blow -off ventil na TD?????

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

este
Aktivista
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: blow -off ventil na TD?????

Příspěvek od este »

Tomas.cz píše:tedy je blow job zbytečný...
este že to čtu po 22
VW T5 GP 103 KW long
Toledak
Aktivista

Re: blow -off ventil na TD?????

Příspěvek od Toledak »

Ahoj, jen mám jednu otázku, není lepší dát ten spínač na spojkový pedál????Já teda dřív než pustím plyn už šlapu po spojce a teprve pak pustím plyn.Udělat to tak že pustím plyn a sešlápnu spojku, tak se v tom autě umlátím ne?A navíc, plyn pouštíš mnohem častěji, než mačkáš spojku!
Nafta patří do TDi!
Konwa
Přispěvovatel

Příspěvek od Konwa »

Jen kdyby to nekoho zajimalo, jde to.
http://www.youtube.com/watch?v=5EQx4zy9lpU
HNLW453
Přispěvovatel

Příspěvek od HNLW453 »

všimni si ale na tom videu a i v realitě máš váhu vzduchu, která podle množství nasátýho vzduchu určuje kolik paliva se má vstříknout. Pokud někde tomu uděláš díru a budeš ten vzduch pouštět jinudy, jednotka si bude myslet že nasává víc vzdchu než tam ve skutečnosti jde a dá tomu víc paliva. Jo pojede ti to rychleji, ale bude se ti zasírat komora až propálíš píst. (hm)
Konwa
Přispěvovatel

Příspěvek od Konwa »

Vaha vzduchu? Jednotka? Tohle neni tdi, i kdyz to tam napsal. Nevim jak to udelal, ale funguje to na spinac na plynovem pedalu stejne jako u ostatnich bov na diesly. Nic to neprida, nepojede to rychleji. Je to jen pro efekt.
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

Já to měl na ventu TD,,akorát je problém,že vzduch se nemá o oco opřít při sundání nohy z plynu,,takže já měl do okruhu přidělanou klapku spojenou s plynovym lankem,zbytek byl zapojen tak jak bombastiq popsal..takže ve chvíly kdy jsem dal nohu z plynu se klapka zavřela a před ní se udělal tlak a BOV makal..ale mělo to i negativní přínos a to jízda z kopce bez plynu,do motoru šlo málo vzduchu a do auta pak smrděla nafta..

Jinak je potřeba k ventilu dotáhnout i TLAK,protože samotná pružina ho v zavřenym stavu neudrží při jízdě..
Octavia II RS
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“