Ahoj vsetkym,
Dost nutne hladam bud VW Sharan alebo Passat. Citam fora uz tyzden a orientujem sa dost pomaly. Co som si vsimol tak viaceri ospevuju spolahlivost 1.9 Tdi 66 kw AHU. Viem ze to nebude ziaden prerekar a to mi ani nejde. Nemam v plane to ani chipovat. Ide mi o vydrz a spolahlivost.
1.je to naozaj odolny motor a tak dobry? Pripadne neduhy.
2.boli nejake rozdiely v tom motore pri sharane a passate?
3.do ktoreho roku sa montoval do tychto aut?
4.je to lepsi motor ako 1.9 tdi 85kw co sa tyka spolahlivosti ?
A otazka mimo motora. Robil sa passat s tymto motorom a torsenom? Ak ano do akeho roku? Dakujem
1.9 tdi AHU pomoc
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Samozřejmě, že je to jeden z nejlepších motorů, ale je to už trochu historie
. Pokud měl pravidelně měněný olej a nedostával čočku za studena, tak je nesmrtelnej, roky nevím přesně a liší se to v jakém autě byl použit, Octavia nebo VW. Motory jsou stejné, akorát v Passatu je podélně. 85kw je PD a trpí na vymačkávání hlavy od PD vstřikovačů a při dlouhých intervalech výměny oleje se vydírá vačka a také mohou zlobit vlastní vstřikovače. Tento exemplář má můj syn v Passatovi s 265000km a celkem OK, měnil jsem jenom jeden vstřikovač. Ohledně pohonu Torsen nemám zkušenosti, jinak vše je na netu, jsou to opravdu základy. Zde by se měly řešit problémy a ne takovéto dotazy a ke všemu jsi v jiné sekci!

Diki za obsiahlu odpoved. O tej zlej sekcii som nemal ani tusenia. Ospravedlnujem sa. Myslim 66 kw v Sharane. Vycital som ze AHU 66 kw sa montoval do Sharana do roku 2003. Potrebujem len vediet kt.z tych 66 kw bol taky nesmrtak. Predpokladam ze ten s rotacnym cerpadlom. Len neviem ci to je ten AHU kt.sa montoval do toho 2003. To su detaily kt.az tak lahko neviem vyguglit. Hladam jak fas uz 4 dni.
Dik
Dik