Občas snížený výkon TDI 1.9 AHU 66 kW
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Občas snížený výkon TDI 1.9 AHU 66 kW
Ford - Galaxy: stává se mi (asi hlavně v zimě), že zhruba každou pátou jízdu motor netáhne tak, jak by měl. Řekl bych tak o třetinu snížený výkon. Jezdím hlavně po dálnici; kde běžně snad není stoupání, že by motor neudržel 130 km/h, ale v tomto případě nevytáhnu ani 100. Po rovině tak něco přes 120 s nohou na zemi. Tento stav trvá vždy celou jízdu, jakkoliv dlouhou a druhý den se neopakuje. Pokud po cestě vypnu klíček a znovu nastartuju, pár sekund to jede normálně a pak se rázem opět výkon sníží. Nedávno se dělala GO motoru, ale dělá to i po ní.
Čím by to mohlo být?
Čím by to mohlo být?
Tomáš Vognar
Měl jsem auto před týdnem u servisáka. Diagnostika mu řekla pouze prý chybu snímače tlaku, který je na silné hadici vedoucí natlakovaný vzduch z intercooleru do motoru. Elektrikář snímač proměřil a byl špatný. Servisák ho vyměnil.
Poté, co jsem auto převzal, závada je ještě četnější; nouzový režim je téměř při každé jízdě.
Ventil N75 - jak ověřit, že je špatný? Co s ním, vyměnit, nebo stačí ho nějak vyčistit? Koukám, že je 2.5x dražší než na novější typy motorů
Děkuji všem za pomoc
Poté, co jsem auto převzal, závada je ještě četnější; nouzový režim je téměř při každé jízdě.
Ventil N75 - jak ověřit, že je špatný? Co s ním, vyměnit, nebo stačí ho nějak vyčistit? Koukám, že je 2.5x dražší než na novější typy motorů

Děkuji všem za pomoc
Tomáš Vognar
Jsem našel, že tady se ho někdo snažil opravit, ale asi to nepomohlo http://www.ford-galaxy.cz/viewtopic.php?f=7&t=202
Tomáš Vognar
Nerad bych N75 měnil zbytečně.
Ale je zde pravděpodobnost, že současný N75 v autě je z novějšího typu. Má poloviční odpor, než co tam tabulkově má být. Může v tom být problém?
Jak to ověřit, když jsou všechny označeny stejně 1HO 906 627? Akorát ty novější tam navíc mají písmenko A/C/D/E... což ten můj tam napsané nemá - je to Pierburg
Ale je zde pravděpodobnost, že současný N75 v autě je z novějšího typu. Má poloviční odpor, než co tam tabulkově má být. Může v tom být problém?
Jak to ověřit, když jsou všechny označeny stejně 1HO 906 627? Akorát ty novější tam navíc mají písmenko A/C/D/E... což ten můj tam napsané nemá - je to Pierburg
Tomáš Vognar