Jericho, pokud jsi nabyl dojmu, že Tě mám za hlupáka a já mám své pravdy, tak se Ti hluboce omlouvám.... je to pouze o jiném názoru... o jiných životních zkušenostech... a samozřejmě Tě beru jako rovnoceného partnera v diskuzi.
Mimochodem, když si přečteš svoji větu o průseru s metylem... a porovnáš to s mým názorem, že jsou efektivnější produkty z Petriho misek, než nějaká jaderná puma.... tak v principu nemáme rozpor. Je to přesně o tom, že radioaktivní látky máme relativně pod kontrolou, nicméně kdekterého garážového "mladého chemika" nikoli. V principu opravdu stačí jeden kanystr vhodné "dobroty" do nádrže Želivka, Káraný,... a Praha končí, protože úpravnou vody to projde... navíc mám pocit, že nedávno novináři ukázali, jak je snadné se dostat přímo do úpravny...
Co se fanatických arabáčů týče, tak si myslím, že si moc nezadali s otcem a synem Bushovými...
Vřele bych Ti doporučoval si zajet např. do SAE apod. a zjistíš, že to nejsou žádní fanatici, ale vyspělé národy s bohatou historií. Domnívám se, že poměr "fanatických magorů" bude mezi rasami, náboženským vyznáním atd. dost podobný, samozřejmě lehce rostoucí s klesajícím vzděláním, kde je nějaká "masírka".
Nevím, jak Ty, nicméně já s arabáči zkušenosti mám již od dob komančů, kdy studovali na VA v Brně. Prostě je to jiná kultura, obdobně jako asiaté.... já si jenom občas říkám jakým právem se domníváme, že ten "euroamerický" názor/způsob života je ten jediný správný?
Pohled do minulosti?... kam? Vždy si vzpomenu na tu krvavou špínu, které se říkalo šíření křesťanství... a to se přece také tvářilo jako svatá věc... asi chápeš, na co narážím, že...
Svůj názor bych shrnul asi následovně: nic proti víře, proti náboženství již mám výhrady... a "církve" to už je totální špína
Když budu lehce demagog, tak jaký genofond osidloval Ameriku a co tam provedl... Víš amíky mám moc rád, jediné, co jim můžeme závidět je jejich (ne)zdravé sebevědomí...
Mám moc rád (u některých) tu jejich povýšenost a pocit, že přijeli do banánové republiky... moc rád je "utírám" stylem, kdy byla objevena Amerika (spousta jich to neví, 1492)... a pak jste začali vyvražďovat domorodce... hmm, no víš ten most, co jsi po něm šel byl postaven v roce 1357... a Univerzitu Karlovu máme od roku 1348... brada dole, otevřená ústa...
A proč je amerika tak bohatá?... to je správná otázka. Pokládal jsem si jí někdy v roce 2002, když jsem si musel doplnit ekonomické vzdělání... ta federace v principu stojí na koloběhu dluhů...
Samozřejmě chápu, že jakákoli vazba peněz na nějaké krytí (zlatem apod.) je již dávno minulostí....
Nicméně, co tento kolotoč umí když začne škobrtat, chceš-li praskající bublina, způsobuje vidíš díky "globalizaci" všude.... dovedeš si představit situaci, že vše patří "bance"? Co by se stalo kdyby se ten koloběh zastavil?
Třeba za pár let bude všechno vlastnit Samsung
noki píše:Ještě doplním, že ten, kdo si myslí, že hodit atomovku do Evropy je nereálná představa, je v lepším případě naprostý naiva.

... a kdo že ji sem hodí? Nějak mě nikdo schopný nenapadá...
... někdo "neschopný"?... jsem naivka, když předpokládám, že "primitivní parazit" se nechce zbavit svého hostitele, ale pouze efektivněji parazitovat? Je to jen a jen o strachu...
Nebo někde vidíš něco jiného, než čekání na nabídku typu: "když ten jaderný program zastavíte, tak my vám budem dávat to a to a to..."
... a ať držíme téma:
Panna Marie je v nebi už dlouho a dost se nudí. Tak jí Svatý Petr nabídne, že ji pustí na zem, ať se tam něčemu přiučí.
Po týdnu její nepřítomnosti se ozve klepání na nebeskou bránu:
Sv.Petr: "Kdo tam?"
odpověď: "Tady Panna Marie"
Sv.Petr: "Tak co ses naučila?"
odpověď: "Lhát!"
Sv.Petr: "No nic moc, jdi ještě na chvíli zpátky na zem."
Po nějaké době opět klepání:
Sv.Petr: "Kdo tam?"
odpověď: "Tady Panna Marie."
Sv.Petr: "Tak co ses naučila tentokrát?"
odpověď: "Krást!"
Sv.Petr: "Taky nic moc, zkus to ještě!"