Octa II - rozhýbání zadní kotoučové brzdy

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Lukky
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Octa II - rozhýbání zadní kotoučové brzdy

Příspěvek od Lukky »

Ahoj,
mám zatuhlý mechanizmus na třmenech zadních kotoučových brzd. Chystám se je rozebrat, vyčistit a promazat. Půjde to udělat doma, není na to potřeba speciálního nářadí? Váleček je tuším nějak se závitem a při zamačkávání se musí otočit.

Díky,
L.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Patrně máš zarezlý pístek, takže by to chtělo mít po vyčištění a vyměnění gumiček a prachovky přípravek na zatlačení válečku s jeho současným otáčením. ale když vše bude perfektně vyčištěno jde váleček zatlačit bez přípravku, jen tahem /samozřejmě při současném otáčení/..Stačí menší svěrka .
nepropadat panice...
vendysp
Přispěvovatel

Příspěvek od vendysp »

bude stacit kdyz pistek vytahnes prelestis ho jemnym smirglem das novy gumky a prachovku a jedes dal...a nebo koupit repas
Seat Ahambra AUY, 2000 DEAD

nyní: OCTAVIA II 1,6 tdi facelift

Volvo V40 sport edition (aneb už seru na němce) :-D
vendysp
Přispěvovatel

Příspěvek od vendysp »

a zatlacit by mel jit lehce zamecnickou sverkou

Fulltank
Aktivista

Příspěvek od Fulltank »

spis nez pistek, bude mit zatuhlej mechanismus rucky ;) Tam staci oddelat ten ovladaci pazmekt a pod tu gumicky nastrikat olej a rozhybat. Pripravej na zatlaceni budes potrebovat taky.
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
Lukky
Přispěvovatel

Příspěvek od Lukky »

Nevím, co s tím konkrétně je, ale zadní kotouče jsou orezlé. Takže buďto bude váleček zarezlý, tj. budu jej muset z části vytlačit promazat a zatlačit nebo ten mechanizmus ručky. Ručka ale brzdí OK. Doufám, že to půjde zatlačit samodoma...

L.
Fulltank
Aktivista

Příspěvek od Fulltank »

tak spis nez rucka bude ten valecek a nebo vodici cepy, uvidis sam :)
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
Lukky
Přispěvovatel

Příspěvek od Lukky »

To ano, ale já se jen bojím, že to rozeberu a už ten váleček nezatlačím zpět a budu v .... :)
vendysp
Přispěvovatel

Příspěvek od vendysp »

ten valecek nezatlacuj...vyndej desky jdi do kabiny jednou slapni na brzdu pak se jdi podivat o kolik ti to vylezlo...sundej prachovku a prejed ten valecek smirglem strikni do toho olej a zamecnickou sverkou ho zatlac...kdyz to nepujde silou tak to pujde jeste vetsi silou :-D ...a jeste vetsi zamecnickou sverkou...muj kolega uz to mel ale v takovym stadui ze musel koupit repas

Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

zarezlý čepy nebo přirezlý desky do držáků jestli to doma rozjebeš budeš pak schánět nějakýho dobrovolníka co ti to opraví už jsem viděl i uhnilý štít co zkurvil ložisko takže bacha jsou to brzdy....
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Fabia353ZZ
Přispěvovatel

Příspěvek od Fabia353ZZ »

Tyzden dozadu som si robil na Fabii zadne kotucove ale ja som sa predtym vyzbrojil komplet sadou na zatlačanie brzdovych valcekov a isli tak ztuha že bez toho by som to urcite nedal!!Daj si nato pozor lebo treba sucasne tlacit a zatacat inak stym nepohnes.Na jednej strane som musel aj namontovat komplet brzdy bez kotuča aby som sa mohol oto poriadne zapret lebo to nechcelo ist.Tak ale určite sa to bude dat aj inak ale mam par kamosov čo pritom stravili cely den lebo nemali pripravky.!!
likirada
Sběrač informací

Příspěvek od likirada »

AHOJTE hosi

resim podobny problem jak uz tady byl zminen ....
zvlnily se mi kotouce nejspis z duvodu ze brzda zustavala pribrzdene stim jse mi zvysila i spotreba o litr na 100 ...

k veci rozebral jsem to vsechno sundal desticky kotouc ...a ted resim jak zatlacit pistek

vsude pisete ze musite tlacit a zaroven sroubovat ,ale co se stane kdyz budu jen sroubovat pistek dovnitr ? ze mi to jde bez problemu musim i tlacit dekuji ...
marian.marcin
Přispěvovatel

Příspěvek od marian.marcin »

Točiť a tlačiť je na to sersam ako píšu a pozor pri točení na prachovku aby sa neurvala
dream7000
Aktivista

Příspěvek od dream7000 »

preto je dobre prachovku lahko odlepit od valca a cez medzeru striekačkou strieknuť trošku brzdovky, aby sa pekne ten valec krútil a neroztrhalo prachovku
jirka cordoba GT TDi
Přispěvovatel

Příspěvek od jirka cordoba GT TDi »

repasovaný zadní třmen cca 1500kč taky sem to řešil a než s tím travit zbytečný čas tak sem koupil repas .
pro ty kteří se bojí že utrhnou prachovku tak já vždy ji nastříkam spreyem na uvolnování šroubů a vždy se pístek pěkně točí a prachovka se nepoškodí.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“