vraceni metanolu z vyroby MERO po reakci
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
-
- Aktivista
že jsi to co jsi, už tu všichni dávno myloši ví nemusíš nám to pořád připomínat...slovacek.milos píše:¨¨Petr H. píše:Co s ním pak tak běžně děláte? Ale zbytek z výroby všichni prodávání i s tím metylem. Tak se to asi moc nevyplatí. (netuším za kolik se to prodává). Myslím že by bylo mnohem jednodušší s tím topit, nebo něco, než se s tím takhle zlobit. Píšou, že tam je metylu tak do 20%. Kolik se ti podaří oddestilovat?radluko píše:A jakým způsobem se dá metyl z glycerinu dostat? V práci máme běžně několik tun surového, tak by se mi to možná vyplatilo
hodně výstižné je netuším a pak myslím
myslet znamená hovno vědět a to je asi všechno nemusíš o rozvádět

takhle to vypadá, že ani nejsi schopný pochopit, co se píše v jednoduchém textu, natož něco souvislého smysluplného napsat...

nemám žádnou kárku na naftu...
namátkou google:
Surová glycerínová fáze - GVS
Glycerínová fáze (GVS) vzniká jako vedlejší produkt při výrobě metylesteru řepkového oleje. GVS nabízíme k dalšímu zpracování vhodnými chemickými postupy na čistý glycerín, nebo ke spalování jako alternativní zdroj energie.
výhřevnost: cca 20 MJ/kg
hořlavina I třídy (vysoký obsahu metanolu)
měsíční produkce: cca 250 t.
Složení:
glycerín: 52 - 58%
metanol: 21 - 23%
voda: 1 - 2%
hydroxid drasený: 4,2 - 4,8%
tukový podíl: 15 - 23%
Surová glycerínová fáze - GVS
Glycerínová fáze (GVS) vzniká jako vedlejší produkt při výrobě metylesteru řepkového oleje. GVS nabízíme k dalšímu zpracování vhodnými chemickými postupy na čistý glycerín, nebo ke spalování jako alternativní zdroj energie.
výhřevnost: cca 20 MJ/kg
hořlavina I třídy (vysoký obsahu metanolu)
měsíční produkce: cca 250 t.
Složení:
glycerín: 52 - 58%
metanol: 21 - 23%
voda: 1 - 2%
hydroxid drasený: 4,2 - 4,8%
tukový podíl: 15 - 23%
ale notak, kluci... 
Topit s tim muzes po destilaci, hori to porad stejne, o nejakem horaku na principu olejovych, kde se rozprasuje olej jsem premyslel, ze by to rozprasovalo predehraty glycerin, ale kde vzat takove mnozstvi glycerinu, kupovat ho treba za 10 kc litr se nevyplati na paleni v horaku...

Topit s tim muzes po destilaci, hori to porad stejne, o nejakem horaku na principu olejovych, kde se rozprasuje olej jsem premyslel, ze by to rozprasovalo predehraty glycerin, ale kde vzat takove mnozstvi glycerinu, kupovat ho treba za 10 kc litr se nevyplati na paleni v horaku...
Muselo by to stát tak do 5,- Kč za litr včetně dopravy, aby se to vyplatilo. (počítáno asi před 3 rokama) Nehledě na to, že speciální hořák k zabudování do dvířek kotle stojí v řádu desítek tisíc. Jestli to nakonec nepálí akorát tak ti výrobci v sušičce na řepku...radluk píše:ale notak, kluci...

-
- Aktivista
Ted ste me privedli na myslenku podle toho co tady pisete by melo jit topit glycerynem v normalnich kamnech na olej? ptam se proto ze ho vylejvam takhle bych ho mohl venovat.A druha vec kdyz glyceryn osahuje tolik metylu ...kolik ho zustene v esterifikatu? 

Sharan 1.9 TDI 96 kw GOAL
OVCE 2.0 TDI 103 kw BKD
OVCE 2.0 TDI 103 kw BKD
slovacek.milos píše:Petr H. píše: kdybys držel rypák uděláš lépe
já ty tvoje příspěvky nečtu tak nevím kam to chceš dotáhnout na tvém, místě bych se staral o svůj rybíz no jestli chceš pokračovat stačí říct
myloši s tebou je legrace... když ty moje příspěvky nečteš, tak proč na ně stále reaguješ?
PS: kup si v lékárně hořčík, budeš klidnější a neskolí tě infarkt.
Pokud myslíš GVS , tak topit s tím v kamnech není asi až zas tak dobrý nápad, když nebudeš správně spalovat, z komína ti poleze akrolein, je krapítko jedovatý.bobyd píše:Ted ste me privedli na myslenku podle toho co tady pisete by melo jit topit glycerynem v normalnich kamnech na olej? ptam se proto ze ho vylejvam takhle bych ho mohl venovat.A druha vec kdyz glyceryn osahuje tolik metylu ...kolik ho zustene v esterifikatu?

Tím kolik ho zůstane v esterifikátu se moc trápit nemusíš. Je to skoro to samé jako když naředíš olej E85kou. Pokud ho nebudou 10tky % a to nikdy nebudou tak se nic nestane. Jde jen o to, aby nebyla příliš nízká mazivost.
-
- Aktivista
Petr H. píše:neplet do tvých příspěvků moje jméno a nezasírej fotum nějakýma lékarnama a hořčíkem,slovacek.milos píše:
myloši s tebou je legrace... když ty moje příspěvky nečteš, tak proč na ně stále reaguješ?
PS: kup si v lékárně hořčík, budeš klidnější a neskolí tě infarkt.
starej se o svuj rybíz to je vše