Dalsia turboera v F1

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
subz3ro_tdi
Aktivista
Odpovědi: 0

Dalsia turboera v F1

Příspěvek od subz3ro_tdi »

Uz mi mechanik pracuje na novom turbe... (noteeth)
Teraz bez srandy, myslim ze to moze byt od 2014 celkom zaujimave... urcite mi pride rozumnejsie "zrovnat" startove pole takymto sposobom ako pouzitim gum ktore sa opotrebuvaju po par rychlych kolach ;)
Mozno opat zacnem aktivne sledovat prenosy GP F1, co vy? :)

Obrázek
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

Máš recht, F1 je nyní celkem nuda. Pro mě totálně nabubřelej podnik, Nesmyslenej, jak prachy v Golfu. Kdyby radši hleděly na životnost, aby se pak více věcí dalo užít do budoucna ve vývoji sériovek. Nyní je to totální žumpa. Třeba ty gumy, vyrobí se 3 směsi na závod, co se nezužitkuje během víkendu, to už se nikdy nepoužije a jde na likvidaci.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
Jim
Site Admin

Příspěvek od Jim »

Bude alespoň nějaká změna, ale obávám se, že turboéra z konce 80tých let se opakovat nebude. Přednější bude apetit a životnost motoru (nyní mají tuším 8 motorů na sezonu), nikoli honba za max výkony. Zajímalo by mě, co by s dnešní technologií dokázali z těch motorů dostat.
Fabia RS - 274PS, 578N.m. - DIESELPOWER - EX
BMW 335Cd - 368PS, 790Nm - DIESELPOWER - EX
Lexus GS300
Obrázek
blacklight
Přispěvovatel

Příspěvek od blacklight »

Uvidíme jak to bude vypadat, na F1 už tak 5 let nekoukám.

Jednak kvůli debilním a nesmyslným omezením, jako například používání různých sad gum, zrušení tankování během závodu, zmenšení přítlačných křídel... atd.

To ze závodu nejlepších a nejsilnějších aut, dělá závody zcela běžné a nudné.

Že tankování není bezpečné... pravda, ale co dneska bezpečné je.

Já už jsem vzhledem k předchozímu vývoji myslel,
že pro roky 2014-2020 budou motory 1.2 3válce se 6-ti turbama a že si jezdec bude muset na hlavu lepit barevné nálepky, půlku závodu jednu barvu a půlku závodu jinou...
Octavia 1.9 TDI
Golf 2.0 TDI
EX: Lancia Lybra SW 1.9 JTD, Lancia Thesis 3,2 V6, LPG Opel Meriva LPG
subz3ro_tdi
Aktivista

Jim píše:Bude alespoň nějaká změna, ale obávám se, že turboéra z konce 80tých let se opakovat nebude.
To urcite nie, vtedy to boli vsetko WG turbiny, predpokladam ze ovladane mechanicky, bez akejkolvek elektronickej spatnej vazby. Ako kdesi pisal Prost, v podstate vobec nevedeli co si od toho auta mozu dovolit a kedykolvek sa to dalo tak nesli na plny vykon lebo sa bali ze skoncia s olejovymi fanfarami kdesi vo vybehovej zone (v tom lepsom pripade). Doslova pisal ze "sa divili ale ked ubrali a stabilizovali tlak tak auto islo lepsie" (rofl)
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Thomy
Aktivista

Příspěvek od Thomy »

To musely být ty pravé závody, nevědět co máš čekat od auta... :D Škoda, že jsem byl v tu dobu ještě někde na onom světě :)
Octavia I ASV
Impreza WRX 195kW
subz3ro_tdi
Aktivista

@Thomy: Tak urcite, ale zase si zober ze letis 370 km/h, chystas sa ze pomaly budes brzdit do sikany v Monze a na konci rovinky sa ti odporuca este pod plnym plynom turbo..... :-D
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Thomy
Aktivista

Příspěvek od Thomy »

http://www.youtube.com/watch?v=2jMkI9S83T4

Z tohoto videa mám vždycky husí kůži, velký obdiv k jezdcům.. Ta turbo díra a špatná trakce na slickách na 3 (?) stupeň. Tohle je prostě orgasmus.. :woot:

Meziplyn, manuální řazení, žádná elektronika.. Čistá mechanika, je to nářez...

Aerodynamika ve srovnání s dneškem na bodě mrazu :D

Někde jsem četl, že měli jezdci po závodě z toho řazení sedřenou ruku až do krve :D
Octavia I ASV
Impreza WRX 195kW
brankar30
Aktivista

Příspěvek od brankar30 »

ja sa uz neviem novej sezony dockat...ale ta 2014 turbo sezona...to dufam bude lepsie... ;) (crazy)
AUDI A4 AVANT 3,0TDI QUATTRO EX golf IV TDI 188ps 402nm...
subz3ro_tdi
Aktivista

@Thomy: Ak si este nevidel, tak toto video myslim vyjadruje vsetko :)
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

kolem 3,20 je to jasný vydřenej jak sáňky v létě...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Bobeso
Nováček

Příspěvek od Bobeso »

Tak VW nakonec bude v F1 2014-1,2HTP turbo,jenom asi daj 7kvalt misto 5 kvaltu. Kuwa moje mama ma dobrej zaklad do F1,skoda jen ze ma slabsi HTP

Prijde me to trosku trapny-kazdy druhy osobni auto bude mit,vetsi objem a vic valcu-mozna ze i vic turb nez F1 :) :D
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

co je na tom trapný? Navíc každý druhý osobní auto nemá 700hp ;)

nevidím na tom nic špatnýho, je to takovej koloběh techniky, po válce měly F1 motory 1,5l + kompresor, potom měli dloouho atmosféry 3,0l, pak v 80tých letech 1,5l + turbo, teď zase 25 let pauza s atmosférickými V12, V10 a V8 no a v roce 2014 bude 1,6l turbo :) za deset let se třeba zase dočkáme atmosférických F1 :)
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“