Motor AHU,čerpadlo ko?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Motor AHU,čerpadlo ko?
Dobrý den,pred pár mesiacmi som sem písal,mal som problémy zo štartami.To sa vtedy vyriešilo,ale problém sa znova objavil.
Je to motor z Golfa III 1,9TDi 66kw.Kod motora je AHU
Bol som s ním v servise pri kamarátovi,skontroloval mi celý motor.Napojili sme ho na PC,skontrolovali všetky hodnoty.Čerpadlo malo voľnobežnu dávku 2,6mg.Skusili sme mu pridať naftu,vtedy sa zistilo že niekto už hýbal s hlavou čerpadla (šruby išli ľahko,jedna sa už pretočila).
Ja sa do toho veľmi nerozumiem,ale voľnobežna dávka si robila,čo chcela.Stačilo sa čerpadla trochu dotknuť,alebo pritiahnuť šrubu a zmenila sa.
Nakoniec sme to nastavili na 0,8mg,motor teraz naštartuje vždy.Ale hovoril mi,že bude mať vysoku spotrebu.
A teraz k otázke,hovoril mi,že može byť chyba aj vo vstrekoch.Čo si o tom myslite? Bude to čerpadlom,alebo možu byť aj vadné vstreky?
Je to motor z Golfa III 1,9TDi 66kw.Kod motora je AHU
Bol som s ním v servise pri kamarátovi,skontroloval mi celý motor.Napojili sme ho na PC,skontrolovali všetky hodnoty.Čerpadlo malo voľnobežnu dávku 2,6mg.Skusili sme mu pridať naftu,vtedy sa zistilo že niekto už hýbal s hlavou čerpadla (šruby išli ľahko,jedna sa už pretočila).
Ja sa do toho veľmi nerozumiem,ale voľnobežna dávka si robila,čo chcela.Stačilo sa čerpadla trochu dotknuť,alebo pritiahnuť šrubu a zmenila sa.
Nakoniec sme to nastavili na 0,8mg,motor teraz naštartuje vždy.Ale hovoril mi,že bude mať vysoku spotrebu.
A teraz k otázke,hovoril mi,že može byť chyba aj vo vstrekoch.Čo si o tom myslite? Bude to čerpadlom,alebo možu byť aj vadné vstreky?
Naposledy upravil(a) Mattthew dne 09 srp 2014, 14:32, celkem upraveno 1 x.
Já když si nastavoval tu dávku tak to nijak nekolísalo, ty šrouby jsem povolil jen trochu a přes dřevo jsem na to klepal. Těch 0,8 je málo, má být 3-9 ale to asi víš.. A nepadá nafta? Nevím jestli je to možný, ale že by ta dávka kolísala v závislosti na tom kolik jde nafty do čerpadla? Kdyžtak mě někdo opravte...
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
to,že sa tá dávka pohybuje už pri jemnom dotknutí alebo pri pohnutí so šróbom je uplne normalne a to tak má byť,je to veľmi citlivé. skontroluj stop ventil a štavu na neho.
Naposledy upravil(a) UchoTD dne 11 srp 2014, 05:59, celkem upraveno 2 x.
Mitsubishi Lancer EVO VIII 366kw 670NM
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4