...neco pro zasmani

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Míšánek
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Míšánek »

jericho-3 píše:Ale politika je součást života, ta se pominout nedá.
Chápu že se snažíš vymyslet nějaký argument na základě kterého jsi se i chtěl dostat k reakci na příspěvky "oponentů", nicméně toto je hodně špatný argument ;)

jenom připomínám - název tématu je: ...něco pro zasmání

Věřím tomu, že toto forum navštěvují inteligentní bytosti, které název tohoto topicu dovedou pochopit bez zbytečného vysvětlování

Jinak Jericho, tvůj názor je taky zajímavý a dá se z něj vybrat i plno podstatných věcí pro objektivní pohled na věc, to je fakt
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Na to nejde nereagovat.... špinavou bombu umí snad sestrojit každý středoškolák v garáži, tak co řešíš?
Jaderné zbraně, proč... je to jenom jakási známka lepší společnosti...
Celé je to pouze o STRACHU jako velmi efektivním nástroji... a ten šíří jak amíci, tak teroristé...

Monitorovat pohyb Uranu, Plutonia atd. je celkem triviální, nicméně, kdyby někdo chtěl OPRAVDU škodit, ničit a nejenom zastrašovat, tak stačí Petriho misky, vhodné médium a na tom kultivovat nějaké "dobroty"... stačí pravé neštovice, antrax atd.... navíc tady máš možnost selektivního útoku atd. ... na vybavení stačí pár desítek dolarů... oproti jádru...

Mimochodem nevím, co velice rádi přebíráme z Ameriky? ... konzum, obezitu, TV "zábavu" nebo co? Bohužel tady je ta skvělá "mediální masírka" a slabší jedinci podléhají... a o tom to je.... vychovat poslušné ovce... jako v Americe 8)

Tak se alespoň zasmějme :D

Víte jaký je rozdíl mezi sekretářkou a papírem?
... podstatný, papír se nejprve přeloží a potom přeřízne... sekretářka se nejprve přeřízne a potom přeloží...
GIV Variant TDi ???kW
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

jericho-3 píše:Foreste, jako potenciální majitel firmy po otci by jsi měl mít větší přehled ...
Jericho, ikdyz je to moje soukroma zalezitost, toto si nenecham libit: rodinna firma, (jejiz jsem spolumajitelem uz vice, jak 10 let a pracuji pro ni temer 20 let) vzhledem k nesmyslnym smlouvam, ktere jsme nuceni podepisovat abychom se uzivili tak odejde pomyslne do hrobu s oficialnim odchodem meho otce do duchodu. A pro info, ja mam vlastni obchodni spolecnost (pro spekulanty: 100 % obchodniho podilu).

Ale mas pravdu, mam zkusenosti:
- nas hlavni dodavatel (do te doby velice ekonomicky uspesna) z Nemecka zkrachoval diky krizi ... kdo ze ji zpusobil?
- nase firma (do te doby velice ekonomicky uspesna) od chvile, kdy postihla Evropu krize vicemene zivori (museli jsme propustit asi 1/3 zamestnancu)
- mnoho nasich dodavatelu bylo nuceno drsne zredukovat stav zamestnancu, nektere vyhlasily bankrot

Cim to? Diky krizi vyvolane USA ochladla ekonomika a investovalo se jen do nezbytnych veci.

Takze toto jsou moje zkusenosti z podnikanim v praxi a na zaklade nich jsem reagoval na Tvuj predchozi prispevek.

Ale abych nebyl offtopic novem topicu: Jericho, jen totalne hloupa spolecnost by byla schopna zasahnout stred Evropy atomovou bombou, protoze by toto uzemi bylo neobyvatelne ... a to by bylo z logistickeho hlediska znacne, rekneme nerentabilni ... takze zde je pravda na strane Slavkova :wink:

Jinak ztotoznit se se Slavkovem je po precteni jeho prispevku neuveritelne jednoduche - podava pravdu s neuveritelnou lehkosti.

... a jinak se domnivam, ze vhodne by bylo tuto diskuzi hodit do offtopicu ... napisu zadost Dukesovi, nevahejte diskutovat
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Co kdybyste se pánové podívali do minulosti. Mnohokrát se zesměšnovalo všechno, co hrozilo a říkalo se, co se nám může stát? Teď je průser s metyalkoholem s stát je na nohou. a všichni se můžou zbláznit. Já přece netvrdím, že do Dejvic hodí atomovou bombu, ale fanatičtí arabáši nepokrytě dávají najevo, že si to s námi vyřídí, a bombu můžou hodit jen na souseda a už se to rozjede. Ještě nikdo z Vás mi neporadil, kdo je schopen udělat hráz, aby se průser nerozšířil k nám. Zatím jen narážíte na hlupáky mého typu a na své zaručené pravdy, ale přání je otcem myšlenky. Foreste, nevím co máš pořád s tvojí firmou, ale napadlo tě, jak může nějaký stát za mořem UDĚLAT krizi a my to odskáčeme? Tak s ní přestaňte obchodovat a udělejte se jen pro Evropu a Rusko, popř. Čínu. Je to v tom, že my potřebujeme americký trh a ne naopak.Kdyby náš stát zanikl, Amerika to vůbec nepozná, Plzen12 voltů už má stejně kopie a to ostatní od nás dělá každý druhý. Takže se musíme podívat pravdě do očí, my potřebujeme Ameriku, ne ona nás. Myslete si co chcete, jste bezvadně zmasírovaní a máte zato, jak jste na ně vyzráli. Slavkove, myslíš, že já mám strach? A z čeho ? Já když zítra natáhnu brka, proces je ukončen..Toť vše. Ale Vás tohle čeká, je sice dobré, brát to jako pr.el, ale neuteče se před tím. Vy by jste měli mít ne strach, ale obavu a nenechat se zblbnout tím, že za všechno může Amerika. Ona všechny slabochy se.e, protože se umí bránit, nenechá si nic líbit a je bohatá /i když to tak mnohdy nevypadá/ a nikdo na ni nemá.. :)
nepropadat panice...
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Jericho, to je prave to, ze nechapes souvislosti z makroekonomickeho hlediska. Soudis zjevne podle toho, ze Amerika je daleko a jak by nas mohla ovlivnit nejaka "ta jejich krize".

Vez nebo ne, ale my, ani ta nemecka firma jsme s USA neobchodovali. Pripomina mi to, jako kdyz si nekdo naivne mysli, ze je nejaka nemoc zalezitosti vzdalene zeme, ze se ho to netyka a on k te nemoci nema jak prijit kdyz chodi jen do mistniho konzumu, mistniho JZD a mistni hospody.

Taky mi to pripomina jednoho majitele firmy, ktery ted zivori. Vzdy se prsil s tim, ze dodava jen ceskym firmam a ze by se nejakemu zahranici nezaprodal (naivka ale neresme ho dale). Jeho firma zacala mit znacne problemy jakmile prisla krize protoze jeho hlavni odberatel byla firma exportujici prevazne do USA. Dodavala zbozi, po kterem proste v tehdy nastale krizi vyrazne klesla poptavka.

Doufam, ze na techto primerech pochopis, jak je mozne, ze nas i bez naseho pricineni zasahla krize velice citelne a nasledne i to, proc mam(e) takovou averzi vuci USA.

Jinak, jak jsi zminoval "prestante obchodovat s USA" - ono zalezi na uhlu pohledu. Jde o to, ze kdyby Amerika nenabidla odbytiste, nikdy by nevznikly dodavatele, kteri by se snazili onu poptavku nasytit. Lide, kteri pracovali/pracuji v techto firmach by proste delali neco jineho. Tim, ze tyto prilezitosti vytvorili a nasledne, svym nezodpovednym chovanim zapricinili zruseni tohoto odbytiste zasahli i ekonomiku ostatnich zemi.

Dovolim si opet primer - je to, jako kdyby dodavatele ropy zavreli kohoutek. Oni vytvorili prilezitosti tykajici se mozneho vyvoje na zaklade dostupnosti ropy a ostatni zeme se proste chopili prilezitosti, nic vic, nic min. Jsou na vine ty zeme, ze se rozhodli odebirat naftu? Meli se a na to radeji vykaslat a venovat se vyvoji elektrickych nebo parnich motoru?

Mimochodem, kde kdo z nas rikal, ze se nam nemuze nic stat? My, resp. ja netvrdim, ze jsme tu v bezpeci - ba naopak, myslim si, ze jakozto pomyslne "srdce Evropy" jsme pod pomyslnym drobnohledem a zajmem, nicmene USA nam v tomto nepomuze. Navic, je to prave USA, ktera z nas svymi produkty ve forme ruznych franchisingovych firem dela otroky konzumu, ovce, ktere budou zavisle prave na jejich vuli.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
noki
Přispěvovatel

Příspěvek od noki »

Musím říct, že jsem si předchozí příspěvek přečetl asi 5x, ale stejně tomu nerozumím. Já Ameriku taky zrovna nemiluju, ale jestli si můžu vybrat mezi USA a Íránem, tak alespoň v tomhle mám jasno. Kromě toho Amerika žádnou krizi nezpůsobila, a vůbec už ne úmyslně. Příznivci spikleneckých teorií prominou.
Je to tím, že je to největší světový trh a leader v mnoha odvětvích. Podíl na světovém HDP 21%. Potom je myslím jasné, že v globalizovaném světě se nákaza šíří rychle.
A mimochodem, číst příspěvky bez diakritiky je pro mě peklo. Myslím, že správný vlastenec by náš jazyk takhle prznit neměl (LOL)

Ještě doplním, že ten, kdo si myslí, že hodit atomovku do Evropy je nereálná představa, je v lepším případě naprostý naiva. (wallbash)
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

@noki: Speciálně pro Tebe s diakritikou - FED, půjčky, hypotéky...
Atomova bomba shozena na střední Evropu? Technicky možné, jinak naprosto nesmyslný počin. Hlavně, pokud by se někdo k něčemu takovému snížil, odsoudil by svět k zahubě v podobě 3. světové války, která by nejspíš trvala z mého subjektivního názoru pará minut, případně hodin. ... a teď to srovnej s "návrhem" Slavkova (např. Petriho miska) a pochopíš ten neuvěřitelný rozdíl - hlavně v účinnosti. Jen ho doplním - díky centralizované infrastruktuře není nejmenší problém "vyvolené" dostatečně předem vybavit imunitou pro případné biologické zbrani.

PS: bez diakritiky pisu z prosteho duvodu - ne kazdy pristupuje na toto forum z PC, ktere jsou vybavene spravnym kodovanim. Neni to pohodlnost ale ciste ucelna zalezitost. Jak resis toto "vlastenectvi" na mobilu kdyz pises SMSky? Pokud pises s diakritikou, uvedomujes si, ze nektere starsi mobily ji nejsou schopne zobrazit? ... jinak vez, ze mi necini problemy psat s diakritikou, k psani pouzivam vsechny prsty hornich koncetin ;) A jeste jedna zalezitost - vis o tom, ze clovek, ktery se naucil cist (absolvoval 1. tridu), tak necte jednotliva pismena ale cela slova, takze absence diakritiky by nemela byt az takovy problem? Kdybys neveril, tak klikni a presvedc se sam.
Naposledy upravil(a) Forest dne 15 zář 2012, 10:25, celkem upraveno 1 x.

Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Jericho, pokud jsi nabyl dojmu, že Tě mám za hlupáka a já mám své pravdy, tak se Ti hluboce omlouvám.... je to pouze o jiném názoru... o jiných životních zkušenostech... a samozřejmě Tě beru jako rovnoceného partnera v diskuzi.

Mimochodem, když si přečteš svoji větu o průseru s metylem... a porovnáš to s mým názorem, že jsou efektivnější produkty z Petriho misek, než nějaká jaderná puma.... tak v principu nemáme rozpor. Je to přesně o tom, že radioaktivní látky máme relativně pod kontrolou, nicméně kdekterého garážového "mladého chemika" nikoli. V principu opravdu stačí jeden kanystr vhodné "dobroty" do nádrže Želivka, Káraný,... a Praha končí, protože úpravnou vody to projde... navíc mám pocit, že nedávno novináři ukázali, jak je snadné se dostat přímo do úpravny...

Co se fanatických arabáčů týče, tak si myslím, že si moc nezadali s otcem a synem Bushovými...

Vřele bych Ti doporučoval si zajet např. do SAE apod. a zjistíš, že to nejsou žádní fanatici, ale vyspělé národy s bohatou historií. Domnívám se, že poměr "fanatických magorů" bude mezi rasami, náboženským vyznáním atd. dost podobný, samozřejmě lehce rostoucí s klesajícím vzděláním, kde je nějaká "masírka".
Nevím, jak Ty, nicméně já s arabáči zkušenosti mám již od dob komančů, kdy studovali na VA v Brně. Prostě je to jiná kultura, obdobně jako asiaté.... já si jenom občas říkám jakým právem se domníváme, že ten "euroamerický" názor/způsob života je ten jediný správný?

Pohled do minulosti?... kam? Vždy si vzpomenu na tu krvavou špínu, které se říkalo šíření křesťanství... a to se přece také tvářilo jako svatá věc... asi chápeš, na co narážím, že...
Svůj názor bych shrnul asi následovně: nic proti víře, proti náboženství již mám výhrady... a "církve" to už je totální špína

Když budu lehce demagog, tak jaký genofond osidloval Ameriku a co tam provedl... Víš amíky mám moc rád, jediné, co jim můžeme závidět je jejich (ne)zdravé sebevědomí...
Mám moc rád (u některých) tu jejich povýšenost a pocit, že přijeli do banánové republiky... moc rád je "utírám" stylem, kdy byla objevena Amerika (spousta jich to neví, 1492)... a pak jste začali vyvražďovat domorodce... hmm, no víš ten most, co jsi po něm šel byl postaven v roce 1357... a Univerzitu Karlovu máme od roku 1348... brada dole, otevřená ústa...

A proč je amerika tak bohatá?... to je správná otázka. Pokládal jsem si jí někdy v roce 2002, když jsem si musel doplnit ekonomické vzdělání... ta federace v principu stojí na koloběhu dluhů...
Samozřejmě chápu, že jakákoli vazba peněz na nějaké krytí (zlatem apod.) je již dávno minulostí....
Nicméně, co tento kolotoč umí když začne škobrtat, chceš-li praskající bublina, způsobuje vidíš díky "globalizaci" všude.... dovedeš si představit situaci, že vše patří "bance"? Co by se stalo kdyby se ten koloběh zastavil?

Třeba za pár let bude všechno vlastnit Samsung :D
noki píše:Ještě doplním, že ten, kdo si myslí, že hodit atomovku do Evropy je nereálná představa, je v lepším případě naprostý naiva. (wallbash)
... a kdo že ji sem hodí? Nějak mě nikdo schopný nenapadá...
... někdo "neschopný"?... jsem naivka, když předpokládám, že "primitivní parazit" se nechce zbavit svého hostitele, ale pouze efektivněji parazitovat? Je to jen a jen o strachu...

Nebo někde vidíš něco jiného, než čekání na nabídku typu: "když ten jaderný program zastavíte, tak my vám budem dávat to a to a to..."

... a ať držíme téma:

Panna Marie je v nebi už dlouho a dost se nudí. Tak jí Svatý Petr nabídne, že ji pustí na zem, ať se tam něčemu přiučí.
Po týdnu její nepřítomnosti se ozve klepání na nebeskou bránu:
Sv.Petr: "Kdo tam?"
odpověď: "Tady Panna Marie"
Sv.Petr: "Tak co ses naučila?"
odpověď: "Lhát!"
Sv.Petr: "No nic moc, jdi ještě na chvíli zpátky na zem."
Po nějaké době opět klepání:
odpověď: "Tady Panna Marie."
Sv.Petr: "Tak co ses naučila tentokrát?"
odpověď: "Krást!"
Sv.Petr: "Taky nic moc, zkus to ještě!"
Opět po nějaké době se ozve klepání na bránu:
odpověď: "Tady Marie."
GIV Variant TDi ???kW
kibi
Aktivista

Příspěvek od kibi »

NĚCO PRO ZASMÁNÍ CHLAPI

jste dost mimo....vzájemnýho osočování je tu už dost v jiných tématech, alespoň tohle, kde se člověk zasměje nesviňte :roll:
FI combi 1.9TDi ATD + domorobo vylepšováky :D
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Tak budeme spravedlivý- arabáši nám dnes a denně pálí bible a podpalují tam u nich kostely a snaží se o obdobné i u nás v Evropě, kde dostali azyl. Nikdo nic neřeší, ale když někdo ve svobodné zemi udělá karikaturu nebo natočí film, již zabíjejí, řvou zapalují apod. Pro mne za mne, ať se třeba po.erou, i když soukromě víra, kde se chovají k ženám , jak se chovají je svinstvo. Možná by stálo za to v SAE jít a chovat se jako u nás v Evropě nebo USA. My jsme velice tolerantní ale oni ani náhodou. Jejich názor na nás se nedá ani napsat. SAE , která stojí na ropě má pouze starosti, jak to udělat aby jim to vydrželo co nejdéle. A mluvit o křesťanství v dobách dávno minulých je mimo mísu, to bych mohl vyprávět jak slavný prorok měl 6 letou ženu a nikdo ani nehne brvou, že to byl pedofil. Ať si udržují tu jejich neůctu k čemukoliv jinému, ale ať drží hubu , nevyvádějí, protože až od nás vědí, jak civilizovaně splachovat a udržovat hygienu. Sice mají dnes již zlaté kohoutky ale levou ruku pořád nečistou. To, co se u nich děje, je časovaná bomba... A když k nám přijedou,, ať se chovají slušně. Já být u nich na návštěvě ani bych nedutal, to se u návštěvy nesluší. My máme své zvyky a zákony a oni také , to je vše. Ale nemůže si jedna strana dělat co chce, urážet nás a my jen ustupovat. Ale už to mnoha lidem dochází.
nepropadat panice...
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Spojovat pojmy splachovaci zachod "evropskeho typu" (protoze oni ho maji take splachovaci) a hygiena je prinejmensim zcestne. Zatimco my meli latriny ruznych typu, oni davno pouzivali tyto rekneme sofistikovane zarizeni na vylucovani.

Me jen zarazi, ze Tobe Jericho vadi, ze tu staveji mesity aby mohli uctivat sveho boha (coz se nad nedotyka). ale ze se nam tu cpe Amerika se svymi fastfoody, ktere zavaznym zpusobem ovlivnuji nase obyvatele, to Ti nevadi.

Opet neco k pobaveni.

jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Foreste, ty bohužel ani nevíš, co je nadsázka, ani nepřijmeš sebemenší zmínku o firmě, kde působíš, a hned píšeš rozhořčené dopisy, ale komentovat stát, jen kvůli tomu, že vám nevyšly faktury, to ti jde. Nutí tě někdo chodit do fast foodů nebo do Mac Donaldu? Pro mne to byla oáza civilizace, když jsem se potřeboval zchladit na Maltě ve Valettě , a přežít tropický den. Jejich studená kola a klimatizace mne vrátila do života. Možná by ti víc vyhovoval upatlaný stánek s rozlévanou kořalkou a pak krásné sny o naší krásné zemi s krásnými lidmi , daleko, daleko od jámy lvové. :)
nepropadat panice...
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Mas naprostou pravdu, byla to naprosto trefna nadsazka, stejne jako spojeni "nevysly vam faktury", a fast foody z USA jsou vlastne pro nasi zem spasenim, ktere buduje toho spravneho ducha spolecnosti a hlavne telo skvelych tvaru. (LOL)

Vskutku, argumentace na te nejvyssi urovni,... kaslat na to.

jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Já se tam párkrát najedl a mám 76 kg. Kdo nechce, prasetem se nestane.. :)
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“