Megane scenic 97. 1.6e 66kw-jak nastavit rozvody?

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Venkovak
Nováček
Odpovědi: 0

Megane scenic 97. 1.6e 66kw-jak nastavit rozvody?

Příspěvek od Venkovak »

Ahoj,poradili by jste mi prosím jak nastavit rozvody na tomhle motoru?Je sice pěkný že to má risky na kolech,ale neni to vůči čemu dát.Byl bych moc rád vděčný za radu,už mi to moc dlouho stojí na dílně.Děkuju moc ;)
TheJarko895
Přispěvovatel

Příspěvek od TheJarko895 »

na jednej thalii bolo tak ze na remeni boli tiez rysky a voci tym som to dal
Venkovak
Nováček

Příspěvek od Venkovak »

to bych možná mohl zkusit,ještě slabý náznak tam je,to mě nenapadlo.Třeba mam návod z Tecdocu,že se to dá na risku na vaně a vačka na víko ventylů,ale já tam zrovna nic nemam
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Nemá tenhle motor náhodou kolo rozvodů na klice bez klínku , které drží jen tlakem? Tam se dávájí hodinky do 1 válce, klika se ustaví kolíkem do bloku a vačky mám zato vzadu/a kola vaček se povolí/..Konec kliky se odmastí včetně řemenice a vše se po nastavení utáhne momentem. Pěkná pakárna...
nepropadat panice...
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

To je ale na 16v motorech, jeho 66kw je 8v, tam je ( teda aspoň by mělo ) klika značkou natočena na 6tou hodinu ( dolu ) a vačka na 12ctou hodinu ) nahoru ).
Venkovak
Nováček

Příspěvek od Venkovak »

Tak jsem to zatím dal na risky podle řemenu a celkem to i vychází na ty hodiny jak píše Tomas.cz a i jak to bylo původně.Ale ještě to blbě startuje,tak nevím zda to bude rozvodama nebo cívkama,protože to nejde ani za plynem.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

to jsem ani snad neviděl nikdy 8v motor když tak nad tím přemýšlím
u 16v je v bloku záslepka kam se natočí doraz a vačky jsou na podkovu - zářezy do roviny, obdoba VW, jen jsou víc zapuštěný a v nový sadě rozvodů jsou nový víčka

jestli nejde za plynem zkus tu indučku, to má ještě jednu společnou ne ?
předtím to jelo ??
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Tomas.cz píše:To je ale na 16v motorech, jeho 66kw je 8v, tam je ( teda aspoň by mělo ) klika značkou natočena na 6tou hodinu ( dolu ) a vačka na 12ctou hodinu ) nahoru ).
Jo, máš pravdu, nevšiml jsem si roku, tenhle 8v je v pohodě..
nepropadat panice...
Venkovak
Nováček

Příspěvek od Venkovak »

cívky to má dvě a bohužel to stálo dva roky,bez oleje a vody a majitel mi to dal abych mu to rozchodil.Snad to budou cívky,většinou to tak je,když se cuká při plným plynu.A rozvody jsem zkoušel dávat o zub dopředu a dozadu a běží to skoro pořád stejně :D ventyly taky seřízený na 25výfuk a 15 sání.
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“