Škoda Octavia ASZ

Toto fórum slouží ke zveřejnění výkonových grafů Vašich vozů.

Moderátoři: šulda, JasteR, Moderátoři

Odpovědět
marena tdi
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od marena tdi »

Bohužel u tohoto vozu to je tvrdá realita. Auto opravdu nezere. Průměr je kolem 5 litru
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

tak když pojedeš po dálníci dejme tomu stále tacho 150 s tím že přidáš když potřebuješ, tak to ale za 5 nepojede... dejme tomu brno-praha.. tak 5,8-6,2...???
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Jé, spotřeba pod 5 litrů se mi povedla až po čipu u Funa a koupi nových pneu s nízkým valivý odporem a s velkým sebezapřením, navíc jen asi dvakrát. :D
Pokud teda nepočítám když byl Golf v servisu a jezdil jsem s faceliftovanou dvojkovou octávií s motorem 1.9 TDi 77kw, tam to šlo úplně samo a ani jsem tomu nechtěl věřit, ale jen jsem poslal plyn k podlaze mi bylo hned jasný proč, když to auto vůbec nejelo.
Asi začnu věřit tomu, že na mou vysokou spotřebu má vliv i stav turba, které houká jak sanitka.
Konečně když jsem měl díky zanedbané udržbě předchozího majitele vydřenou vačku, proč by nemohlo být v háji i turbo.
Ovšem do nouzáku mi motor nepadá ani po vytočení k 5000 ot/min tak jsem to zatím nijak moc neřešil, ale pokud by turbo v lepší kondici dokázalo snížit spotřebu, tak bych to mohl brát jako investici s rychlou návratností.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Sběrač informací

Příspěvek od Poluxtroj »

Samozřejmě,že se dá jet u většiny z vás kolem 4,5l na momentální spotřebu.Napíšu to tak,že s VA (172PS 390nm) jsem měl dlouhodobý průměr 6,0 a rekord mám na trase 130km dlouhé po okreskách rovných 4.0l průměr za celou trasu!;) Dálnice trasa Ostrava -Brno s tempomatem na 135km/h 5,2l. No a tohle žere znatelně méně,tak ať si to každý přebere ;)
Octavia ASZ
JasteR
Aktivista

Příspěvek od JasteR »

marena tdi píše:Bohužel u tohoto vozu to je tvrdá realita. Auto opravdu nezere. Průměr je kolem 5 litru
..moc neverim..soused u babicky mel oct.1 combi 81kw , ted ma e91 320d a porad nadava ze se pod 6l nedostane a s octavkou ze jezdil do 5l dle tankovani..

..:: Octavia vRS TDI - 210HP @ 476Nm NA PRODEJ !!!
..:: Leon Cupra4 TDI - 270HP @ 580Nm

Obrázek
Jayson
Aktivista

Příspěvek od Jayson »

no to je chudáček..
nejsem-naivka
Přispěvovatel

Příspěvek od nejsem-naivka »

moderátor na baterky zase.......graf zasviněnej debatou o spotřebě :roll:
:-@
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

JasteR píše:
marena tdi píše:Bohužel u tohoto vozu to je tvrdá realita. Auto opravdu nezere. Průměr je kolem 5 litru
..moc neverim..soused u babicky mel oct.1 combi 81kw , ted ma e91 320d a porad nadava ze se pod 6l nedostane a s octavkou ze jezdil do 5l dle tankovani..
Nejak jsem nepochopil tvůj prizpevek . Ja se nebavim o BMW . Mam ho taky a vim kolik to zere . Hold rotacka to není ale zase to svezeni stoji za tu vyzsi spotřebu :D
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
favo
blázen

Příspěvek od favo »

nejsem-naivka píše:moderátor na baterky zase.......graf zasviněnej debatou o spotřebě :roll:
Možná to bude tím že to není moderátorovo téma a marena jej o promazání zatím nepožádal.
Ale hlavně že tvůj přízpěvek je k tématu.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Sběrač informací

Příspěvek od Poluxtroj »

nejsem-naivka píše:moderátor na baterky zase.......graf zasviněnej debatou o spotřebě :roll:
To sice ano,ale podle mě to spolu úzce souvisí.Graf je jedna věc,ale reálné vlastnosti a pocit z auta je to podstatné,jak auto vlastně pracuje a taky co všechno se může přihodit během přestavby.Tohle je přínos pro lidi co uvažují o přestavbě ;)
Octavia ASZ
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

ale alespoň jsou dobře a poctivě dopsaný komponenty ne jak jiných případech...
a taky je v kostce napsáno co s tím bylo za trápení nejvíc může být nasraný mařena ovšem diskuze se strhla jinam protože to nebylo jen o turbu co nefungovalo jak by mělo...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

přesně, Forest zřejmě načuřil Mařenu a ten se musel někde vyprázdnit. :)
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

myslí že je hodně v klidu na to čím si prošel být to někdo jiný tak nemuselo skončit jen u pár vět a sám asi víš jaký to je dělat jednu věc 5x ne vlastní vinou a mít nasmlouvanou další práci tohle ti dovede rozmrdat celý týden a možná i dva protože práci si plánujeme podle času...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

já v tomhle Marka chápu, taky jsem něco podobnýho absolvoval, naštěstí na svým autě. (a myslím, že nejsem zdaleka sám) Ale vše se vyřešilo v klidu a nemám potřebu to rozmazávat někde po fórech. Zase jsme u toho, jak jsme si na všechno zvykli. Dřív, než se naladilo turbo tak, aby mělo dobrý spodek a krásný vrch, tak to dalo spoustu práce. Dnes si spoustu lidí myslí, že si našroubuje na motor hybrid na 230 PS s minimem úprav za 2 hodiny a ten výkon tam bude. A když to tak není, tak jsou všichni nasraní a všichni jsou blbci. Chybama se člověk učí, pokud něco koupím a nefunguje to, tak to vrátím a neřeším to. Já jsem se do tohohle problému taky trochu namočil ze své vůle a rozhodně to není jenom černobílý....
Jako jak tady napsal jeden člověk něco ve smyslu, že Forest není chlap - tak se má kur.a sebrat a jít mu nakopat prdel, místo toho, aby tady taky kydal a zasíral téma - to je podle mě chlapský řešení. Nebo ne? :D
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
Thomy
Aktivista

Příspěvek od Thomy »

Jenže čas a náklady ti už nikdo nevrátí...
Octavia I ASV
Impreza WRX 195kW
Odpovědět

Zpět na „Výsledky Vašeho měření - Grafy“