Neda se nic delat, ale musim s Liborem naprosto souhlasit a opet v dost vecech s Andremu odporovat.
Co se tyce DPF, naprosto to chapu a kdyz jsem se nad tim nedavno poradne zamyslel, tak vezte nebo ne, ja si budu na auto, ktere nebylo v serii vybaveno DPF toto zarizeni montovat - duvod je prosty: da se sehnat za rozumne penize a vezmeme-li v potaz fakt, jak funguje, tak ten, ktery si to plne uvedomuje nikdy nebude mit problem se zanesenym filtrem.
Co se brzd tyce, souhlasim s tim, ze je
vhodne zvolit vylepseni, nicmene, pokud clovek premysli, tak to nepotrebuje.
Najezdil jsem toho pomerne dost a kdo me zna, tak vi, ze nejezdim zrovna pomalu a v kolone (chapej za auty) - vicemene, muj jizdni styl se da vyjadrit napriklad takto: auto pred sebou beru jako prekazku silnicniho provozu a potencialni zdroj nebezpeci a z toho duvodu se snazim toto nebezpeci eliminovat predjetim. V moment, kdy si nekdo chce udrzet pozici, musi vyrazne zrychlit do te miry, abych necitil pocit, ze me muze omezit nebo ohrozit.
Ale k veci: na predchozim Golfum jsem mel puvodni "male" brzdy 280 z AJM a jedine, co jsem udelal, tak bylo, ze jsem dal predni kotouce Zimmerman a desticky DS2500. Na tomto jsem najezdil dost a pravdou je, ze skoncili zreznutim, nikoliv mechanickym opotrebenim - a
nikdy jsem nepocitil neco ve smyslu "vadnuti brzd" - nechapu to pri mem jizdnim stylu...ikdyz chapu, ja dost brzdim motorem (a paradoxne mi dvouhmota vydrzela toto drsne zachazeni vzdy alespon 40tkm) a planuji predjizdeni, takze, paklize v protismeru nic neni, davam jiz pri predjizdeni nohu z plynu v moment, kdy odhadnu, ze predjedu spolehlive bez omezeni (natoz ohrozeni). Dokonce jsem to nepocitil ani tehdy, kdyz jsem jezdil na servisni zasahy plynouci ze smluv, ktere obsahovaly sibenicni terminy pro dostaveni se a velke penale plynouci z pozdniho prijezdu.
Jinymi slovy: Andre, nemuzes podle sebe soudit ostatni - kazdy neni jako ty.
Je nezbytne si uvedomit jednu zakladni vec: kdyby ty brzdy nebyly zpusobile k tomu, aby dokazaly rozumnym zpusobem snizit rychlost z maximalni hodnoty vozu zapsaneho ve VTP, tak by je udelali silnejsi
Ja jedinou vyhodu velkych brzd spatruji v tom, ze si mohu dovolit vice a hlavne, brzdy vydrzi dele, samozrejmosti je i to, co velice trefne zminil borelli - a to je duvod, proc si je budu porizovat
Hlavne, je-li si ridic PLNE vedom toho, co ma pod kapotou a jake ma brzdy, tak vse zohledni - paklize nezohledni, je hovado a je vicemene jedno, jaky tam ma vykon, protoze i se seriovym autem je auto v rukach takoveho proste Andreho "nerizena strela".
Nikomu "nahore" nic nedoslo ve smyslu bezpecnosti, jen proste a jednoduse nekomu nahore doslo ve smyslu jak vydelat dalsi penize. Nejen vyberem penez za STK (pro starsi auta 1x rocne) a za Dekru, za DPFka apod. ale hlavne to, co dostanou od automobilek.
Protoze pokud je nekdo tak naivni, ze by nechapal, ze politikum jde samozrejme z toho "bokem", pak doufam, ze si alespon uvedomi, ze cap ani vrana deti nenosi.
Dale pak, jak tu bylo zmineno: pokud by jim slo opravdu o kvalitni emise, delali by to dukladne a jejich zarizeni by bylo tak dukladne, ze by dokazalo zmerit kvalitne a opravdu vse!
Jeste by bylo vhodne si uvedomit, ze cele je to jenom jedno velke divadlo, protoze objem skodlivin, ktere produkuji auta, tak zvladne 20 nejvetsich lodi na svete s prehledem ... a schvalne, kam to jde? Do more - a kdo v tom mori zije ... a co z toho more jime? A co pouzivame za dalsi produkty z mori?
Takze Andre, ty jsi preskocil fazi "psychickeho vyspeni" a rovnou to preskocil do senility aneb "kun je jednou hribetem, clovek dvakrat ditetem"...mimochodem, o dospivani moc nemluv, nebo nam tu chces tvrdit, ze ti ty BKDcka lehly pri beznem provozu v souladu s pravidly silnicniho provozu?

Aneb, kdy si konecne
doplnis svoje tema, abys v lidech nevyvolaval falesny dojem, ze BKD je "hardcore" tuning naprosto v klidu a v pohode?
@turbo kamna power: Nevim, jak ostatni, ale me vyssi vykon pomaha k bezpecnejsimu a rychlejsimu predjeti, pripadne rychlejsimu dosazeni pozadovane rychlosti ... ale jaky v tom hraji roli brzdy? Paklize se vylozene s nekym nehonim nebo nezavodim na okruhu, nechapu.
Mimochodem, budu se opet opakovat: pokud by jim slo o bezpecnost a prostredi, nebudou mit problem s lepsim filtrem (overenym jejich jednou pobockou) a uz vubec nebudou mit problem s osazenim vetsich brzd!
@standa123: V moment, kdy potrebujes poradne brzdit, tak to zaflekujes a v repertoaru to maji pneu a elektronika ... a kdyz nemas poradne pneu, je jedno kolik mas pistku
No a co se toho ohledne Svycarska tyce, "uz se tesim", az vzniknou bluetooth zarizeni, ktera se budou montovat do aut, takze bude stacit, aby mel policajt pristupovy kod a ani nebude nic napichovat - proste jen "projde kolem" a bude mit vsechny informace k dispozici.
... a to je duvod proc potrebuji vyhnat stara auta ze silnic, protoze dodelat to do tech novych nebude problem
Aneb, system "Velkeho bratra" bude brzy nastolen.