Jak kdo vaříte MEŘO,EEŘO atd.

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

plch a bydlíš kde jí jsem ze stážnice u skalice na slovensku miloš ;)
speedy800
Přispěvovatel

Příspěvek od speedy800 »

Zdar chlapi, napadlo mě, že když je problém se sháněním metanolu a navíc je poměrně drahej, co kdybych jej při vaření meřa zkusil nahradit tím lihovým benzínem z Unicornu - E 85? Myslíte, že by z toho nešlo uvařit EEŘO? Případně zkoušel jste to už někdo?
etylek
Přispěvovatel

Příspěvek od etylek »

speedy800 píše:Zdar chlapi, napadlo mě, že když je problém se sháněním metanolu a navíc je poměrně drahej, co kdybych jej při vaření meřa zkusil nahradit tím lihovým benzínem z Unicornu - E 85? Myslíte, že by z toho nešlo uvařit EEŘO? Případně zkoušel jste to už někdo?
E85 je směs max 85% ethanolu a zbytek je benzin, takže pochybuji, že dojde k esterifikaci jak by mělo, ale mohu se mýlit. Vyskoušej a uvidíš. ;)
slovacek.milos
Aktivista

etylek píše:
speedy800 píše:Zdar chlapi, napadlo mě, že když je problém se sháněním metanolu a navíc je poměrně drahej, co kdybych jej při vaření meřa zkusil nahradit tím lihovým benzínem z Unicornu - E 85? Myslíte, že by z toho nešlo uvařit EEŘO? Případně zkoušel jste to už někdo?
E85 je směs max 85% ethanolu a zbytek je benzin, takže pochybuji, že dojde k esterifikaci jak by mělo, ale mohu se mýlit. Vyskoušej a uvidíš. ;)
tome když zadáš do vyhledavače metanol prodej tak si tam kde jezdíš, jestli je to pro někoho pro probém tak už je zytečné komentovat nápad o etanolu s benálem,

kdo si neumí obstarat produkty na výrobu meřa tak má podle mě představu že bych před něj přišel všechno mu nanosil udělal a nalil do nádrže a pokud se chce oženit tak mu přijde nevěsta do postele

i to meřo není zadarmo je to velké úsilí a mnoho práce ;) miloš
etylek
Přispěvovatel

Příspěvek od etylek »

slovacek.milos píše:tome když zadáš do vyhledavače metanol prodej tak si tam kde jezdíš, jestli je to pro někoho pro probém tak už je zytečné komentovat nápad o etanolu s benálem,
kdo si neumí obstarat produkty na výrobu meřa tak má podle mě představu že bych před něj přišel všechno mu nanosil udělal a nalil do nádrže a pokud se chce oženit tak mu přijde nevěsta do postele
i to meřo není zadarmo je to velké úsilí a mnoho práce ;) miloš
Přesně tak, komu se nechce googlit, shánět, míchat, atd.....nechť tankuje meřo na unicornu. (hm)
speedy800
Přispěvovatel

Příspěvek od speedy800 »

Zdar chlapi, jak je nejlepší rozpouštět louh v metanolu? Nasypal jsem odvážené množství rovnou do kanystříku s metanolem a třepal s tím snad půl hodiny a i po takové době se louh zcela nerozpustil. Kanystr se přitom poměrně dost zahříval. Pak jsem to frknul do oleje a cca hodinu to míchal, ale stále tam plavalo dost kuliček louhu. Asi jsem to tím špatně rozpuštěným louhem podělal.......uvidím zítra co z toho bude.
slovacek.milos
Aktivista

speedy800 píše:Zdar chlapi, jak je nejlepší rozpouštět louh v metanolu? Nasypal jsem odvážené množství rovnou do kanystříku s metanolem a třepal s tím snad půl hodiny a i po takové době se louh zcela nerozpustil. Kanystr se přitom poměrně dost zahříval. Pak jsem to frknul do oleje a cca hodinu to míchal, ale stále tam plavalo dost kuliček louhu. Asi jsem to tím špatně rozpuštěným louhem podělal.......uvidím zítra co z toho bude.
pomůže ti jen přísloví ránomoudřejší večera miloš
speedy800
Přispěvovatel

Příspěvek od speedy800 »

Rozpustit louh v malém množství vody...je asi kravina, nebo ne?
slovacek.milos
Aktivista

speedy800 píše:Rozpustit louh v malém množství vody...je asi kravina, nebo ne?
si najdi někoho kdo dělá z KOH pokud chceš dělat experimenty to už je na tobě miloš
slovacek.milos
Aktivista

speedy800 píše:Rozpustit louh v malém množství vody...je asi kravina, nebo ne?

mě vadí že cesta s KOH se musí zahřívat, zkus toho plcha

já přemýšlel nad tím jeho peklostrojem, blbec jsem před měsícem vyhodil čerpadlo z myčky to bybylo asi ideální měl jsem ho na kolektoru u bazénu,

před obědem jsem namíchal čtyři reaktory po padesáti míchl klackem pustil si
http://www.youtube.com/watch?v=AQyYg-wv7kQ

a už mám výsledky na sluníčku horní část je krásně čistá ;) miloš
speedy800
Přispěvovatel

Příspěvek od speedy800 »

Tak z toho mám pěknej rosol a jsou v něm kuličky nerozpuštěnýho louhu. Když to protřepu, tak je to tekutý, ale pak to zase trochu ztuhne. Ta reakce proběhla minimálně, směs změnila barvu - je mnohem světlejší a už to nevoní jako vyfrit. Ale asi to budu muset vyhodit, nevypadá, že by se to dalo ještě použít jako palivo. No nic, příští várku musím lépe rozpustit louh a asi i víc ohřát olej.
slovacek.milos
Aktivista

mně to vyšlo hezky vlezu sem tam na dvůr stočím do kýblu a naleju do velkého ttrychtýře kde mám prostěradlo ¨, jedno pádo jsem slil a vypadla ze dna porážka, tak pokud bach měl čerpadlo už bych ten bordel ze dna neočerpal miloš
kopi
Nováček

Sušení

Příspěvek od kopi »

Ahoj chtel by jsem se zaptat při jake teplote probiha to susení? A jak dlouho? Diky
slovacek.milos
Aktivista

Re: Sušení

kopi píše:Ahoj chtel by jsem se zaptat při jake teplote probiha to susení? A jak dlouho? Diky

zkus plcha nebo tam mí adrese na borce co prodává ty reaktory co jsem zde četl tak sem tam někdo pere ale že by sušil nevím miloš
truck
Přispěvovatel

Re: Sušení

Příspěvek od truck »

slovacek.milos píše:
kopi píše:Ahoj chtel by jsem se zaptat při jake teplote probiha to susení? A jak dlouho? Diky

zkus plcha nebo tam mí adrese na borce co prodává ty reaktory co jsem zde četl tak sem tam někdo pere ale že by sušil nevím miloš
Mrkněte na stránky ALVA GROUP (wallbash) tam si všechno koupíte a už nechte těch kokotin než vám to upálí kokosy. (crazy)
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“