Jak kdo vaříte MEŘO,EEŘO atd.
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
E85 je směs max 85% ethanolu a zbytek je benzin, takže pochybuji, že dojde k esterifikaci jak by mělo, ale mohu se mýlit. Vyskoušej a uvidíš.speedy800 píše:Zdar chlapi, napadlo mě, že když je problém se sháněním metanolu a navíc je poměrně drahej, co kdybych jej při vaření meřa zkusil nahradit tím lihovým benzínem z Unicornu - E 85? Myslíte, že by z toho nešlo uvařit EEŘO? Případně zkoušel jste to už někdo?

-
- Aktivista
tome když zadáš do vyhledavače metanol prodej tak si tam kde jezdíš, jestli je to pro někoho pro probém tak už je zytečné komentovat nápad o etanolu s benálem,etylek píše:E85 je směs max 85% ethanolu a zbytek je benzin, takže pochybuji, že dojde k esterifikaci jak by mělo, ale mohu se mýlit. Vyskoušej a uvidíš.speedy800 píše:Zdar chlapi, napadlo mě, že když je problém se sháněním metanolu a navíc je poměrně drahej, co kdybych jej při vaření meřa zkusil nahradit tím lihovým benzínem z Unicornu - E 85? Myslíte, že by z toho nešlo uvařit EEŘO? Případně zkoušel jste to už někdo?
kdo si neumí obstarat produkty na výrobu meřa tak má podle mě představu že bych před něj přišel všechno mu nanosil udělal a nalil do nádrže a pokud se chce oženit tak mu přijde nevěsta do postele
i to meřo není zadarmo je to velké úsilí a mnoho práce

Přesně tak, komu se nechce googlit, shánět, míchat, atd.....nechť tankuje meřo na unicornu.slovacek.milos píše:tome když zadáš do vyhledavače metanol prodej tak si tam kde jezdíš, jestli je to pro někoho pro probém tak už je zytečné komentovat nápad o etanolu s benálem,
kdo si neumí obstarat produkty na výrobu meřa tak má podle mě představu že bych před něj přišel všechno mu nanosil udělal a nalil do nádrže a pokud se chce oženit tak mu přijde nevěsta do postele
i to meřo není zadarmo je to velké úsilí a mnoho prácemiloš

-
- Přispěvovatel
Zdar chlapi, jak je nejlepší rozpouštět louh v metanolu? Nasypal jsem odvážené množství rovnou do kanystříku s metanolem a třepal s tím snad půl hodiny a i po takové době se louh zcela nerozpustil. Kanystr se přitom poměrně dost zahříval. Pak jsem to frknul do oleje a cca hodinu to míchal, ale stále tam plavalo dost kuliček louhu. Asi jsem to tím špatně rozpuštěným louhem podělal.......uvidím zítra co z toho bude.
-
- Aktivista
pomůže ti jen přísloví ránomoudřejší večera milošspeedy800 píše:Zdar chlapi, jak je nejlepší rozpouštět louh v metanolu? Nasypal jsem odvážené množství rovnou do kanystříku s metanolem a třepal s tím snad půl hodiny a i po takové době se louh zcela nerozpustil. Kanystr se přitom poměrně dost zahříval. Pak jsem to frknul do oleje a cca hodinu to míchal, ale stále tam plavalo dost kuliček louhu. Asi jsem to tím špatně rozpuštěným louhem podělal.......uvidím zítra co z toho bude.
-
- Aktivista
-
- Aktivista
speedy800 píše:Rozpustit louh v malém množství vody...je asi kravina, nebo ne?
mě vadí že cesta s KOH se musí zahřívat, zkus toho plcha
já přemýšlel nad tím jeho peklostrojem, blbec jsem před měsícem vyhodil čerpadlo z myčky to bybylo asi ideální měl jsem ho na kolektoru u bazénu,
před obědem jsem namíchal čtyři reaktory po padesáti míchl klackem pustil si
http://www.youtube.com/watch?v=AQyYg-wv7kQ
a už mám výsledky na sluníčku horní část je krásně čistá

-
- Přispěvovatel
Tak z toho mám pěknej rosol a jsou v něm kuličky nerozpuštěnýho louhu. Když to protřepu, tak je to tekutý, ale pak to zase trochu ztuhne. Ta reakce proběhla minimálně, směs změnila barvu - je mnohem světlejší a už to nevoní jako vyfrit. Ale asi to budu muset vyhodit, nevypadá, že by se to dalo ještě použít jako palivo. No nic, příští várku musím lépe rozpustit louh a asi i víc ohřát olej.
-
- Aktivista
-
- Aktivista
Re: Sušení
kopi píše:Ahoj chtel by jsem se zaptat při jake teplote probiha to susení? A jak dlouho? Diky
zkus plcha nebo tam mí adrese na borce co prodává ty reaktory co jsem zde četl tak sem tam někdo pere ale že by sušil nevím miloš
Re: Sušení
Mrkněte na stránky ALVA GROUPslovacek.milos píše:kopi píše:Ahoj chtel by jsem se zaptat při jake teplote probiha to susení? A jak dlouho? Diky
zkus plcha nebo tam mí adrese na borce co prodává ty reaktory co jsem zde četl tak sem tam někdo pere ale že by sušil nevím miloš