mám dotaz, možná hloupej, samotnýmu mi to přijde divný, ale na druhou stranu na tom možná něco bude.
Slyšel jsem už od hodně lidí (a nejsou to žádní teoretici), kteří tvrdí, že dávat do rotačky spodek z ARL (popř. jinýho PD) je úplnej nesmysl. A to kvůli tvaru spalovací komory v tom pístu. u PD je vstřik kolmo z vrchu a tomu je přizpůsobená ta komora kvůli správnýmu prohoření atd. a když se takovej píst dá do rotačky, kde je vstřik z boku, to palivo stříká úplně do jinejch míst v té komůrce, je tam úplně jiný víření toho vzduchu a kdesi cosi, navíc to má jinou kompresi a prý to nemůže jet stejně dobře jako před výměnou pístů. Když se dělá těsnění pod hlavou tak se řeší desetiny milimetru kvůli kompresi, ale když se dávají písty z PD tak je komprese úplně jedno?
Nehádám se, nerozumím tomu na tolik, abych někomu oponoval. Jen píšu, co jsem slyšel a z hlediska nějaké logiky to asi trochu smysl dává.

Toledo 1M ALH >> FB PP764 stage 2, 12mm Zexel, podávačka AXR, ATD, VR6, EWT, 230FMIC/60mm, VB, 288/232mm a pár věcí z ARL. 177PS 399Nm, chip od benzínky

- PRODÁNO
Superb II 3,6 V6 FSI - PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW