Ekologická nafta - MEŘO

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
Dani34el
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Dani34el »

slovacek.milos píše:naučil jsem jako technická makovice želva nepřející se cukající pár lidí vařit meřo,

cesta byla stejná jako když někdo nepochopí že auto jede i na stolní olej

přečti si zde http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=37947 pak budeš mít meřo za dvě kačky pak budeš králem čech meřu zdar naftě zmar
(LOL) miloš ;)
Aha, tak tohle sem nemyslel. Já myslel že existuje zroj nákupu surový řepky za 2,-- Kč za litr kterou si pak esterifikací předělám na běžnej RME.

Esterifikovat nějákej použitej fritovací olej z kterýho z kterýho stejně nedostanu všechny soli, koření a zbytky a pak evtl. složitě upravovat pH-hopdnotu, to ne. To je riziko pro čerpadlo.

Navíc když to dělám soustavně a ve většim pak podle informací Min isterstva financí ( dával jsem dotaz ) by se jednalo o daňovej únik protože bych musel deklarovat daň, pokud se to použije jako palivo v motoru.
VW Passat 2,0 TDI PD DPF vše originál jak má být
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

nemysli tuna řepky stojí 57OO a výlisnost je 30 až čtyřicet procent tak si to spočítej, a dan blbneš jakou když si něco koupíš tak je tam dan když si sám pro sebe nic neplatíš a soli :? to je mýtus miloš
Dani34el
Přispěvovatel

Příspěvek od Dani34el »

slovacek.milos píše:nemysli tuna řepky stojí 57OO a výlisnost je 30 až čtyřicet procent tak si to spočítej, a dan blbneš jakou když si něco koupíš tak je tam dan když si sám pro sebe nic neplatíš a soli :? to je mýtus miloš
Tak pozor ! Jedna věc je tady volně diskutovat a druhá trousit nebezpečný poznámky a vydávat je za fakta !

Obsah soli a pH-hodnota v požitym fritovacim oleji JE problém a žádný mýtus. Největší potíž je v tom, že nevim, kolik soli a koření v tom použitym friťáku právě je ! Existuje dostatek zahraničních studií ( a věř je mnohé z nich mám k disposici ) prokazujících že vysoký obsah solí v palivu a nepříznivá kyselost (pH) dlouhodobě poškozuje kadmiované a nebo mozazné popř. měděné části palivovýho systému. U čerpadlo tryska neznám přesně ale u rotačních čerpadel je to jasný.

K daňovýmu úniku: Je úplně jedno, jestli někdo vyrábí RME pro sebe nebo pro jiné. Pokud je to ve většim množství (judikatura v celních a daňových věcech hovoří celkem o hodnotě úhrnem vyšší než 3000-5000,-- Kč ) pak pak je třeba platit spotřební daň za pohonné hmoty ve výši cca. 10,-- Kč za litr !!!! Ministerstvo financí, odbor daní a cel, k tom u již před časem zaujal stanovisko (který mám!!!) a v zákoně je to uvedeno jednoznačně, v opačnym případě by se jednalo o obcházení zákona.

Nakonec známe kauzy kdy ředily naftu různymi oleji a ředidly a prodávali na bezinkách - jsou stíhán i m,j. za krácení daně, protože z oleje, ředidla apod. nezatíženýho spotřební daní se - pokud se to použilo jako palivo do motoru - rázem stal produkt zatížený daní ! TAK BACHA !!!
VW Passat 2,0 TDI PD DPF vše originál jak má být
slovacek.milos
Aktivista

dane hezká slohovka,
na těchto stránkách tě to bude bavit prosímtě máš už něco najeto na nějaký sajrajt mimo naftu ;) miloš
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

dane, me pripadas jak agitator z konspiracnich teorii nastrceny OPEKem nebo jinou mocnou spolecnosti...nebo ze by si byl nastvany, ze nekdo muze jezdit temer zadara a ty ne?

ja osobne si myslim, ze kazdemu muze byt jedno co si doma dela a co leje do sve nadrze, zvlaste kdyz pri tom setri zivotni prostredi! :-) Nemam pravdu Milo? :-D
slovacek.milos
Aktivista

deflector píše:dane, me pripadas jak agitator z konspiracnich teorii nastrceny OPEKem nebo jinou mocnou spolecnosti...nebo ze by si byl nastvany, ze nekdo muze jezdit temer zadara a ty ne?

ja osobne si myslim, ze kazdemu muze byt jedno co si doma dela a co leje do sve nadrze, zvlaste kdyz pri tom setri zivotni prostredi! :-) Nemam pravdu Milo? :-D
vždyt to znáš každý si přitáhne nějaký názor včetně mě a pak se nějak oseká, přiučí se, odletí

ale o tom to taky je, tak se na ty oleje jezdí mě to pořád jen baví ;) miloš
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

Tak kluci jedes na unicorn:P. Mam v nadrzi asi 15l naaditivovane nafty. ted mi prisla GRAND karta od Benziny na 100 kc takze naberu asi 30 l tam a zbytek chci dat bionaftu. budu nervozni,ale najenjvis koupim novy cerpadlo a vstriky:D
slovacek.milos
Aktivista

sikin1987 píše:Tak kluci jedes na unicorn:P. Mam v nadrzi asi 15l naaditivovane nafty. ted mi prisla GRAND karta od Benziny na 100 kc takze naberu asi 30 l tam a zbytek chci dat bionaftu. budu nervozni,ale najenjvis koupim novy cerpadlo a vstriky:D
najdi si vláknoi provní nalití tam asi patříš třeba najdeš více klidu :-D miloš
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

Tak sem natankoval jen za 200. stejne sme nevidle duvod proc davat vic paliva. nerad jezdim mesic s plnou nadrzi. Takze BIONAFTA Unicorn Malenovice 22,90. zalil sem to 32 l TOP Q od BENZINY . necekam ze bych neco poznal v takovem naredeni. navic tam jeste 15l nafty bylo.
m4xp0w3r7
Přispěvovatel

Příspěvek od m4xp0w3r7 »

Nechápu jaký má takový "pokus" smysl. Peníze si skoro žádné neušetřil a jak tvoje auto reaguje na bionaftu nezjistíš.

Já zkusil plnou směsnou z otrokovic, jede to úplně stejně jak předtím, možná aj líp :)
Tak přemýšlím, že bych zkusil příště nabrat plnou ekologickou za těch 21,90... ale jak jsem pochopil, bude lepší když to vyjedu co nejdřív, než kdyby mi ta bionafta stále měsíc v nádrži.... uvažuji správně?
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

smesna nafty bych se nebal vubec,protoze tam staci hrknout 10 l normalni nafty a mas to tak naredeny,ze to vliv nemuze mit,ale bionafta je uz jina prdel. v Malenovicich stoji uz 22,9!,ale nelajdu si natankovat plnou,protoze plna nadrz mi stoji az 2 mesice a tim bych ten motor ohrozil brutalne. proto redim. takto.
slovacek.milos
Aktivista

[quote="m4xp0w3r7"]Nechápu jaký má takový "pokus" smysl. Peníze si skoro žádné neušetřil a jak tvoje auto reaguje na bionaftu nezjistíš.

skin šetří ředí jedna ku šesti za léto ujede 5OOO km a ušetří 315 korun,

je krize muší se šetřit 8) miloš ;)
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

Boze jak neusetrim? dle mojich propoctu me kilak na vic jak 1,3kc nevyjde
slovacek.milos
Aktivista

sikin1987 píše:Boze jak neusetrim? dle mojich propoctu me kilak na vic jak 1,3kc nevyjde
skine tak mi popři ty moje výpočty

"sikin1987"]Takze si to naposled zopaknem. Ekologicka nafta v sobe nema zadnou klasickou naftu? takze do mojeho JTD bych to mel asi brutalne redit.

na 60l nadrz bych to videl tak 1 ku 6.

Unicorn Otrokovice
ekologická nafta 21,90
směsná nafta 26,90
motorová nafta 29,30
-------------------------------------------------------------------------------------
já ti to taky zopáknu 29.3-21.9= 7.4 x 8.5 litrů máš na nádrži ušetřeno

63 korun, to je brutální vývar (crazy) miloš ;)

ale prosím neber to jako že tě chci dostat nebo nevím co, ber to jako pokec miloš ;)
Miroslav Tuček
Nováček

Příspěvek od Miroslav Tuček »

Chlapi omlouvám se ale jaké je přesné označení toho ředidla do nafty bezaromatu a kolik toho dávat? Dík
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“