Nelze otevřít dveře u řidiče na Oct1...
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Nelze otevřít dveře u řidiče na Oct1...
ahoj, nevíte prosím někdo jak se dostanu do dveří, který nejdou otevřít ani z venku ani ze vnitř vozu ??? Není doufám jediný řešení rozbít tapec ze vnitř 

A6 2,5TDI110KW240tis(olejnička)-šla hodně rychle pryč:-), BMW320D m-paket 100KW165tis(hodně fajn kára)-taky fuč, ale s hodně těžkým srdcem, aktuálně OCT 1,9TDI,AHF,81KW230tis, Superb 2.0 TDI 225tis
Měl jsem podobný problém na své G4 a mě párkrát pomohlo snažit se otevřít dveře vnitřní kličkou s kombinací zamykání a odemykání přes DO.
Než jsem se dostal k opravě tak přestalo fungovat i toto řešení a tak jsem šáhnul po vrtačce.
Než jsem se dostal k opravě tak přestalo fungovat i toto řešení a tak jsem šáhnul po vrtačce.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
díky moc, je to stejný postup i na dveře spolujezdce? nevadí, že návod je na fabii? je k tomu návodu nějaká bližší doprovodný text? pokud to dobře chápu, tak až dám pryč kliku, tak skrze tu díru po klice udělám pájkou otvor dle obrázku do plastového pouzdra zámku dveří, odhalí se páčka a zatlačením na páčku se dveře otevřou?
A6 2,5TDI110KW240tis(olejnička)-šla hodně rychle pryč:-), BMW320D m-paket 100KW165tis(hodně fajn kára)-taky fuč, ale s hodně těžkým srdcem, aktuálně OCT 1,9TDI,AHF,81KW230tis, Superb 2.0 TDI 225tis
díky za typ, vyzkouším to takyfavo píše:Měl jsem podobný problém na své G4 a mě párkrát pomohlo snažit se otevřít dveře vnitřní kličkou s kombinací zamykání a odemykání přes DO.

-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
4 miksajz
material pochazi z tohoto vlakna (zdroje), prispevek c. 397
http://forum.skodahome.cz/topic/7146-al ... try1829406

děkuji, o víkendu se pokusím dveře otevřítladiktm píše:4 miksajz

Když je to ráno a máš to venku, tak to chce klid. Měl jsem úplně stejný problém na Ibize, kdy se mi teď v mrazech pokaždé něco zajeblo ve dveřích řidiče a někdy i spolujezdce a museli jsme lézt dovnitř přes zadní sedadla a jak jsme dojeli na místo, už to bylo v cajku. Auto odemču, ale zatáhnu za kliku (ta jde úplně lehce) a nic, stejně tak zevnitř. Dveře přimrzlé nebyly, tak jsem o víkendu ten zacvakávací mechanismus z venku propláchl silikonovým olejem ve spreji a je klid! Navíc sem pro zychr namazal gumy dveří glycerinem a mám tuto zimu od této pakárny pokoj 

Ibiza MkII AFN 1.9TDi; chip; EGR off; průchoďák s imitací katu; 130+ HP
No to bych chtěl vidět... tapec z vnitřní strany dveří u OCT1 dle mého názoru bez poškození nevyndá ani superman. A když se podaří dát tapec ven, tak k zámku sáhne, tak dětská ruka a zámek se otevře pouze když je prasklé lanko. Pokud je závada uvnitř zámku, tak je to ze vnitř bez šance (max rozbít zámek majzlíkemlosmiros píše:tapec jde sundat, ale strasne spatne, musí se povolit všechny torxy zepredu i zezadu.
pak jsem tam strcil ruku k zamku a zkousel jednotlive casti, s necim jsem cvaknul a uz to slo.
do dnes nevim co s tim bylo a od te doby to funguje normalne

Můj problém byl jinde. Amatérský zloděj nebo vandal mi udělal nad zámkem díru průměru 8mm, kterou jsem zadělal šroubem (vraťákem)... Týden po tomto zákroku mi přestali dveře otevírat ze vnitř i z venku. Opravu jsem řešil tak, že jsem si nejdříve sehnal jiný dveře v barvě i se zamykáním za 1300Kč. Následně dle návodu výše jsem sundal zadní dveře a pokusil se vyndat zámek s klikou, abych se dostal na dózu zámku… bohužel mi vložka zámku nešla vyndat, po hodině všemožnýho zkoušení, jsem zvolil destruktivní metodu, kliku i se zámkem sem vyříznul. Po tomto velice odborném zákroku už šlo skoro všechno jako na drátkách… vložku zámku sem vyndal na svěráku kladivem, byla hodně zarezlá … co mě dostalo, tak dóza zámku nebyla rozbitá, ale zapadlá matka mezi dózou a ramínkem otvírání bránila otevření ze vnitř i z venku  (zámek se nemohl „natáhnout“)… takže kdybych nezadělával díru ve dveřích po vandlovi šroubem, tak sem si ušetřil hodně práce … problém č. 2 bylo povolení šroubů dózy zámku, je to aspoň pro mě typ torx, který bežně nikdo nemá, normálním torxem ani imbusem povolit nejde, šroub má jen asi 8 vnitřních zubů… nesral sem se s tím protože sem neměl moc času, do šroubů jsem vyříznul drážku, aby šly povolit velkým šroubovákem… pak sem vše přehodil do nových dveří, nasadil je a bylo hotovo. Přikládám foto …

Tak nakonec při mně stáli asi všichni svatí. Po příjezdu do práce jsem ještě zkusil poklepyho metodu. Zabouchal jsem pěstí v místě zámku a ono to povolilo.
Před tím to nešlo.
Od té doby to zatím funguje OK. Tak snad to nezakřiknu
Zámek je od srpna nový, tak mě to celkem polekalo. Jestli to zatuhlo, nebo se někde něco šprajclo. Nevím.
Zamrznout to nemohlo. Mám to v garáži a tam nemrzlo.

Od té doby to zatím funguje OK. Tak snad to nezakřiknu

Zámek je od srpna nový, tak mě to celkem polekalo. Jestli to zatuhlo, nebo se někde něco šprajclo. Nevím.
nepsal jsem že tapec jde sundat, ale že ho odchlipneš a pak ze zadniho sedadla za řidičem protahneš ruku až k zamku, lopaty nemam a trochu jsem se dodrapal, ale ruku až k zamku jsem dostal a jak řikam, po ohmatani a pomačkani to nakonec otevřelo - moje zkušenost
ty torxy co jsou zepředu, tak ty vlastně povolit nejdou - to se omlouvam za mystifikacione
ty torxy co jsou zepředu, tak ty vlastně povolit nejdou - to se omlouvam za mystifikacione
serou me motorkari s dalkovema svetlama, bandit power
Jestli jsi koupil čínskou náhražku tak počítej s tím, že se to bude brzo opakovat a skončí to tak, že už neotevřeš a rozebrání se nevyhneš.M.K. píše:Tak nakonec při mně stáli asi všichni svatí. Po příjezdu do práce jsem ještě zkusil poklepyho metodu. Zabouchal jsem pěstí v místě zámku a ono to povolilo.Před tím to nešlo.
Od té doby to zatím funguje OK. Tak snad to nezakřiknu![]()
Vyzkoušel jsem takto dva komplet čínský zámky a pokaždé po určitém čase byl výsledek stejný, pak jsem si dal říct a dal tam originál a mám klid.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ