Octa II - rozhýbání zadní kotoučové brzdy
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Octa II - rozhýbání zadní kotoučové brzdy
Ahoj,
mám zatuhlý mechanizmus na třmenech zadních kotoučových brzd. Chystám se je rozebrat, vyčistit a promazat. Půjde to udělat doma, není na to potřeba speciálního nářadí? Váleček je tuším nějak se závitem a při zamačkávání se musí otočit.
Díky,
L.
mám zatuhlý mechanizmus na třmenech zadních kotoučových brzd. Chystám se je rozebrat, vyčistit a promazat. Půjde to udělat doma, není na to potřeba speciálního nářadí? Váleček je tuším nějak se závitem a při zamačkávání se musí otočit.
Díky,
L.
Patrně máš zarezlý pístek, takže by to chtělo mít po vyčištění a vyměnění gumiček a prachovky přípravek na zatlačení válečku s jeho současným otáčením. ale když vše bude perfektně vyčištěno jde váleček zatlačit bez přípravku, jen tahem /samozřejmě při současném otáčení/..Stačí menší svěrka .
nepropadat panice...
ten valecek nezatlacuj...vyndej desky jdi do kabiny jednou slapni na brzdu pak se jdi podivat o kolik ti to vylezlo...sundej prachovku a prejed ten valecek smirglem strikni do toho olej a zamecnickou sverkou ho zatlac...kdyz to nepujde silou tak to pujde jeste vetsi silou
...a jeste vetsi zamecnickou sverkou...muj kolega uz to mel ale v takovym stadui ze musel koupit repas

Seat Ahambra AUY, 2000 DEAD
nyní: OCTAVIA II 1,6 tdi facelift
Volvo V40 sport edition (aneb už seru na němce)
nyní: OCTAVIA II 1,6 tdi facelift
Volvo V40 sport edition (aneb už seru na němce)

zarezlý čepy nebo přirezlý desky do držáků jestli to doma rozjebeš budeš pak schánět nějakýho dobrovolníka co ti to opraví už jsem viděl i uhnilý štít co zkurvil ložisko takže bacha jsou to brzdy....
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
- Fabia353ZZ
- Přispěvovatel
Tyzden dozadu som si robil na Fabii zadne kotucove ale ja som sa predtym vyzbrojil komplet sadou na zatlačanie brzdovych valcekov a isli tak ztuha že bez toho by som to urcite nedal!!Daj si nato pozor lebo treba sucasne tlacit a zatacat inak stym nepohnes.Na jednej strane som musel aj namontovat komplet brzdy bez kotuča aby som sa mohol oto poriadne zapret lebo to nechcelo ist.Tak ale určite sa to bude dat aj inak ale mam par kamosov čo pritom stravili cely den lebo nemali pripravky.!!
AHOJTE hosi
resim podobny problem jak uz tady byl zminen ....
zvlnily se mi kotouce nejspis z duvodu ze brzda zustavala pribrzdene stim jse mi zvysila i spotreba o litr na 100 ...
k veci rozebral jsem to vsechno sundal desticky kotouc ...a ted resim jak zatlacit pistek
vsude pisete ze musite tlacit a zaroven sroubovat ,ale co se stane kdyz budu jen sroubovat pistek dovnitr ? ze mi to jde bez problemu musim i tlacit dekuji ...
resim podobny problem jak uz tady byl zminen ....
zvlnily se mi kotouce nejspis z duvodu ze brzda zustavala pribrzdene stim jse mi zvysila i spotreba o litr na 100 ...
k veci rozebral jsem to vsechno sundal desticky kotouc ...a ted resim jak zatlacit pistek
vsude pisete ze musite tlacit a zaroven sroubovat ,ale co se stane kdyz budu jen sroubovat pistek dovnitr ? ze mi to jde bez problemu musim i tlacit dekuji ...
-
- Přispěvovatel
- jirka cordoba GT TDi
- Přispěvovatel