Kterého výrobce kotoučů a destiček by jste doporučili?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
NOVON
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od NOVON »

No já dal na oktu kotouče FERODO a desky HART (k vůli ceně).Brzdí to pěkně,nejsem závodník.Měl jsem tam oboje TRW a po 2 tis.km to vibrovalo do volantu.Teď mám přes 3 tis.km a je zatím klid.Zajížděl jsem to lehce nějakých 800 km a pak jim dal párkrát čouda..Na audině mám kotouče jen srovnané a dal destičky ROADHOUSE..Ty desky jsou měkčí,špiní kola,ale mám tam plechy,tak že to neřeším.Důležité je,že brzdí perfektně hned ze začátku,pěkně jde cítit,jak se to zakusuje..Ale jak jsem psal,jezdím tak nějak normálně,nejsem závodník..U těch RH asi zůstanu,ale ztratil jsem zdroj..Kde je nakupujete?Krom teda předraženého Elitu?Dík
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
šulda
Moderátor
Odpovědi: 0

Příspěvek od šulda »

karluci2 píše:malá rychlost s kolena mi málem vyběhla čéška jak jsem šlápl na brzdu a ABS se ozvalo až když už jsem téměř stal-,takže někde je chyba :(
Sem si na tebe minulej tejden ve čtvrtek vzpomněl když mi tam vjel "pán" s dodávkou. Bylo to v obci takže žádná extra rychlost, ABS se ozvalo hodně brzo, zato dodávka jela oproti mně jak na bruslích, ale to už je jiná kapitola (noteeth) Věci v autě se stěhovaly kupředu a z ústní dutiny se vystěhovalo pár vulgarismů, kokot jeden s telefonem u ucha (LOL)
Člověk se pořád učí.
darebak
Přispěvovatel

Příspěvek od darebak »

darebak píše:Mam TEXTAR kotouce a desticky zatim na předni naprave a brzdy pískaj. A to jsem dlouho vybíral jakou znacku. Příšte už desticky original ty nepiskaj nikdy.

Druhovýroba asi musí být vzdy horsi nez original. TEXTAR je urcite dobra znacka, ale pro druhovýrobu musi mít horší kvalitu.

Dříve jsem pouzival desticky FERODO a ty nepískaly

Superb 2
Nebo jsou kotouce padelek. Koupil jsem přední a zadni na skoda superb II. Zadni kotouce byly zabalenz v igelitovem obalu v krabici a na hrane vyryto Textar a na předních byly jen v krabici bez igelitoveho obalu a Textar byl napsan jen laserem na dosedaci plose pro disk. A na krabici byl popis ciselneho kodu a ikony kotoucu lehce kostkovany a u zadních krasne vyhlazene hrany ikony kotoucu u stitku s kodem kotoucu. Tak nevim

Brzdový kotouč přední Textar PRO 312x25 / 5x112, 98200 1205 01, 1K0615301AA
darebak
Přispěvovatel

Příspěvek od darebak »

Tak TEXTAR kotouce + desticky TEXTAR na předku strasne pískalo. Ted desticky original VW a je ticho konecne. Ja desky TEXTAR už radsi nikdy
zero1724
Aktivista

Příspěvek od zero1724 »

vředu mám Brembo max a ate desky origo, ne keramický, brzdí senzačně, nástup ihned, vůbec nevadnou, černí kola normálně, mám bílý kola, takže to poznám... vzadu mám zbytečně kotouč zimmerman a tvrdou desku textar a už bych to nechtěl, dozadu jedině něco měkkého, neměl jsem vůbec problém s roadhousem a ate, destičky už jedině origo :) ikdyž na passatu textar fungoval, ale až při intenzivním brždění a dost žral kotouč. :) Toť muj názor :)
Mercedes Benz S124 250d (1989) EX
Škoda Fabia 1.9 tdi (2002)
Škoda Superb 2.0 TDI (2012)
zero1724
Aktivista

Příspěvek od zero1724 »

šulda píše:
karluci2 píše:malá rychlost s kolena mi málem vyběhla čéška jak jsem šlápl na brzdu a ABS se ozvalo až když už jsem téměř stal-,takže někde je chyba :(
Sem si na tebe minulej tejden ve čtvrtek vzpomněl když mi tam vjel "pán" s dodávkou. Bylo to v obci takže žádná extra rychlost, ABS se ozvalo hodně brzo, zato dodávka jela oproti mně jak na bruslích, ale to už je jiná kapitola (noteeth) Věci v autě se stěhovaly kupředu a z ústní dutiny se vystěhovalo pár vulgarismů, kokot jeden s telefonem u ucha (LOL)
Jinak k ABS u mě se ozývá na suché silnici taky až skoro při zastavení, myslim si že je to jen dobře, brzdný učinek s abs je nic moc ;)
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

textar je měkký. Jsi měl asi nějaký turecký textar
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
zero1724
Aktivista

Příspěvek od zero1724 »

textar od Elitu... Těm věřim, nefungovalo mi to, naopak barum kotouče PECKA!!! Ale on je to převlečenej ATE, avšak levnější varianta :)
vonRichthofen
Přispěvovatel

Příspěvek od vonRichthofen »

minulý víkend jsem měnil destičky s kotouči. měl jsem na nich 80 tis. km, ate, dával jsem zas ate, jsem s nimi spokojen. bral jsem v elitu. jen víc špiní. ;)
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

NOVON píše:No já dal na oktu kotouče FERODO a desky HART (k vůli ceně).Brzdí to pěkně,nejsem závodník.Měl jsem tam oboje TRW a po 2 tis.km to vibrovalo do volantu.Teď mám přes 3 tis.km a je zatím klid.Zajížděl jsem to lehce nějakých 800 km a pak jim dal párkrát čouda..Na audině mám kotouče jen srovnané a dal destičky ROADHOUSE..Ty desky jsou měkčí,špiní kola,ale mám tam plechy,tak že to neřeším.Důležité je,že brzdí perfektně hned ze začátku,pěkně jde cítit,jak se to zakusuje..Ale jak jsem psal,jezdím tak nějak normálně,nejsem závodník..U těch RH asi zůstanu,ale ztratil jsem zdroj..Kde je nakupujete?Krom teda předraženého Elitu?Dík
skús toto : http://www.autodilyplus.cz/sada-kotoucu ... carId=5603
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
Patrik231
Nováček

Příspěvek od Patrik231 »

Nemáte někdo adaptéry na ctyrpistky z Porsche?? Potřebují jednat na tehlici z passata b6...
NOVON
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od NOVON »

zero1724 píše:textar od Elitu... Těm věřim, nefungovalo mi to, naopak barum kotouče PECKA!!! Ale on je to převlečenej ATE, avšak levnější varianta :)
ATE? No já myslím,že TRW..
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Víte co je na prd, že se tu nikdo neschodne na konkrétní značce, to co funguje jednomu nefunguje druhýmu a takhle bychom mohli pokračovat do alelůja.
Nejlepším řešením by bylo, aby si každej koupil co chce nebo na co zrovna má peníze, ale ať od toho nic nečeká. Mile překvapený může být vždycky. :D
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

dávám textar nebo trw. Na OI 280mm předek jen textar. Nikdy žádný problém. ATE se mi neosvedčilo ani na zadku,ani na předku. Zadní desky se po roce začaly rozpadat.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
kardamsa
Nováček

Příspěvek od kardamsa »

zdar má někdo zkušenosti kotouče Brembo Max a co k nim za desky, někdo radí taky Brembo a někdo textar. Tak příští měsíc budu měnít na Audi A4 tak to pořebuju rozseknout a hlavně potřebuju aby to brzdilo. Díky
AUDI A4 B6 1.9TDi PD 96kW AVF EGR-Off
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“