Felicia 1.9D přestala brzdit
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Felicia 1.9D přestala brzdit
zdar, chci se zeptat k čemu slouží ten plastovej bazmek co je na podtlakový hadici co vede do posilovače? Do toho bazmeku jsou napojený ventily co ovládaj sytič a egrventil. nemůže být na vině, že mi přestal fungovat posilovač brzd? nebo je kaput posilovač?
felicia combi 1.9D
- MadMar
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Re: Felicia 1.9D přestala brzdit
ano asi to bude zpětný ventil (nejsem si stoprocentně jistý), vyndej a prozkoumej. Možná to je jenom rozbočka, může bejt netěsná. Pokud to bude zpětný ventil, tak jeho funkci vyzkoušíš prostým profouknutím z obou stran, kompresorem nebo pusou, zpětný ventil může být součástí tělesa posilovače brzd, konkrétně toho hadicového přípoje, to se liší podle výrobce a ostatní jistě hbytě zareagují a prozradí jak to přesně u té feldy je, já to neznám.Vinnetou píše:zdar, chci se zeptat k čemu slouží ten plastovej bazmek co je na podtlakový hadici co vede do posilovače? Do toho bazmeku jsou napojený ventily co ovládaj sytič a egrventil. nemůže být na vině, že mi přestal fungovat posilovač brzd? nebo je kaput posilovač?
Pokud to nebude ani jednou věcí, nastartuj engine a postupně rozpojuj hadičky, třeba začni u posilovače, postupuj směrem k motoru, zkoušej kdy tam je a kde není podtlak. tak to zjistíš i bez pomoci profíků.
Když už budeš mít ruce v motoru, projdi si všechny podtlakové hadičky preventivně, můžou bejt steřelé, popraskané, netěsné... vytrhej je preventivně a zakup za 50 korun novou v metráži, podle doneseného vzorku. felicie není z nejnovějších strojů a guma časem stárne, podtlak v posilovači potřebuješ když brzdíš před přechodem pro chodce.
Hodně zdaru Marek
PS. Ostatní, jak sám vidíš podle počtu odpovědí, nemají čas řešit takovou trivialitu jako posilovač brzd u takového krámu jako škoda felicia s tak trapným motorem, jsou zaneprázdněni zakládáním témat o přesnosti tachometru vozidel moderních, montáži větších pneu na ně, většími turbodmychadly a,...
Příště se sem už s takovou blbostí jako jsou brzdy neobracej, dostaneš vynadáno od 3 konkrétních lidí

správně poradí málokdo. Děkuju těm kteří tak činí.
Naposledy upravil(a) MadMar dne 31 srp 2014, 17:27, celkem upraveno 3 x.
Lupo 3L TDI, fše funkční fčetně brzd
tipo 1,4 karburátor, opět fše funkční nemám nic off ale zato mám brake pads ON, vzorek na gumách ON, ...
"Když potkáte v kalahári hyenu, musíte ukázat že jste větší než ona."
tipo 1,4 karburátor, opět fše funkční nemám nic off ale zato mám brake pads ON, vzorek na gumách ON, ...
MadMar radí správne
ano bude to zrejme spätný ventil. stačí aj ak je jedna hadička v prdeli a už to saje luft. ja som mal hadičky v prdeli, navonok ani nevyzerali, ale brzdilo to zle a pedál bol miestami tvrdý. nové hadičky a kontrola podtlakového vedenia to vyriešila. ak si tie hadičky ešte nemenil tak je možné že už majú čo to za sebou 

Škoda Felícia 1.9D r.v. 11*98
VW Golf MK4 1.9TDi - 66kW ALH
SEAT Leon MK1 1.9TDi - 81kW ASV
VW Golf MK4 1.9TDi - 66kW AGR
VW Golf MK4 1.9TDi - 66kW ALH
SEAT Leon MK1 1.9TDi - 81kW ASV
VW Golf MK4 1.9TDi - 66kW AGR
- MadMar
- Přispěvovatel
děkuju i za zakladatele vlákna. Upravil jsem ještě původní příspěvek, aby to bylo jasnější.pipo444 píše:MadMar radí správneano bude to zrejme spätný ventil. stačí aj ak je jedna hadička v prdeli a už to saje luft. ja som mal hadičky v prdeli, navonok ani nevyzerali, ale brzdilo to zle a pedál bol miestami tvrdý. nové hadičky a kontrola podtlakového vedenia to vyriešila. ak si tie hadičky ešte nemenil tak je možné že už majú čo to za sebou
Marek.
A to mám dojem u všech tvých spamů tady na foru.MadMar píše: ... to se liší podle výrobce a ostatní jistě hbytě zareagují a prozradí jak to přesně u té feldy je, já to neznám ...
Naposledy upravil(a) Richi dne 31 srp 2014, 21:50, celkem upraveno 2 x.
Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140kw.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140kw.
- MadMar
- Přispěvovatel
pokud bys měl atmosférický benzínový motor, netěsnosti kdekoliv v okruhu podtlaku, včetně sání, se zjišťují na běžícím motoru, potřením podezřelých míst štětcem namočeným do benzínu. Pokud namočíš netěsné místo, motor krátkodobě zvýší volnoběžné otáčky. (pokud dříve nezareaguje ragulační prvek volnoběhu). není nutné hnedka všechno rozebírat, tohle se nejlépe řeší u vozidel vybavených tak trapnou a zastaralou konstrukcí jako je karburátor (ten nemá zpravidla zpětnovazební regulaci volnoběžných otáček), ale jde to i u moderních benzíňáků s trochou dobré vůle.
- MadMar
- Přispěvovatel
problém vidím v sousloví, které jsem označil tučně. Spamy nevím jestli se to jmenuje, já to nazývám jinak: vyburcování ironickou odpovědí ke kritickému zamyšlení a řešení jádra problému. Nevidím žádný rozdíl mezi mým "spamem" a některými příspěvky ostatních profíků. Já to jenom dovádím ad absurdum, aby to bylo někoho trklo. Nechci se dotknout jejich autorů, věřím tomu že to taky dokážou spravit, možná jsou i lepší automechanici než já, (já to mám jako koníčka), leckdy fakt vědí hodně.Richi píše:A to mám dojem u všech tvých spamů tady na foru.MadMar píše: ... to se liší podle výrobce a ostatní jistě hbytě zareagují a prozradí jak to přesně u té feldy je, já to neznám ...
Pokud můžu subjektivně posoudit, tak úroveň dotazů za poslední 2 dny citelně vzrostla, už se taky něco dozvíme hned na první pokus, dotyčný přibalí k dotazu i fotku, atd.
V dobrém Marek
Já taky nejsem mechanik a nedokážu si auto opravit, ale pár kiláku už jsem najel a hodně závad nebo problémů už mě potkalo v praxi.
Rád ale vím jak věci fungují a proto sem chodím. Mám možnost tady najít informace od těch, kteří něco znají a umí.
Skoro v každém přispěvku jsi navežený, píšeš neskutečný plky nebo tam drze připisuješ svoje vlastní otázky.
Za mě osobně bys měl svůj neotřelý styl vyburcování ironickou odpovědí ke kritickému zamyšlení kapku přehodnotit.
Rád ale vím jak věci fungují a proto sem chodím. Mám možnost tady najít informace od těch, kteří něco znají a umí.
Skoro v každém přispěvku jsi navežený, píšeš neskutečný plky nebo tam drze připisuješ svoje vlastní otázky.
Za mě osobně bys měl svůj neotřelý styl vyburcování ironickou odpovědí ke kritickému zamyšlení kapku přehodnotit.

Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140kw.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140kw.
- MadMar
- Přispěvovatel
OK, zamyslím se nad sebou, ale jenom chvíli.Richi píše:Já taky nejsem mechanik a nedokážu si auto opravit, ale pár kiláku už jsem najel a hodně závad nebo problémů už mě potkalo v praxi.