Ostrý zvuk motora - Fabia 1,9tdi ATD 74kw

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Bobis-PD
Nováček
Odpovědi: 0

Ostrý zvuk motora - Fabia 1,9tdi ATD 74kw

Příspěvek od Bobis-PD »

Zdravým, už dlhšiu dobru pozorujem ostrý zvuk motora, má taký nepríjemný zvuk akoby niekto klepal kladivkom po hlave valcov. Robí to stále či je motor studený či teplý, na voľnobeh aj pri záťahu. Pri plnom zošliapnutí plynu mi navyše stŕpa auto (spojka je nová)

na aute je chip, EGR off, váha vzduchu je v SW odstavená. Dlhodobá spotreba je dobrá 4,8l mimo mesto, 5,4 mám dlhodobý priemer. Na voľnobeh je spotreba 0,5l, auto nedymí, emisná bez problémov - hodnoty nižšie ako pred chipom, auto je vcelku svižné pocitovo je tam viac ako tých 96kw.

Viete mi niekto poradiť? ďakujem.

Obrázek
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

A vacka je natom ako?
Bobis-PD
Nováček

Příspěvek od Bobis-PD »

neviem, nebola kontrolovaná. dá sa to nejako zistiť bez demontovania veka hlavy ? nerád by som sa zatiaľ vŕtal v motore kým ide
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Daj dole dekel a hned uvidis nacom si. Ak nebude javit vyzualne znamky opotrebenia tak subleru do ruky a premeraj kazdy jeden hup.
jirka.p
Přispěvovatel

Příspěvek od jirka.p »

kdyz tak do toho koukam. tak mas jinej pocatek vstriku a male mnozstvi vstrikovaneho paliva oproti moji 74kw...aby to nebylo SW ?
VW Eos 2.0 TFSI 147kw BWA. 390hp/540nm :)
Skoda octavia 2 1Z - 1752,AL vstriky , C cidlo , 312/286mm ,podvozek komplet rs
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“