O1 AGR vibrace motoru

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

rehak6co
Přispěvovatel
Odpovědi: 1

Příspěvek od rehak6co »

Řemenice kliky je na rotačce nesmrtelná, nastartuj to bez řemenu abys vyloučil vše okolo a pak zvyš tu dávku, už sis sám odpověděl že když přidáš plyn je po klepání...čerpadlo si nech nakonec ;)
....320cd
Gardner
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Gardner »

pridavam vlastni poznatky, nejprve zvisene vybrace na volnobeh i pri brzdeni motorem v nizssich OT, potom spatne davky (ale stale to jelo).

pricina utrzena dvouhmota, vybrace zacas utrhly sroub hlavniho loziska klikove hridele, ten se tam pomlel se (zubatym krouzkem) co udava 'ritmus' pro snimac OT a bylo hotovo.

Ale nez se na to prislo tak, 4x rozvody, 3x jiny vstriky, 1x jiny cerpadlo, kamera do valcu kontrola pistu ventilu, mereni komprese, atd. no nervak.

rekl bych tez zkus bez remenu a pak sehnat nekoho kdo umi poznat mrtvou dvouhmotu prez pedal..
A3 ASV 178kW GTD1752VRK
❤ CR 250 2001 43kW
bloodfist
Nováček

Příspěvek od bloodfist »

to číslo volnoběžné dávky je potřeba zvyšovat, nebo snižovat? a dělá se to při nastartovaným motoru, nebo při vypnutým - sem v tom lama. neco málo jsem si už sice dělal, ale ej to už dýl.
jinak jsem to zkoušel všelijak, ale moc se to neprojevovalo.
a taky jsem zjistil, že jakmile se motor trochu ohřeje a klesnou mu volnoběžné otáčky, tak se to třepe v podstatě pořád. když přidám plyn a zvednu otáčky někám lehce přes 1000 otáček, tak už se to třepe mnohem míň, ale pořád to občas zarachotí - ale je to spíš už jen slyšet, než cítit a to ještě tak s otevřenýma dveřma. takže bych řek, že tam už musí být něco těžce kaput.
o víkendu snad na to budu mít víc času a pokutím tu volnoběžku a vůbec vše, co je tam na řemenu. myslím, ale, že jsem to už v létě zkoušel a že jak se to trošičku ohřálo, třepalo se to zas. ale už si taky nejsem jistej - zkoušeli jsme toho už kopu, ale výsledku jsme se moc nedobrali (wallbash) (crazy)
každopádně, pokud tady někoho něco ještě napadne -rada cokoliv, sem s tím. budu vděčný.
díky a pak dám vědět jak to dopadlo....pokud něco tedy zjistím
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

A co vychází z výfuku? Komprese je v pořádku?
nepropadat panice...
davemo
Přispěvovatel

Příspěvek od davemo »

teplý motor min80C nenastartovaný a ubírej po 100 testovat uložit a zkusit nastartovat
Seat toledo rv04 66kw rotačka
bloodfist
Nováček

Příspěvek od bloodfist »

ok, díky.
pokutím to o víkendu - dneska mi to určo nevyjde.
nový postřeh - za studena to prvních pár minut po startu neděla. ale i při teplotách kolem nuly se to začne třepat už po pár minutách a jak se to ohřeje trochu víc, tak spadnou volnoběžné otáčky trochu níž a pak se to už třepe v podstatě pořád. čili bych to spíš viděl možná na to čerpadlo, ale zvýšení volnoběžné dávky by mohlo pomoct...
jinak komprese jsem neměřil - mám měřák jen na benzina a z vyfuku nic podezřelého nejde, ani voda ani olej to taky nežere a to jezdím denně do práce jen 10 km, kdy je ta tendence na spalování oleje největší, protože ten motor se ani nestihne pořádně ohřát - zejména v zimě
caryo
Přispěvovatel

Příspěvek od caryo »

Co se mě týče, zvýšení dávky paliva nemá valný vliv. Už dříve jsem tam nastavoval dávku 3,4 mg, protože původní při sériové hodnotě byla 2,2 mg.
Zvyšování mě pustí nejvíce na 4,4 mg, ani tak ale není motor zcela klidný. Respektive změní se zvuk, ale občas se stejně rozkmitá, v podstatě ve stejném případě, jako při dávce nižší. Navíc ale stoupne spotřeba a zhorší se reakce na sešlápnutí plynu.
Někde jsem četl, že se dávka paliva zvyšuje přímo na čerpadle, ale nejsem si jistý, jestli to platí i pro AGR? Bylo to myslím v diskuzi k SDI.
1)Fiat Doblo Maxi Combi 1,6 JTD (2018)
2)Š 105 S, r.v. 1980 - veterán v origo stavu, 71 000 km
3)VW Polo 6N1 1,4 44 kW (AEX)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Je třeba si položit otázku, proč je motor, který má přes 300000km mlsnější a potřebuje zvýšit dávku a proč to dělá víc, když je mráz.. Řekl bych, že prostě už je opotřebovaný a parametry, které umožní klidný chod ve všech režimech již nemá. A samozřejmě volnoběh je pro vymetený motor ten nejhorší...Sečtou se vůle a netěsnosti a je to tady... :)
nepropadat panice...
caryo
Přispěvovatel

Příspěvek od caryo »

jericho - 3: Jo, tam někde bude pravda. Je mi jasný, že parametry motoru už jsou někde jinde, než před deseti lety. Vůle v převodovce, v čerpadle, unavený vstřiky, napůl zanesený čidla atd.... Ale snažím se tyhle všechny negativní vlivy eliminovat, protože mě prostě ty vibrace štvou. Překopávat půl auta ale kvůli tomu taky nehodlám, za to už to dneska nestojí.
Vykašlu se nejspíš na to, jezdí to dobře, tohle holt vydržím. Škoda, že jsem si tohle auto nemohl dovolit jako nový, to bych tohle řešit nemusel.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jasně vůbec se ti nedivím, bude to jezdit ještě dlouho, ale vibrace jsou mor těchto aut. Nebylo nad to, když mechanika zastudena zvedla otáčky, které potom klesly a byl klid. A šlo to snadno upravit. Tady to jde taky, ale je to problematičtější..
nepropadat panice...
caryo
Přispěvovatel

Příspěvek od caryo »

Na druhou stranu jsou tyhle motory stejně držáky. V práci máme starou T4 1,9 TD 50 kW, ještě s ručním plynem pro studené starty. Má to najeto přes 500 000 km, údržbu to nezná, a pořád to jede. Je teda pravda, že u toho stroje se nějaký vibrace nebo divný zvuky neřeší, ale dříč to je neskutečnej. V dnešní době už nikdo nic takovýho nevyrobí...
Tak si říkám, až to moje AGRko jednou doslouží, čím to vůbec nahradit. Nic rozumnýho mě nenapadá.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Pamatuju když jsem měl na AGR ko dvouhmotu, tak nebyl problém motor rozvibrovat, když běžel na volnoběh, vzal jsem za víko ventilů a zamlel s motorem, tak jednotka rozhodila vstřikování až už to vibrovalo, ony AGR jsou na špatnou dvohmotu háklivé co se týče softu, u novějších Euro3 je to líp ošetřený, tam je pak spíš mechanicky slyšet ale vstřikování to nerozhodí.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

A co teda s tím? Věřím, že je to otrava, když se ti tam na volnoběh převalují brambory..A co se týče náhrady jiného vozu, jsem rád, že to nemusím řešit..Nemám tušení, do čeho nového jít.
Tomasi. cz a co tam dát jednohmotu, nerozpadne se to potom ůplně? Já bych měl strach, že to ztvrdnutí přenosu mezi skříní a motorem agregát oddělá...Ty vůle v převodovce a motoru se jen "zvýrazní"a to zatížení nemusí vydržet..
nepropadat panice...
caryo
Přispěvovatel

Příspěvek od caryo »

Já tam mám dvouhmotu novou a změna žádná. Rozhodí se to při stání puštěním spojky do záběru, nebo zastavením na neutrál. Občas, není to pravidlem. Třese dvouhmota, ale prostě nevěřím tomu, že by nová měla od začátku stejný problém, jako ta původní.... Podle hodnot v kanálu 13 motor třepání nijak nekoriguje, běží stále se stejnými dávkami.

Jinak co s tím, asi nic. Cena za novou spojkovou sadu nebyla nízká a nemám nějak náladu do toho cpát peníze "jen na zkoušku". Štve mě to ale dost, jinak proti tomu autu absolutně nic nemám, tohle mě moc nebaví. Novějšího mě nic moc nezaujalo, tak budu muset čekat, co kde uletí. (wallbash)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Co máš za váhu vzduchu?
Dneska s tím AGR jezdí otec, když couve ze zahrady na ulici a motor je studený, tak na zpátečku když dává spojku do záběru tak má motor taky tendence se rozklepat, ale je to jen tohle první vyjetí a pak celý den ok, tak to neřešíme, jinak motor jde jak brus, starty nadrc tak se do toho nechci hrabat.
jericho-3: dal jsem jednohmotu místo ko dvouhmoty a na volnoběh začala být slyšet převodovka, normálně chrastění asi nějaký problém na předloze, jelikož jsem měl doma pěknou skříň, tak za týden další rozborka a tahle dala pokoj, patrně ko dvouhmota urychlila opotřebení převodovky a na jednohmotou se to plně projevilo...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“