Tuk-sadlo v oleji

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

radluk
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od radluk »

Aha, no chlapi to je blbe, to bych do takovych podminek kde to nemam jak zpracovat nechtel, snad leda zadarmo. Protoze ten ohrev, i kdyby elektricky usnadni filtraci o 200 %.
Tak musim konstatovat, ze bez ohrevu budes akorat kupovat dalsi a dalsi a dalsi a dalsi filtry.
Takovy olej zabahni i prosteradlo po 10 litrech, natoz filtr z Liazky
:-D
Steelstorm
Přispěvovatel

Příspěvek od Steelstorm »

Tak čo s tým spravíš ked máš 150l mesačne zadarmo, vyhodiť to nevyhodím, predať sa mi to tiež neoplatí, zvlášť ked mám motor čo si baští na vyfrite.

Skúsim to anjskôr nechať pár týždnov odstáť.

Uvidím aký dojde ten z dalších zdrojov, a pokial to bude všetko takéto hustejšie, tak neviem čo s tým spravím.
Naposledy upravil(a) Steelstorm dne 17 srp 2013, 23:15, celkem upraveno 1 x.
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Tak ja bych to zadara bral, jelikoz to hodim do kotle, ohral bych to a no problem.

To zavez nekam ke znamym, k babce nebo tak, tam si udelej nekde v koute provizorni kotel z becky a val to tam. ;)
Stewa
Přispěvovatel

Příspěvek od Stewa »

Tak když máš takovou základnu tak si sakra kup nějakej lepší filtrační systém ne??? a přebytky můžeš prodávat dál nebo skladovat na horší časy. Kurňa já mít 150l/měsíc grátis tak nakoupím vybavení za x tisíc protože se mi to sakra rychle vrátí na čase a práci!!
(hm)
Mercedes-Benz W210 300D
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

na tohle by se hodila odstredivka jako prase, trochu ohrat, na 30-40 °C, aby to trochu ztekutelo a uz by mlaskala. (crazy)
ezop
Přispěvovatel

Příspěvek od ezop »

tak včera sem zrobil pokus hodil jsem do kyble ze sadlem vařič spiralovej ohřal aby byl jen olej a dnes večer jsem se byl kouknout jestli je z toho sadlo a čoveče je z toho furt olej :) Mam toho doma tak 300kg to se bude zase smažit :D
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

na ty sracky jedine teplo ohne z polenka, nic jineho (crazy) hodis tripolenka a mas ohratych 30 litru (crazy)
vanilka
Přispěvovatel

Příspěvek od vanilka »

O vikendovych parnech jsem zkousel esterifikovat podobnej sajrajt - cca 3 roky starou sedlinu z vyfritu. Vychozi konzistence: - i pri cca 35-ti stupnich bila hodne viskozni az lehce kasovita hmota, nefiltrovana. Na 3l tyhle "suroviny" jsem pouzil 0.9l metylu s 21-25g NaOH a nasledne cca 10min promichaval v kanystru. Vysledkem je pres 3l (tzn.vetsi objem nez vychozi suroviny) MERA a zbytek glycerinu. Jak se bude takhle ziskany ester chovat v prubehu casu popr.pri nizsich teplotach zatim nevim..
Stewa
Přispěvovatel

Příspěvek od Stewa »

vanilka píše:O vikendovych parnech jsem zkousel esterifikovat podobnej sajrajt - cca 3 roky starou sedlinu z vyfritu. Vychozi konzistence: - i pri cca 35-ti stupnich bila hodne viskozni az lehce kasovita hmota, nefiltrovana. Na 3l tyhle "suroviny" jsem pouzil 0.9l metylu s 21-25g NaOH a nasledne cca 10min promichaval v kanystru. Vysledkem je pres 3l (tzn.vetsi objem nez vychozi suroviny) MERA a zbytek glycerinu. Jak se bude takhle ziskany ester chovat v prubehu casu popr.pri nizsich teplotach zatim nevim..
Na co čekat? Šup s ním do nádrže a vyjezdit!
Mercedes-Benz W210 300D
vanilka
Přispěvovatel

Příspěvek od vanilka »

Urcite chci nechat produkt sedimentovat alespon tyden (tak to delam se standardnim MEREM z vyfritu) a potom chvili pozorovat, jestli nema snahu degradovat na vychozi slozky. Lepsi si chvili pockat nez resit sadlo v nadrzi ;-).
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“