BMW 335d E90 facelift 431PS a 803NM
Moderátoři: šulda, JasteR, Moderátoři
Tu upravu som si nevsimol.Ano nepochybne je dolezite kedy preradit ale zase si treba uvedomit ze rozdiel 15 koni v otackach dajme tomu pri 4700 pojde na nizsej zaradenej rychlosti agilnejsie ako vyssi prevodovy stupen v maximalnom vykone lebo prevod je odost tazsi ale to si treba skusit.Samozrejme ak je uz vykon slabsi o viacej je pomer zvazenia vyhody nizsieho zaradeneho stupna na zvazenie vodica 

VW Passat B5 1.9 TDI syncro 320Nm 155Ps
https://dieselpower.cz/forum/viewtopic. ... highlight=
https://dieselpower.cz/forum/viewtopic. ... highlight=
-
- Aktivista
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Zda sa mi, ze uz je tu vela teorie a malo skusenosti.
Tak zacnem asi takto. Na tom videu ta 535d nachipovana nie je, lebo sa zatial chipovat neda! ( ak neratam nejaky smiesny powerbox, ktory bunguje tak najviac na stvorke)
Z novej 535d sa da chipovat iba F07, teda GT.
Na dialnici, pri zrychleni, napriklad z 100 na 270 sa rataju iba tri faktory, vykon, vaha, valivy a aerodynamicky odpor. Niz menej nic viac, ziaden pohlad vodica, oblast radenia atd. Kone nikdy neojeb... Mozes auto na pocit zo spodu prifuknut, no bez vykonu "nepojede"
Teraz fakty, 740d, X5,X6 40d, 535d F07 som meral a chipoval, ako zadokolky aj X-drive, niekolko 10tok kusov. Vyledok serie je vzdy 270-283PS co je vyrazne slabsie ako uvadzana seria 299/306PS.
Prvu "40d" som upravoval ako prvy v europe uz koncom roka 2010, kedy sme sa podielali na testovani, vyvoji protokolu a noveho hesla. Tam patri moja velka vdaka hlavne mojim stalym klientom, ktory nam poskytli auto na dlhodobe testovanie.
Vyhodou proti starsej 35d je hlavne nova prevodovka. Inak v serii chodia skoro rovnako ako 286PS verzie. Je vsak pravda, ze v oblasti standardnej upravy maju nove "40d" na viac a upravujem ich bezne na 360PS, co z 35dcka nie je take lahke.
Motor 50d som mera iba jeden a ten ma velmi sklamal, no priblizne to zodpoveda tomu zrychleniu na videach. Ak ich bude viac a vysledky budu podobne, zverejnim aj cisla.
Co sa tyka odladenia tychto motorov 35d a 40d, tak to vobec nie je take jednoduche. Vela upravcov ma problem s dlhodobou zatazou a s nudzovim rezimom pri dlhsej zatazi.
Na nemeckych starankach najdete vela silackych vysledkov no ziadne grafy ci videa. Ja som si musel take auto kupit, kym sa mi podarili nejake vysledky.
Ak niekto nahodou nasiel nejake pekne grafi ci videa, tak ich poprosim poslat sem. Len nie ako ten spomenuty v tomto topicu, teda z "corelu"
Ja davam napriklad dlhodobu zataz na X5 35d po uprave http://www.youtube.com/watch?v=yaxM5ciGjs0
Alebo video z porovnania z chipnutou M1 vs moja 335d ked mala 350PS
http://www.youtube.com/watch?v=yhticE5IeAU
Tak zacnem asi takto. Na tom videu ta 535d nachipovana nie je, lebo sa zatial chipovat neda! ( ak neratam nejaky smiesny powerbox, ktory bunguje tak najviac na stvorke)
Z novej 535d sa da chipovat iba F07, teda GT.
Na dialnici, pri zrychleni, napriklad z 100 na 270 sa rataju iba tri faktory, vykon, vaha, valivy a aerodynamicky odpor. Niz menej nic viac, ziaden pohlad vodica, oblast radenia atd. Kone nikdy neojeb... Mozes auto na pocit zo spodu prifuknut, no bez vykonu "nepojede"
Teraz fakty, 740d, X5,X6 40d, 535d F07 som meral a chipoval, ako zadokolky aj X-drive, niekolko 10tok kusov. Vyledok serie je vzdy 270-283PS co je vyrazne slabsie ako uvadzana seria 299/306PS.
Prvu "40d" som upravoval ako prvy v europe uz koncom roka 2010, kedy sme sa podielali na testovani, vyvoji protokolu a noveho hesla. Tam patri moja velka vdaka hlavne mojim stalym klientom, ktory nam poskytli auto na dlhodobe testovanie.
Vyhodou proti starsej 35d je hlavne nova prevodovka. Inak v serii chodia skoro rovnako ako 286PS verzie. Je vsak pravda, ze v oblasti standardnej upravy maju nove "40d" na viac a upravujem ich bezne na 360PS, co z 35dcka nie je take lahke.
Motor 50d som mera iba jeden a ten ma velmi sklamal, no priblizne to zodpoveda tomu zrychleniu na videach. Ak ich bude viac a vysledky budu podobne, zverejnim aj cisla.
Co sa tyka odladenia tychto motorov 35d a 40d, tak to vobec nie je take jednoduche. Vela upravcov ma problem s dlhodobou zatazou a s nudzovim rezimom pri dlhsej zatazi.
Na nemeckych starankach najdete vela silackych vysledkov no ziadne grafy ci videa. Ja som si musel take auto kupit, kym sa mi podarili nejake vysledky.
Ak niekto nahodou nasiel nejake pekne grafi ci videa, tak ich poprosim poslat sem. Len nie ako ten spomenuty v tomto topicu, teda z "corelu"
Ja davam napriklad dlhodobu zataz na X5 35d po uprave http://www.youtube.com/watch?v=yaxM5ciGjs0
Alebo video z porovnania z chipnutou M1 vs moja 335d ked mala 350PS
http://www.youtube.com/watch?v=yhticE5IeAU
-
- Aktivista
1) stale jsem nenasel v reakci odpoved na toto:
2) ten graf, ktery jsem postnul, tak mozna z Corelu je, nicmene jedna se o seriovy prubeh 550d, tak nevim, co by na nem melo byt spatne ... nebo jsem to spatne pochopil a nebyla rec o tom grafu?
3) co to je "bunguje"
bung je čep ale nechapu, jakou to muze mit souvislost
4)
Snad se tu shodneme, ze vykon mimo ten graf uz nebude rust nebo stagnovat ale spis klesat, ze? Takze kdyz onen graf prodlouzim a dovolim si k tomu zneuzit krivku krouticiho momentu, vychazi mi, ze v otackach 5500, kde on radil, tak disponoval cca 160 kW (cca 261k), coz je 121 koni pod maximem a 55 koni pod maximem Audiny.

Samozrejme to, co napsal Misík je pravda a ma to svoji vahu, ale nemyslim si, ze by to nejak obhajovalo to vytaceni do nesmyslnych otacek.
Rad bych to porovnal a provedl nejake "subjektivni" propocty v porovnani s tou Audinou ale nedari se mi najit nejaky kvalitni graf te Audiny, nema nekdo? Take bych poprosil pana Soltyse, aby tu vyvesil graf z te 50d, abychom to mohli porovnavat objektivneji, nezli podle "grafu z Corelu". Predem diky.
@turbo kamna power: nevim, ja slysim nejaky cvakani, ktere bych si dovolil prisuzovat zvuku prerazeni "padlem" ... ale treba se pletu a je to pravdepodobne, protoze take nevidim duvod, proc by to melo tocit do otacek, kde motor dle meho subjektivniho nazoru disponuje vykonem odpovidajici vykonu pri 2100 otackach (tudiz by mohl jiz davno efektivne zaradit a ocitnout se tak v otackach daleko vyssim vykonem
... a hodlas nam ji sdelit nebo budes delat tajemneho? Jde totiz o to, zda to vis a nebo zda si jen subjektivne myslis ze to vis.PROFITUNER píše:A to A6 je este avant. Tak asi sa im tych 70Ps, co ma byt BMW silnejsie niekde sratilo, alebo ich nema? Ja odpoved viem.
2) ten graf, ktery jsem postnul, tak mozna z Corelu je, nicmene jedna se o seriovy prubeh 550d, tak nevim, co by na nem melo byt spatne ... nebo jsem to spatne pochopil a nebyla rec o tom grafu?
3) co to je "bunguje"

4)
Zde si protirecis, protoze jak jsi spravne zminil "vykon a kone nikdy neojebes" ... a ten odpovida vzdy nejakym otackam pri danem prubehu. Takze paklize se bude pohybovat ve spektru, ktere "neobsahuje" maximalni vykon, je mu k nicemu, ze ma auto, ktere ma 381 koni.PROFITUNER píše:...sa rataju iba tri faktory, vykon, vaha, valivy a aerodynamicky odpor. Niz menej nic viac, ziaden pohlad vodica, oblast radenia atd. Kone nikdy neojeb...
Snad se tu shodneme, ze vykon mimo ten graf uz nebude rust nebo stagnovat ale spis klesat, ze? Takze kdyz onen graf prodlouzim a dovolim si k tomu zneuzit krivku krouticiho momentu, vychazi mi, ze v otackach 5500, kde on radil, tak disponoval cca 160 kW (cca 261k), coz je 121 koni pod maximem a 55 koni pod maximem Audiny.

Samozrejme to, co napsal Misík je pravda a ma to svoji vahu, ale nemyslim si, ze by to nejak obhajovalo to vytaceni do nesmyslnych otacek.
Rad bych to porovnal a provedl nejake "subjektivni" propocty v porovnani s tou Audinou ale nedari se mi najit nejaky kvalitni graf te Audiny, nema nekdo? Take bych poprosil pana Soltyse, aby tu vyvesil graf z te 50d, abychom to mohli porovnavat objektivneji, nezli podle "grafu z Corelu". Predem diky.
@turbo kamna power: nevim, ja slysim nejaky cvakani, ktere bych si dovolil prisuzovat zvuku prerazeni "padlem" ... ale treba se pletu a je to pravdepodobne, protoze take nevidim duvod, proc by to melo tocit do otacek, kde motor dle meho subjektivniho nazoru disponuje vykonem odpovidajici vykonu pri 2100 otackach (tudiz by mohl jiz davno efektivne zaradit a ocitnout se tak v otackach daleko vyssim vykonem

TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
- TDIfun
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Bunguje je asi funguje Foreste 

340HP 1.9TDI ASZ
238HP 1.9TDI ASZ
255HP 1.9TDI AVF
250HP 1.9TDI AGR
251HP 1.9TDI AGR
M = ( Pnorm[kW] * 9.549 ) / n[min-1]
http://www.youtube.com/watch?v=N9hi4nNhAvg
238HP 1.9TDI ASZ
255HP 1.9TDI AVF
250HP 1.9TDI AGR
251HP 1.9TDI AGR
M = ( Pnorm[kW] * 9.549 ) / n[min-1]
http://www.youtube.com/watch?v=N9hi4nNhAvg
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Forest tak ti odpoviem.
Aj ked som sa to tu snazil nejako naznacit, no zjavno to nebolo pochopene.
Uz 40d chybaju k serii nejake kone a 50d ich chyba este viac, ako udava vyrobca. Naopak A6 biTDI ich ma o nieco malo viac ako 313. To je jednoduche vysvetlenie, preco tie auta idu na videu skoro rovnako.
Nemyslis vazne, ze ten graf je nejake realne zobrazenie prebiehu krutiaceho momentu a vykonu? Graf ber skor ako produkt marketingoveho odelenia ako inzinierov z "NDR" Dalej sa k tomu vyjadrovat nebudem.
Vyrobca nie je az taky hlupy, aby auto tocil do 5300 otacok a malo by o 100kw menej ako pri 4300 otackach. Potom by im tie tri turba asi boli fakt na ho... Tiez by to bolo zjavne vidiet aj na tom videu, ze auto ma o 40% nizsi vykon pri preradeni ako pri 4300 otackach.
Graf z 50d vam tu zverejnit zatial nemozem, ospravedlnujem sa
Aj ked som sa to tu snazil nejako naznacit, no zjavno to nebolo pochopene.
Uz 40d chybaju k serii nejake kone a 50d ich chyba este viac, ako udava vyrobca. Naopak A6 biTDI ich ma o nieco malo viac ako 313. To je jednoduche vysvetlenie, preco tie auta idu na videu skoro rovnako.
Nemyslis vazne, ze ten graf je nejake realne zobrazenie prebiehu krutiaceho momentu a vykonu? Graf ber skor ako produkt marketingoveho odelenia ako inzinierov z "NDR" Dalej sa k tomu vyjadrovat nebudem.
Vyrobca nie je az taky hlupy, aby auto tocil do 5300 otacok a malo by o 100kw menej ako pri 4300 otackach. Potom by im tie tri turba asi boli fakt na ho... Tiez by to bolo zjavne vidiet aj na tom videu, ze auto ma o 40% nizsi vykon pri preradeni ako pri 4300 otackach.
Graf z 50d vam tu zverejnit zatial nemozem, ospravedlnujem sa
-
- Aktivista
Nepotrebujeme graf z upravy, nam staci obraz serioveho vykonu z pohledu Mahy. Co je prekazkou toho, abys to zverejnil?PROFITUNER píše:Graf z 50d vam tu zverejnit zatial nemozem, ospravedlnujem sa
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 

-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Prekazka je jednoducha. Klient si to nepraje. Moj klient moj pan.Forest píše:Nepotrebujeme graf z upravy, nam staci obraz serioveho vykonu z pohledu Mahy. Co je prekazkou toho, abys to zverejnil?PROFITUNER píše:Graf z 50d vam tu zverejnit zatial nemozem, ospravedlnujem sa
To nebude asi take tazke to pochopit
Podla mna som aj tak uz napisal vela, ze to auto je o dost slabsie.
-
- Aktivista
Ze si nepreje zverejnit SERIOVA data? Promin, ale to je hodne za vlasy pritazene ... kdyby snad nekdo vyjadril nazor, ze nas tu tahas za nohu a 50d jsi nikdy nemeril, jen stezi bych dokazal odporovat.

-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Nemam chut ani cas sa s tebou hadat. Pri 50d ide iba u seriove data. Upravovat sa to zatial neda.Forest píše:Ze si nepreje zverejnit SERIOVA data? Promin, ale to je hodne za vlasy pritazene ... kdyby snad nekdo vyjadril nazor, ze nas tu tahas za nohu a 50d jsi nikdy nemeril, jen stezi bych dokazal odporovat.
Meranie sa robilo pre import a auto bolo nove. Do uvahy prichadzala aj verzia, ze nove auta maju urcity pocet prvych motohodin stiahnuty vykon.
No to ja nemozem ani potvrdit, ani vyvratit.
V kazdom pripade, nech si urobi podla tych videi v porovnani s A6 bi TDI, alebo 535d kazdy nazor sam.
Forest, len ma tu prosim neobvinuj, ze si tu nieco vymyslam, to naozaj nie je moj styl a vobec neviem pre co by som to robil. Odpust si to nabuduce.
To ze maju niektore auta mensi vykon ako je v papieroch, nie je ziadna novinka. Ak mozu chybat desiatky koni benzinvym audi,alebo Toyote tak preco nie aj BMW?
len pre priklad
RS4 V8, iba maloktore uplne nove ma 420PS. Bezne co jazdia po ceste 355 az 380PS
RS5 meral som ich dva jedno 410 druhe 420PS
S5 V8, komletne vsetky maju 300 max 310PS
D4CAT 177Ps seria, ziadne nema viac ako 160
atd atd
-
- Aktivista
Tvuj styl preventivne komentovat nebudu, nicmene vsimni si, ze k obvineni z me strany nedoslo, jen jsem vyjadril svuj postoj, ze pokud by k nemu doslo, jen stezi bych dokazal odporovat.PROFITUNER píše: Nemam chut ani cas sa s tebou hadat. Pri 50d ide iba u seriove data. Upravovat sa to zatial neda.
Meranie sa robilo pre import a auto bolo nove. Do uvahy prichadzala aj verzia, ze nove auta maju urcity pocet prvych motohodin stiahnuty vykon.
No to ja nemozem ani potvrdit, ani vyvratit.
V kazdom pripade, nech si urobi podla tych videi v porovnani s A6 bi TDI, alebo 535d kazdy nazor sam.
Forest, len ma tu prosim neobvinuj, ze si tu nieco vymyslam, to naozaj nie je moj styl a vobec neviem pre co by som to robil. Odpust si to nabuduce.
To ze maju niektore auta mensi vykon ako je v papieroch, nie je ziadna novinka. Ak mozu chybat desiatky koni benzinvym audi,alebo Toyote tak preco nie aj BMW?
len pre priklad
RS4 V8, iba maloktore uplne nove ma 420PS. Bezne co jazdia po ceste 355 az 380PS
RS5 meral som ich dva jedno 410 druhe 420PS
S5 V8, komletne vsetky maju 300 max 310PS
D4CAT 177Ps seria, ziadne nema viac ako 160
atd atd
Nevim proc a nevim, zda to potvrzuje vyjadrenou domnenku o zamerne snizenem vykonu, ale nam pri koupil BMW bylo receno, ze mame najet 5000 km a pak prijet na kontrolu kvuli uprave dat. Zel, bylo to receno otci, ja jsem tu dobu byl v Chomutove, takze nevim z jakeho duvodu ale je mozne, ze je to z duvodu, ktery jsi popsal. Zel, zadnou jistotu ani hmatatelnych dukaz to neposkytuje takze to nelze brat za bernou minci.
Paklize je pravdou, ze se jedna o oficialni import, pak uz jen to, ze jsi to tu napsal je poskozenim dobreho jmena, takze vystaveni grafu moc nezmenis.
Jinak netusim, co bych si mel odpoustet - hrde se tu prsis, ze jsi uz meril 50d tak vyuzivam moznosti si overit ten graf, ktery jsem nasel - neni na tom nic, za co bych se mel stydet nebo ceho bych se mel vyvarovat.
.. jinak s nazorem uzivatele dolar100 se ztotoznuji - osobne (nevim proc, subjektivni dojem treba), ale VW koncern povazuji za male kluky ve srovnani se znackou BMW a rikam si, ze u BMW by sis neco takoveho nedovolili.
Verim, ze by zamerne omezili vykon u nove prodavaneho vozu s tim, ze by bylo v planu jeho "narovnani" v budoucnosti ale ze by tam byl vyrazne mensi vykon bez zminovaneho planu se mi proste v pripade BMW verit nechce - muj subjektivni, dost mozna naivni nazor.
Co se porovnani v pripade toho videa tyce, nemyslim si, ze by se jednalo o objektivni test, protoze ten, kdo testoval tu 550d byl nejaky pohaseny mlady redaktor, ktery by se mel jeste dost co ucit.

Dávnejšie na slovenskom BMW klube bola akcia, v určitý deň zadarmo meranie výkonu na Mahe. Väčšinou tam prišli vyjazdené M50 a M52ky. Do posledného kusu im tam namerali tak o 5 až 7PS viac, ako bola séria, a to sa jednalo o 15 ročné autá. To že sa im nameral nižší krúťak, bolo zapríčinené nefunkčným Vanosom, čo sa podaktorým, čo ho pretesnili a znova omderali aj dokázalo odprezentovať.
Taktiež som videl graf z viacerých M57mičiek, či prvých 135kW či koľko presne mala prvá, či 141kW vezie, či novšej 170kW verzie či koľko mala prvá 530d v e60ke. Každej každučičkej sa nameral vyšší výkon a krúťak, ako séria.
A to nehovorím o nejakom teste od čiech, kde upravenej 5ke od Hartage namerali tak o 10% viac výkonu, ako udával úpravca.
Čiže s tým, že si nameral na tak vyhlásenom modely, ako je práve tento, o dosť nižší výkon, ako je jasné z tvojich príspevkov, mi tiež moc nejde do hlavy.
Ešte som sa naozaj nestretol so žiadnym grafom od BMW motoru, ktorý by mal nižší výkon, ako v sérii.
Pardon, stretol, niekto uverejnil graf na viac ako 20 ročnej M20ke, na ktorej nameral o 1 či dokonca len o 0,5PS menej, ako udávala séria.
Taktiež som videl graf z viacerých M57mičiek, či prvých 135kW či koľko presne mala prvá, či 141kW vezie, či novšej 170kW verzie či koľko mala prvá 530d v e60ke. Každej každučičkej sa nameral vyšší výkon a krúťak, ako séria.
A to nehovorím o nejakom teste od čiech, kde upravenej 5ke od Hartage namerali tak o 10% viac výkonu, ako udával úpravca.
Čiže s tým, že si nameral na tak vyhlásenom modely, ako je práve tento, o dosť nižší výkon, ako je jasné z tvojich príspevkov, mi tiež moc nejde do hlavy.
Ešte som sa naozaj nestretol so žiadnym grafom od BMW motoru, ktorý by mal nižší výkon, ako v sérii.
Pardon, stretol, niekto uverejnil graf na viac ako 20 ročnej M20ke, na ktorej nameral o 1 či dokonca len o 0,5PS menej, ako udávala séria.