Důvody roztržení rozvodového řemene-ukončení sporu

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

meeiro
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od meeiro »

tak či tak si nový majitel měl rozvody udělat sám ? to je přece věc, která se běžně opotřebí...záleží taky jak dlouho je to od prodeje... Tady bych šel přes mrtvoly
Audi A4 B5, gt2260v, spodek AVF,hlava AHF, 12mm,spičky 0.310, výfuk 70mm, saní 55mm, FMIC
Diletant_a_Laik
Přispěvovatel

Příspěvek od Diletant_a_Laik »

Jaroušek píše:měnil jsem vše co se má měnit(kladky, pumpa,řemen), Byl to ALH motor, dále.....napadá Vás, kdo by měl toto tvrzení napsat na papír a podpsat se pod to?myslím tím špatným zařazením.Zřejmě soudní znalec či nějaký odborník?Jde o to, že musím přesvědčit-důvěryhodně-soud, že řemen lze poškodit i jiným způsobem, než jen zanedbanou údržbou, jak si soud stále myslí.......dokonce jsem i po těch letech donesl fakturu z autorizovaného servisu, kde mi těsně po výměně dělali předvstřik......soud to ale nepovažuje za důkaz provedené výměny....
Chtělo by to asi trochu víc vstupních údajů-není luplej řemen jako luplej řemen. Nějaký jiný poškození atd. Osobně se dost divím, že se někdo podepíše pod tvrzení, že to bylo/nebylo měněný tehdy a tehdy. Pár řemenů jsem už dělal a skoro nikdy jsem si netroufnul tvrdit, jak dlouho to tam bylo. Já myslim, že se dá poznat fungl nový a úplně v hajzlu. Cokoliv mezi tim jsou podle mě jen doměnky a duchařina.
Zrovna takovej případ si, myslím, půjde celkem slušně uhrát na něco ve smyslu, že prokázat nezpochybnitelně, že má řemen najeto víc než xxx je prakticky nemožný. Dva nezbytný předpoklady pro moje trvzení: opravdu to udělaný bylo a bylo to udělaný správně a fungující právní systém založenej na presumpci neviny. Pokud ovšem je nalezenej prasklej/strženej řemen sám o sobě.
Myslím, že sehnat sto znalců, který potvrděj že to prokázat nejde bude snažší než jednoho, kterej podepíše, že jo. Skoro mi připadá, že něco důležitýho se "zapomnělo" říct, ale neodvažuju se ani naznačovat...
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

když jsem ja prodaval svoji Octavia AGR 260 ps . tak do smlouvy jsem napsal - upraveny vykon motoru - bez zadne záruky . Kupujici byl obeznamen a se vsim souhlasil. Jinak pokud jsi to menil tak i po 50 tkm jde poznat ze je to vymeněné. Asi bych investoval do pravnika aby te tam pravne neuslapali.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

jedině dobrého právníka, sám tam nechodit. můžeš mít 100x pravdu, ale to je dnes jedno... to nic neznamená
Jaroušek
Aktivista

Příspěvek od Jaroušek »

Tak díky za reakce a abych se tedy trochu rozepsal. Komplet sadu jsem si vyměnil sám v roce 7/2006 , najeto km 116 tis....... poté jsem jel na seřízení do autorizovaného servisu Škoda, kdy mám i fakturu se zakázkovým listem, kde se píše........Výměna rozvodů, seřízení. Dále jsem na to jezdil do roku 2009 a pak jsem vůz prodal. Najeto cca 160 tis. km. Přesně po měsíci mi zavolala, že je řemen v hajzlu a že škoda je dle faktury 25 000,- kč. Odmítl jsem to zaplatit a od té doby se soudím.....čili 5 let a náklady stále pěkně rostou.Nejdřív si auto nechala opravit v Praze u Jiřího Procházky, ten udělal 3 debilní fotky, jak je auto na heveru bez předního kola, dále detail na motor a ta třetí je samotný roztrhnutý řemen.Poté(asi po měsíci) i s opraveným vozem si dala sraz s pouze znalcem u Lidlu, který vůz prohlédl a prozkoumal i prasklý řemen co ležel v kufru a znalecky prohlásil, že řemen má najeto přesně 160 tis. km a čili jsem ho neměnil.I mechanik se k němu přidal, že má najeto opravdu 160 tis. km. Toto evidentně soudu stačí na to, abych prohrál. Mé svědky- Otec mechanik s autodílnou, fakturu z autorizovaného atd atd jaxi taxi opomíjí. Právníka mám ale soudím se prvně a jak mám vědět, jaký je????Vím, že některým to u stolu připadá jako blbost a jak by s tím každý vymetl ale věřte, že reál je jinde, co řeknu jako by nic neznamenalo, když podotýkám, že znalec zkoumal již opravené vozidlo a třeba i jiný řemen, tak to hned smáznou, že to byl 100% ten samý řemen atd atd..........doplatil jsem na svou dobrotu, kdy jsem ji i s doklady poslal veškerou servisní historii, kterou jsem si řádně vedl apod........Je to už doba, táhne se to, no masakr...
SEAT ALHAMBRA 1.9 tdi BVK,r.v. 2009, EU 4, ------------MAXIDOT ☺, GT1756, AL FBPP 1043 tryskáče, SW TDIFUN, 185Ps - 420 Nm
YAMAHA YZ 450 F
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

v jakých km od výměny závada nastala (přesně prosím)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Jaroušek
Aktivista

Příspěvek od Jaroušek »

Ladas píše:v jakých km od výměny závada nastala (přesně prosím)
měnil jsem ve 116 tis, auto jsem prodal ve 159 tis......čili po 43 tis km + co najela ona za ten měsíc.......to přesně nevím ale +- 2000 km
SEAT ALHAMBRA 1.9 tdi BVK,r.v. 2009, EU 4, ------------MAXIDOT ☺, GT1756, AL FBPP 1043 tryskáče, SW TDIFUN, 185Ps - 420 Nm
YAMAHA YZ 450 F
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

škoda tak to co jsem ti psal asi uhrát nepůjde...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Jaroušek
Aktivista

Příspěvek od Jaroušek »

Ladas píše:škoda tak to co jsem ti psal asi uhrát nepůjde...
njn....kuwa tady by to chtělo právníka z AAA Auto, myslím, že bych byl v poho.....
YAMAHA YZ 450 F
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

byl ten prasklý řemen origo nebo ne?
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
Jaroušek
Aktivista

Příspěvek od Jaroušek »

Ladas píše:byl ten prasklý řemen origo nebo ne?
kupoval jsem to tady v mototechně......dayco nebo contitech......to už si opravdu nepamatuji.ale rozhodně nikdy žádná náhražka či čína atd...... já to vidím jen na to, přesvědčit soud, že existuje i jiná možnost, proč řemen prasknul......tak máme to špatné přeřazení, , kdy snad to chápu dobře, z vytočené 3 se místo 4 hodí 2.........dále u toho roztahování-je to taky tedy možnost?z jakého důvodu?
YAMAHA YZ 450 F
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

jestliže na něm nebyl potisk Vw je jasný že už v rozvodech někdo byl pokud byly použité i kladky a vodní pumpa jiné než Vw plus pro tebe ;) pokud to majitel už nemá schované pak je to jen tvrzení proti tvrzení
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
Jaroušek
Aktivista

Příspěvek od Jaroušek »

Ladas píše:jestliže na něm nebyl potisk Vw je jasný že už v rozvodech někdo byl pokud byly použité i kladky a vodní pumpa jiné než Vw plus pro tebe ;) pokud to majitel už nemá schované pak je to jen tvrzení proti tvrzení
toto přesně jsem probíral s právníkem, že i číslo na tom roztrženým řemenu nesouhlasí s origo dílem atd atd......ale jak jsem psal, bůh ví, co mají schované a jak mám dokázat, že s tím tam někdo nemanipuloval apod??? a řeknu ti na rovinu, při prohlížení těch fotek, co pořídil mechanik, tak na to čuměl právník, jejich právník a soudkyně, musela mě pozvat abych jim ukázal, co je řemen atd atd.....ani jeden z nich, prakticky nepozná motor natož podrobnější věci.
YAMAHA YZ 450 F
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

v tom případě bych žádal ať si přizvou odborníka když tomu problému nerozumí to právník neumí navrhnout?
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

v tom případě by soud měl určit znalce kterej to objektivně posoudí (hm)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“