Hyundai SantaFe problém s řazením
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
Hyundai SantaFe problém s řazením
Ahoj
Potřeboval bych radu ohledně hyundai santa feII rv2006 2.2crdi
Problém je když auto je teplé a chcípne se tak po startu nejde zařadit (není to vždy) a když se zmáčkne spojka a řadí se tak má auto snahu se rozjíždět. Auto se chcípne zařadí se rychlost a nastartue se tak auto poposkočí. pak se nastartuje znovu a už je vše OK za jízdy rychlosti padají jak mají nikde žádný zvuk nebo hluk vše je ok.
Vypadá že nevystaví spojka tak jak má ale proč to jednou jde a jednou ne?
Brzdovka je vyměněná takže buď přítlačák nebo spokový válec ale co z toho vybrat nesetkal jste se stím prosím někdo?
Díky za rady
Potřeboval bych radu ohledně hyundai santa feII rv2006 2.2crdi
Problém je když auto je teplé a chcípne se tak po startu nejde zařadit (není to vždy) a když se zmáčkne spojka a řadí se tak má auto snahu se rozjíždět. Auto se chcípne zařadí se rychlost a nastartue se tak auto poposkočí. pak se nastartuje znovu a už je vše OK za jízdy rychlosti padají jak mají nikde žádný zvuk nebo hluk vše je ok.
Vypadá že nevystaví spojka tak jak má ale proč to jednou jde a jednou ne?
Brzdovka je vyměněná takže buď přítlačák nebo spokový válec ale co z toho vybrat nesetkal jste se stím prosím někdo?
Díky za rady
Ford Mondeo combi 10 2.0 TDCI
-
- Nováček
Tohle se mi stalo, když jsem dělal spojku na Bravu známému, který ví vše , spojka fungovala, jel jsem to projet, ale při opravě jsem chtěl srovnat přítl. plochu přítlačáku vydřenou od nýtů a on, to nedělej to je v pohodě...Pak mi volal, musím tam dát kvalt, smáčnout spojku a až pak natočit, jinak spojka krká.../Pak už to jde řadit normálně/ tak mu říkám, dej jí trochu čoud ať se spáří...Už se neozval.., kdyby nebyl chytrej , byl by klid... 

nepropadat panice...
-
- Nováček
To jsem zkoušel vickrát našlapat a nic se nezměnilo pořád to nešlo. Už jsem objednal spojkovej valec tak ho tam zitra dám a uvidí se je to to nejmenší zlo protože stojí 1000,- a spojkovej set 30000,- což je hrozná palice. Mě šlo hlavně o to jestli se stím někdo nesetkal protože na vedení k ložisku jsou takový 2 Válce kterýma protéká kapalina tak jestli není náhodou problém někde v tom.
Jsem už smířenej že si na tom srá.i udělám spojku moc se na to tesim
Díky za názory
Jsem už smířenej že si na tom srá.i udělám spojku moc se na to tesim

Díky za názory
Ford Mondeo combi 10 2.0 TDCI