já se snažim jezdit hlavně bezpečně, někdy je to i pomaleji, než je povolená rychlost (kolikrát i čumim, že je třeba"sedmdesátka (km/h) před devadesátkou(°)" ) , ale často tomu tak neni ... jsou i úseky, kde je třeba třicítka opodstatněná, ale zdaleka ne všechny (chápu např. před školou, tim spíš, pokud je nepřehledno u kraje silnice, ať už kvůli zaparkovanejm autům nebo třeba porostu, ap.), ale když je to rovinka, kde je jasně vidět každej pohyb min.50m od krajů silnice, event. z druhý strany protihlukovka, tak je kolikrát nebezpečnější se táhnout tou třicítkou za nějakou pozor nedávající blondýnou (ať už kochající se krajinou nebo třeba "z nudy" novou rtěnkou...i když to jsem viděl i mimo třicítky

), to je pak čekání na to, kdy nějakym prudkym pohybem vyděsí protijedoucího sobě podobnýho řidiče a "pošle" mi ho před sebe do protisměru (zajímavý je občas srovnání patníků u podobnejch úseků, kde je třicítka a padesátka, ale to ve statistikách moc nenajdeme

- možná spíš ve statistikách domácího násilí

)
btw. nebejt nátura některejch jedinců taková jaká je, mohlo tu v klidu fungovat i rozlišení rychlosti dle denní doby, ale tady to funguje fakt spíš systémem "de*ilama pro de*ily" a to i za prachy těch vstřícnejch řidičů (např. ve stylu "dva pruhy z kruháče jsou pro přechod za zastávkou nebezpečný, tak raději uděláme jeden a abychom tu blokaci kruháče dovedli k dokonalosti, přidáme k tomu semafory..." )