Kat Off

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Peppas
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Peppas »

mě právě odradil článek někoho, jak mu prý díky tomu po pul roce odešel motor. Známej na to ale jezdí v octavii I 1,9TDi a už hodně dlouho. Jezdívá teda hlavně na ten už přepálenej, dostává ho z fritáků z restaurací apod.... já mu občas taky přinesu. Sranda je ale ten smrad... každej se jen obrací, že kde se něco smaží. :D

Ale taky to asi testnu, protože budu pořizovat nejspíš jiné auto a toto co mám už se nebude dát prodat. I když je v něm naprosto perfektní a překvapivě velice svižný motor který má ještě miliony km před sebou. Tak je karoserie strašně blbě chráněna proti korozi. :( :(
dejw96
Přispěvovatel

Příspěvek od dejw96 »

Já se řídím heslem: NO SMOKE NO FUN :D
Peppas
Přispěvovatel

Příspěvek od Peppas »

Právě kouř tam nějakej je. To je fajn když se lepí nějakej žebrák na záda tak mu pustit do ventilace trochu sazí :D
Ale nevím no, stejně jsem pořád nezjistil jestli tam ten katalyzátor je, nebo je kuchlej. Nesmrdí to, to by hrálo že tam je. Ale zase to kouří a zvuk to má traktoru a jde slyšet turbo... tak nevím. V pondělí to risknu a zajedu do servisu a uvidí se no :)
jirka.p
Přispěvovatel

Příspěvek od jirka.p »

chci se zeptat. co kdyz dam kat misto zadniho tlumice a dopredu dam rezonator. nechci tam davat ciste jen trubku a nechci aby to smrdelo :D
VW Eos 2.0 TFSI 147kw BWA. 390hp/540nm :)
Skoda octavia 2 1Z - 1752,AL vstriky , C cidlo , 312/286mm ,podvozek komplet rs
Thomy
Aktivista

Příspěvek od Thomy »

nebude to správně fungovat, kat potřebuje vyšší teplotu, proto se dává za svody
Octavia I ASV
Impreza WRX 195kW
jirka.p
Přispěvovatel

Příspěvek od jirka.p »

a kdybych to udelal teda obracene ? kat dopredu a dozadu nejakej slusnej ladak ? to uz by mohlo fungovat lepe. mam to ted bez katu a jen koncak..jenze jak je znamo na fabii ten zadni uz to ma za sebou a uz z nej lita i vata :D
VW Eos 2.0 TFSI 147kw BWA. 390hp/540nm :)
Skoda octavia 2 1Z - 1752,AL vstriky , C cidlo , 312/286mm ,podvozek komplet rs
Peppas
Přispěvovatel

Příspěvek od Peppas »

Nedalo mi to, každý mi říkal že už tam katalyzátor určitě nemám, ale smrad z výfuku nijak extra nebyl... kouří to to jo.. ale smrad néé.
Dnes jsem se odhodlal a rozřízl kat.... a co sem neviděl byl tam. Sem zvědav co to udělá ted bez něj i když po 350 000 km by byl stejně dávno nefunkční.
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

bude to smrdět a nakonec stejně pochopíš, že stále fungoval a byla blbost ho zlikvidovat :roll:
Peppas
Přispěvovatel

Příspěvek od Peppas »

Smrad mi nějak nevadí naopak. Je to někdy žádoucí šmejdům kteří se lepí na prdel zašlápnout a pustit jim do interieru trocha "vůně" a kouře.
Ty dírky v té keramice byli uplně ucpané po obvodu, jen u středu cca 2cm průměru šlo trochu vidět na druhou stranu.
Jsem zvědav jaký zvuk to bude mít... už před tím to byl pořádnej "traktor".
Peppas
Přispěvovatel

Příspěvek od Peppas »

Tak, byl sem to otestovat bez katalyzátoru a smrad žádný, kouřivost stejná. Akorát při otáčkách cca 1500-2000 to píská tak jemno a nahlas jak stíhačka (noteeth) Asi díky vůlím na turbu nevím... měl sem ho nedávno venku a vůle tam byla ale jen kolem pul milimetru.
Každopádně se mi to zatím líbí, a přes obec mezi barákama už jedině v nízkých otáčkách 8)
Septic
Sběrač informací

Příspěvek od Septic »

Nemá někdo prosím zkušenosti s nahrazením katalyzátoru nějakým univerzálním přepážkovým tlumičem (nemyslím dynamizér) ?

Z katu mám vymlácený vnitřek. V nižších otáčkách jsem pár Nm ztratil a ve vyšších to výrazně pomohlo. Trápí mě ale rezonance, které vytváří prázdný obal katu.

Napadlo mě, že tlumič by mohl pro turbo trochu zašpuntovat výfuk, jak se s tím počítá u neucpaného nového katu a zlepšil by se zátah v nižších otáčkách, přestalo by to rezonovat a na STK bych to vydával za katalyzátor.

Nezkoušel to už někdo?
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“