Bludem to muzes nazyvat ale po opetovnem precteni nevim, co je na tom k nepochopeni. Bud konkretnejsi, specifikuj co konkretne nechapes (staci me citovat a podtrhnout to, cemu nerozumis ... paklize bys to nechapal jako celek, neni ti pomoci).yf79 píše:foreste ty jako clovek verici vysvetli mi tenhe blud co jsi tady napsal
Problem je, ze zvlaste v dnesni dobe, kdy lide neveri sami sobe, ve svoje schopnosti ani vzajemne sami sobe jsou vnitrne donuceni k tomu, aby se spolehali na nabozenstvi.
Habemus papam
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Aktivista
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
to mluvis zvlastni skusenosti, nebo vis o nekom, prip.slisels o nekom kdo byl vnitrne donuceni k tomu, aby se spolehal na nabozenstvi?Forest píše:Bludem to muzes nazyvat ale po opetovnem precteni nevim, co je na tom k nepochopeni. Bud konkretnejsi, specifikuj co konkretne nechapes (staci me citovat a podtrhnout to, cemu nerozumis ... paklize bys to nechapal jako celek, neni ti pomoci).yf79 píše:foreste ty jako clovek verici vysvetli mi tenhe blud co jsi tady napsal
Problem je, ze zvlaste v dnesni dobe, kdy lide neveri sami sobe, ve svoje schopnosti ani vzajemne sami sobe jsou vnitrne donuceni k tomu, aby se spolehali na nabozenstvi.
Superb BDG
Škoda 110r coupé - r.v.1974 - původní stav
Jawa 350/640 - r.v. 1993 - vývozní
Škoda 110r coupé - r.v.1974 - původní stav
Jawa 350/640 - r.v. 1993 - vývozní
turbo kamna power píše:Papeže mám v píči. Papež není bůh. A církev je jen banda zmrdů hrající si na svatoušky.

Octavia 2 08, TDI BLS DPF, ECU úprava TDIfun - EGR off, GT1646V, 324Nm/148 PS
odjakživa nejvíc válek bylo z náboženských důvodů zaplať pánbůh že jsem ateista 

Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Ladas - křesťanství to má za sebou, ale muslimové si brousí zuby, to teprve začne.. Já jsem taky ateista, ale takový vlažný, věřím, že než to pitomý lidstvo je někdo chytřejší- říkám tomu příroda..Ale na druhou stranu 10 přikázání přeci tak špatné není, ale bohužel uplatńují je jen lidé a všichni ti pánbíčkáři jsou lidé, i když mají různá roucha. A vo.as stojí po ránu možná i papežovi, teď jde o to, co jej vzruší..třeba jen ranní moč. Nejhorší prohřešek moderrní doby je zneužívání dětí v církvi- do huby oplatku a do zadku.....Ale i přes to, přeci, když je někdo věřící, může to být opravdu jen citlivý a hodný člověk a ne gauner. On ten jejich život má jednu výhodu , veškeré příkoří tito lidé snášejí lépe, protože bůh to tak chtěl..A co se jim nedá upřít, je vzdělanost, díky tomu je naše civilizace lepší než ty druhé.. A naposled, po kom zbyly ty krásné stavby, chrámy, zahrady a upravené parky? Po komunistech, nacistech nebo anarchistech? Já souhlasím s tím, navrátit to, co vlastnili zpátky do jejich rukou a jestli si sám neprostřelím hlavu až budu v prdeli /před smrtí/ chci zdechnout u jeptišek a ne u otrávených sestřiček, které řeší, že jejich starý má milenku, ona nemá orgasmus, nebo že nemá na hypotéku a jsou protivné a chvátají domů k rozmazleným parchantům...Jeptišky se dobrovolně pomodlí a zatlačí mi oči bez očekávání úplatku... 

nepropadat panice...
-
- Aktivista
1) cesky prosimyf79 píše:to mluvis zvlastni skusenosti, nebo vis o nekom, prip.slisels o nekom kdo byl vnitrne donuceni k tomu, aby se spolehal na nabozenstvi?
2) snad odpovim na otazku - mysleno tim bylo, ze takovy clovek se neumi spolehnout na sebe, tak hleda berlicku ... a k tomu je na snade Buh (jakekoliv cirkve). Proste normalni clovek da na svuj rozum, empatii, lidova moudra (porekadla, rceni apod, ze kterych si vezme svoje) ale slaboch, neschopa apod. potrebuje pravidla a rad, ktery v tomto pripade nalezne velice lehce v desateru ... ostatne, co je desatero? Az na ty, ktere byly zneuzity (nevezmes bozi jmeno nadarmo) zaklady slusneho chovani.
Jinak nemusel jsem o nich slyset. Stacilo je pozorovat jak "obtizeni hrichy" sli hrisnici ztezka do nej a s jakou radosti a znovuzrozenou vitalitou z nej aby mohli pachat dalsi hrichy.
Ale jen aby se jeste predtim neujistily (jak u nich bylo v davne minulosti zvykem a prave z toho plynou jejich majetky), zda jsi prepsal skutecne majetek na jejich cirkevjericho-3 píše:Jeptišky se dobrovolně pomodlí a zatlačí mi oči bez očekávání úplatku...

TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 

Mnoho lidí , kteří byli v koncentráku, jak za okupace, tak po roce 1948 se shodli na tom, že obdivovali věřící, jejich psychickou odolnost a minimum nenávisti, kterou v sobě měli. Neodsuzoval bych to tak příkře, jako o tom píšeš Foreste, byli moudřejší a zkušenější lidé, než jsme my, kteří tohle pronesli. Dělat rychlé závěry umí každý a být povrchní je dnešní častá vlastnost..Proč odsuzovat desatero a lidi, kteří se jej snaží dodržovat? Mě to nevadí a Tvá narážka na jeptišky je komunistická propaganda, která je prostoupena celým národem. To, co do nás hustili 40 let, předávají rodiče svým dětem a tak to žije dál.Znáš někoho, komu se tohle stalo? Kdo zakládal nálevny pro chudé, sirotčince, apod.?Můj bývalý známý jezdil po revoluci do Itálie a povídá, nemusíš mít ani korunu, něco vysomruješ, když potřebuješ umýt a oháknout, jdeš na faru, tam tě jako poutníka nechají vyspat, dají ti najist a podívej, jaké džiny mám. ..Najdeš si tam vše, co potřebuješ...A to měl tady stavební firmičku, ale do Itálie se jezdil ožírat, somrovat a přitom se i oblékl.. 

nepropadat panice...