Citroen Jumper

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
xshreck
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Citroen Jumper

Příspěvek od xshreck »

Mám dotaz, jezdím v Jumperu kamaráda - dneska jsme se o tomto autě bavili. Je to rok 2009 (2010) slabší verze.

Jeho auto bylo v opravě a byl půjčený stejný jumper, jen o trochu kratší. U toho půjčeného šlo řízení uplně krásně, lehce. U kamarádova jde ztuha a musí se použít víc síly (za jízdy, na místě nemluvě). Jakoby blbnul posilovač. V servise řekli, že prej každý auto je jiný a že to je normální.

Druhá věc, pružení. Tamto auto samozřejmě bylo menší (ale ne tolik). Kamarádovo při přejetí díry skočí jakoby natvrdo, jakoby nezafungovaly pružiny. Půjčené pěkně propružilo a nebylo nekomfortní. Prej to, že nepropruží je lepší a že to znamená, že je v lepším stavu - mě se to zdá jako nesmysl jako prase...

Třetí věc, kamarádovo auto při vytočení nad 3tis ztratí výkon, občas cukne i při nižších otáčkách a prudším přidání na dvojku. Už jsem se tu na to ptal, to može být co? Vím, je to věštění z koule. Ale autorizák považuje vše OK! (nemluvě o krupici laku, kterej na autě udělali za šílené prachy přes pojišťovnu) :) Co na tyhle věci říkáte a jak řešit/neřešit. Díky
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

U Jumperu to dělají zarezlá ložiska nahoře na tlumičích. Servo se to snaží urvat , ale nemůže tak potom taky lehne..Odpojit spojovačku a zkusit zarejdovat kolem doprava doleva, když se s tím nehne, je to v háji..
nepropadat panice...
xshreck
Přispěvovatel

Příspěvek od xshreck »

to je dosti možné - dávka 250000km a všeho původního bude znát.

neb vidíme, jak je dle servisu vše OK! Dokud se auto nerozpadne, pak OK není.

Takže to chce odpojit čepy na řízení a zkusit s tím otočit?
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

jo a udělej to zavčas, než praskne pružina některá
poznáš to i když zvedneš předek auta vemš za kolo a zkusíš dát plnej rejd tam a zpět, mělo by to jít celkem lehce
jestli to pujde ztuha, udělat horní uložení jak píše jericho, je s podivem že na dodávku jsou tam ložisečka jak u favorita...a mrknou na servopumpu, popř. dát raději jinou s menším nájezdem km ;)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Přesně, já když jsem to poprvé vyndal, koukal jsem jak tele, co to tam je. Nejdřív jsem myslel, že tam vůbec nic není než jsem v tom zrezlém kusu rozeznal ložistíčko.. :)
nepropadat panice...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

auta který hodně jezdí tam je to v prdeli pořád
kámoš co má pekárnu a jezdí 99% s dodávkama po brně to má věčně rozsypaný...
xshreck
Přispěvovatel

Příspěvek od xshreck »

tohle jezdí jen v sezoně, v létě... :) ale okolo 10 měsíčně
pajda
Přispěvovatel

Příspěvek od pajda »

Nevím jak Peugeot a Citroen, ale Ducata měli možnost za příplatek servo s elektronickou regulací tlaku. To šlo točit krásně...
xshreck
Přispěvovatel

Příspěvek od xshreck »

Tady jde točit těžko, zpátky se vrací jakoby mi mělo kolikrát pazoury urvat ... takový nijaký všelijaký - stejné když je prázdné nebo když mám naloženo přes tunu. Tak proto se mi to nezdá, druhé půjčené šlo fakt prstíkem. Proto se tomu i majitel divil :?
Odpovědět

Zpět na „Citroën“