Zvuk po výměně spojky za 1-hmotu a převodovky...

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Vici
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Vici »

tak to je dobrej ementál.. to bych radši nezkoušel (noteeth)
možná to tak maj aby když se to za chvíli posere to dalo méně práce vyměnit
toby66kw
Aktivista

Příspěvek od toby66kw »

Slavkov píše:Hmm, má někdo zkušenost s těma "novejma" převodovkama (JDH) na jednohmotě... mám pocit, že někdo říkal, že jsou hlučnější... ale toto :?
Na Pjetovím Leonu II BXE taky takle rachtá převodovka na jednohmotě.

Kody převodovek neznám , s čeho je ta tvoja.
G5 TDI - 66KW - 3X OFF + VB + čip a Plusko jede líp

G5+ko TDI -77KW + 3X OFF + Oleg Hybrid = 142 MAHA kw Mvolessoft
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

... co vím, tak se dávaly do O1 Tour-a
GIV Variant TDi ???kW
burek
Přispěvovatel

Příspěvek od burek »

me na aute v podpisu pri zmacknuti spojky taky cosi v motoru rachta... neni to tak hrozny a dela to jen za studena .. predpokladam ze to je taky prevodovka mam jednohmotu
Seat Altea XL BLS , turbo BMM+jednohmota HDS 57 by huml
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Když jsem měl ještě AGR O1, měl jsem horší dvouhmotu, tady bylo známé, že motor v nějakých režimech začne třepat ( šotek v sw ).
Tak tam šla jednohmota setrvák, nová sada Sachs a ta samá převodovka a hle, skříň byla hned slyšet.
Sehnal jsem od Bóďi jinou skříň a bylo po problému, na jednohmotě tichá, patrně byť horší dvouhmota utlumila kmity natolik, že se převodovka ještě neozývala.

Podle mě máš následující možnosti:

- Vyndat převodovku, někým kdo tomu rozumí nechat rozberat a podívat se na ložiska na předloze.
- Nasadit dvouhmotu a modlit se, že to stichne.
- Jinou skříň

Osobně bych volil zatím variantu 1.

Konstrukcí předovky si nemyslím, dával jsem jednohmoty na mladší 5q skříně a bez hluku.
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

burek píše:me na aute v podpisu pri zmacknuti spojky taky cosi v motoru rachta... neni to tak hrozny a dela to jen za studena .. predpokladam ze to je taky prevodovka mam jednohmotu
... mě to rachtá při puštěné spojce, když jí vymáčknu, tak je klid :)

Teď, když nad tím přemýšlím, můžete někdo mrknout do ETKY.... zda na O1 TOUR-u je kombinace AXR + jednohmota + JDH? Díky...
GIV Variant TDi ???kW
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

Slavkov píše:
burek píše:me na aute v podpisu pri zmacknuti spojky taky cosi v motoru rachta... neni to tak hrozny a dela to jen za studena .. predpokladam ze to je taky prevodovka mam jednohmotu
... mě to rachtá při puštěné spojce, když jí vymáčknu, tak je klid :)

Protože zastavíš převodovku :-D

Teď, když nad tím přemýšlím, můžete někdo mrknout do ETKY.... zda na O1 TOUR-u je kombinace AXR + jednohmota + JDH? Díky...
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

AXR má jednohmotu z fabriky
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

(hansbob)... jasně to chápu... jsem reagoval, že popisoval obrácenou situaci... tzn., když to jde po vypínacím ložisku...
GIV Variant TDi ???kW
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Vici píše:AXR má jednohmotu z fabriky
Můžete někdo mrknout do ETKY?... zda tam je kombinace (AXR) + jednohmota + převodovka JDH? (předpokládám výskyt u O1 Tour a GIV...)
Jde mi o to vyloučit možnost, že by ty skříně JDH byly ("kostrukčně") s jednohmotou hlučné...
GIV Variant TDi ???kW
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

Never ničomu !
Keď so vymenil dvojhmotu za jednohmotu bol rok pokoj a potom sa začali ozývať klepavé zvuky zo spojky pri púšťaní pedálu. Po rozmontovaní som zistil , že nity ktoré spájajú prítlačný tanier zo štítom prítlačáku boli ustrihnuté a boli mäkké ako blato . Celý set bol z Poľska a zabalený v origo krabici QH .Po kúpe nového setu QH sa ukázalo , že ten poškodený bola nejaká prebalená čína .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

Podla ETKY konkretne kombinacie motor/prevodovka nezistis, len podla VIN cisla... kazdopadne na AXR sa podla vsetkeho montovali vsetky druhy...
038105266AT -> dvojhmota LUK
038105266BC -> dvojhmota SACHS
028105269B(X) -> jednohmota
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

senioring1 píše:Never ničomu !
Keď so vymenil dvojhmotu za jednohmotu bol rok pokoj a potom sa začali ozývať klepavé zvuky zo spojky pri púšťaní pedálu. Po rozmontovaní som zistil , že nity ktoré spájajú prítlačný tanier zo štítom prítlačáku boli ustrihnuté a boli mäkké ako blato . Celý set bol z Poľska a zabalený v origo krabici QH .Po kúpe nového setu QH sa ukázalo , že ten poškodený bola nejaká prebalená čína .
(offtopic) Mluvis mi od plic... Origo krabice BOSCH, olejovy filtr made in Malaisia, vzduchový made in Vietnam...... Tak jsem to radeji vratil a koupil BOSCH made in germany..... Samozrejme konstrukce filtru byla odlisna... To same loziska FAG origo krabice made in poland.... na loziskach made in Poland.... (offtopic)
zajac
Přispěvovatel

Příspěvek od zajac »

majkl1 píše:Tohle už jsem u auta měl. Nakonec to byla ložiska na předlohovým hřídeli.
To, že má převodovka 30t. neznamená, že je v cajku.
Mne tiež trošičku rachotí prevodovka a keď stlačím spojku je ticho, ale robilo to aj keď som mal dvojhmotu. Bolo mi povedané presne to čo napísal majkl1 ale zatial som s tým nič nerobil, nie je ta tak hrozné... :roll:
VW Bora 1.9 TDI PD 74kW /ATD/2001, 288/232 GT1749VA, Jednohmota, EGR Off+chip 155Ps 380Nm soft Profitunig + Netopier.
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

subz3ro_tdi píše:Podla ETKY konkretne kombinacie motor/prevodovka nezistis, len podla VIN cisla... kazdopadne na AXR sa podla vsetkeho montovali vsetky druhy...
038105266AT -> dvojhmota LUK
038105266BC -> dvojhmota SACHS
028105269B(X) -> jednohmota
Díky, to, že se na AXR montovala jednohmota jsem věděl a už to tu kluci potvrdili 8)
Hlavně mě zajímá, zda ve fabrice montovali jednohmotu v kombinaci s převodovkou JDH? Prostě chci vyloučit možnost, že by ty skříně JDH byly ("kostrukčně") s jednohmotou hlučné...
GIV Variant TDi ???kW
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“