Kia Carnival 2,9 CrDi 106KW spojka

Moderátoři: šulda, Moderátoři

oktavius
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Kia Carnival 2,9 CrDi 106KW spojka

Příspěvek od oktavius »

Chlapi dělal jste někdo na tom tanku spojku. Jde to ven dobře nebo se mám na něco připravit :? Dík moc :)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Na tanku jsem ji dělal, ale Carnival to nebyl..Jmenovalo se to T 54 nebo tak nějak... :)
nepropadat panice...
Aero200
Přispěvovatel

Re: Kia Carnival 2,9 CrDi 106KW spojka

Příspěvek od Aero200 »

oktavius píše:Chlapi dělal jste někdo na tom tanku spojku. Jde to ven dobře nebo se mám na něco připravit :? Dík moc :)
Jde to dobře, jen se musí vyndat a nebo alespoň svěsit nápravnice, jinak se převodovka nevyndá ;)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

nad převodovkou vše demontuješ pak sděláš lanovody jsou jen zajištěné plíškem, povolíš poloosy,odšroubuješ řízení z nápravnice, pak co píše aero, vyhod celou nápravu , dáš kozu a i s poloosama ji vysuneš přehodíš spojku ;)
oktavius
Sběrač informací

Příspěvek od oktavius »

JJ už se těším. šikmooký jsou šikulky. Náprava ven to je super (noteeth) já věděl, že to bude zajímavé. Dík všem za info ;)
oktavius
Sběrač informací

Příspěvek od oktavius »

Miloši, myslíš vyhodit nápravnici celou??? Je to jak náklaďák. Jdou dobře srazit spodní čepy je tam klasickej stabilizátor a od spodního ramene vede ještě jedna tyč, která je jak z tanku. Nebo vyhodit celou nápravu I s tlumiči??? aA kolik si za takovou operaci bereš za práci :o ??
Aero200
Přispěvovatel

Příspěvek od Aero200 »

Lepší je vyhodit celou, já to vyhazuji i s řízením, ale je i možnost řízení nechat na autě. Spodní čepy většinou jdou v pohodě. Asi už 2x jsem nesundaval vůbec nápravnici akorát jsem jí na straně převodovky svěsil o 20-30cm a to stačilo abych tu převodovku odsunul a nechal jí ležet na nápravě, potom jsem se dostal na odšroubování přítlačáku, až to budeš mít, rozebraný, tak ještě zkontroluj vypínací vydličku ráda praská v místě kde je opřená o kuličku.
slovacek.milos
Aktivista

[quote="oktavius"]Miloši, myslíš

povolíš poloosy, pak ramena ty jdou že se na ně pověsíš, odšroubuješ řízení, pak tu nápravu vepředu a vzadu a vyhodíš ji ven peníze neřeším dopředu dělám v hodinovce a znásobím penězma, nic bych nevyvěšoval napoprve sdělat
oktavius
Sběrač informací

Příspěvek od oktavius »

tak jo zítra na to vlítneme s tátou ten má větší trpělivost než já (noteeth) a díky, že existujete ;)
oktavius
Sběrač informací

Příspěvek od oktavius »

Tak převodovka je venku :) . Spojka je OK, ale měl jsi pravdu s tou vidličkou. Ta je v pořádku, ale ten opěrnej kloubek je ulomenej. Dnes mě ho kluci soustružnický vyrobí a hurá převodovka zpátky. Ta nápravnice je docela dost těžká ;)
slovacek.milos
Aktivista

na těžké nápravy si najedu žirafou, lehce upravenou a přivážu ji na rameno auto zvednu a vyjedu doboku nemusíš se dřít pak dám kozu a převodovku jen odklopím
oktavius
Sběrač informací

Příspěvek od oktavius »

Musím taky něco vyrobit. Bolí mě z toho záda :x . A ty to děláš sám?? Tak to jsi frajer. Já mám k tomu ještě tátu ;)
slovacek.milos
Aktivista

ne sám nedělam ale držet nápravu a čekat až se kolega trefí do díry na to už nejsem

časem to bude stejně tak že shodíš předek a tasíš žifavou celý agregát ven
Aero200
Přispěvovatel

Příspěvek od Aero200 »

oktavius píše:Musím taky něco vyrobit. Bolí mě z toho záda :x . A ty to děláš sám?? Tak to jsi frajer. Já mám k tomu ještě tátu ;)
zítra ti sem dám fotku jaký já mám udělátko, všechno v jednom člověku se zvládne ;) Jinak ta kulička se dá objednat tuším že stojí cca 150,- už jsem taky jednoho Carnivala dělal s tímto problémem.
slovacek.milos
Aktivista

[quote="Aero200"][quote="oktavius"]se těším na fotku, taky jsem měl všemožné udělátk a ;)
Odpovědět

Zpět na „Kia“