Zdravim.Mam problem s mojou octaviou 2.0 tdi 103 kw kod motora BMM.Motor za studena ide normalne.No ked sa zahreje pri akceleracii trha dost vyrazne.Už je po vymene vstrekov,kablovačke v hlave a skušal som aj druhe tandemove čerpadlo a stale ten isty problem.A na diagnostike žiadna chyba.Akurat na vcds vypisuje chybu že je nejaky problem so spinacou srinkou myslim že kontak x a s prerušovany obvod.Newiem presne už.Ale nemyslim si že by to bolo tou spinačkou ked ide za studena normalne.Skusim ju ešte vymenit ale newiem či to pomože.A za tepla netrha vždy iba niekedy.Aj kompresiu som meral a všetko ok.Už newiem čo to može byt.Mal už niekto podobny problem?????Prosim poradte.
Ale keby to bolo egr tak na diagnostike by som to zistil a som ho aj skušal zaslepit ale nepomohlo to no a to turbo newiem.Vykon je dobry turbo nevypina ani nič podobne a ako zistim že je problem z lopatkami na turbe????A potom prečo to robi len za tepla????
Turbo ide normalne tiahlo ide lahko nezadrhava ani nič podobne egr som vyčistil a stale nič.Pokial sa nezohreje ide dobre ked sa zahreje zacne trhat.A stalo sa mi par krat že motor ako keby sa začal dusit a nie a nie ho naštartovat až po dlhom točeni.Už fakt newiem čo to može byt.
Pro jistotu bych zkusil zkontrolovat diagnostikou rozdíl tlaku před a za DPF.Pokud bude ok tak turbo nebo únik tlaku vzduch ve vedení od turba k hlavě.
Mám stejný problém. Při teplém motoru, nejčastěji na dvojku, když se rozjíždím, tak sem tam škubne jako kdyby někdo vypnul a zapnul přívod paliva a ozve se hlasité odfouknutí. EGR mám odpojený.