1.6MPi BSE - nepravidelné otáčky volnoběhu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ahoj,
řeším klasický "problém" s tímto motorem a to nepříjemné vibrace na volnoběh u zahřátého motoru. Zjistil jsem, že mi otáčky sporadicky klesnou pod 600ot/min a tím se motor nepříjemně zatřese. Z logu je patrné, že úhel otevření klapky je pouhých 0,4% (povolený rozsah na volnoběh je dán 1-3%). Dokonce při zakolísání otáček na to klapka vůbec nereaguje - ale to může být dáno podvzorkováním logovaných hodnot...
Máte někdo tip, kde by byl zakopanej pes?
Můžete mi někdo, kdo vlastní auto s tímto motorem, prosím udělat váš log?
řeším klasický "problém" s tímto motorem a to nepříjemné vibrace na volnoběh u zahřátého motoru. Zjistil jsem, že mi otáčky sporadicky klesnou pod 600ot/min a tím se motor nepříjemně zatřese. Z logu je patrné, že úhel otevření klapky je pouhých 0,4% (povolený rozsah na volnoběh je dán 1-3%). Dokonce při zakolísání otáček na to klapka vůbec nereaguje - ale to může být dáno podvzorkováním logovaných hodnot...
Máte někdo tip, kde by byl zakopanej pes?
Můžete mi někdo, kdo vlastní auto s tímto motorem, prosím udělat váš log?
-
- Aktivista
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
kabely,svicky a mozna falesny prisavani vzduchu.
Rover 825 TD, 89kW @ 110kW
Re: 1.6MPi BSE - nepravidelné otáčky volnoběhu
Na kabely a svicky to nevypada, protoze to bych videl v bloku hodnot vynechani zapalu jednotlivych valcu...petrsk píše:kabely,svicky a mozna falesny prisavani vzduchu.
Ten prisavany vzduch me take napadl, ale vstrikovana davka paliva je v toleranci a kdyby falesne prisaval vzduch, tak by musela byt nizsi ne?
-
- Aktivista
-
- Aktivista