tomu povolany, jen jsem vyjadril jak to treba nekteri lidi vidi a citi
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Souhlasím. Je dobře že se nebojíš říct na rovinu co si myslíš.cin píše:To Honza M : jasne , jses poctivej a puntickar tak to delas dele, to je potom logicky ze ze 3 hodin je 5 a to nesmi nastat komplikace. Ja osobne jsem si u svyho auta byl kdyz mi Marena TDI predelaval 5q na 6q , takze mam predstavu co to obnasi a co je kolem prcani. Ovsem kdyz prijde zakaznik ktery nevi nic, jen si nekde na foru precte ze to jde za hodinku, tak jsou potom neprijemnosti. Ja jsem jen reagoval na tu tvou vetu ze nebudes otrocit, v zadnym pripade te nijak nenapadam, to chran buh, jen jsem chtel rict ze jiny se na to taky musi kolikrat nadrit, aby ziskal tu sumu. To uz je ale jeho problem.

-
- Přispěvovatel
proto mam mechose , ke kterymu si vzdy dovezu sve dily, at uz jde o jete ci nove, ale chci vzdy vedet co do auta davam, zadny levny nahrady, ciny, atd....a cenu at si rekne kolik chce....ve vysledku vydelame oba, a kdyz by mi nekdo rek, ze mi to z mych dilu neudela, tak jdu proste jinam...kdyby se mu to nevyplatilo, tak to nedela