zabavené auto (kradené)
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
auto je od soukromé osoby,podle jakého zákoníku je sepsaná smlouva to nevim,ještě sem se v tom přesně nešťoural,ale nevím jak začít,jestli zkusit zajít na ůřad kde bylo auto přihlášené zjistit kdo a kdy tam měnil VIN nebo jestli stím nebyli nějaké machinace,známého tu na policii mám,tak zkusím zajít i za ním co by se stím dalo dělat.A nejsem si jistý,ale myslím že auto 3 roky neměli
Leon 1M ASV TOP SPORT kit , egr off,kat off ,turbo 1749VA,Sprint 764,soft by TDIFUN
Pracovní auto Mitsubishi pajero 2.5 TD
Pracovní auto Mitsubishi pajero 2.5 TD
Je to přesně tak jak píše ráďa99. Je důležité jakým způsobem bylo auto nabyto. Pokud bylo koupeno z autobazaru, nebo od nějaké firmy je to nabytí podle obchodního zákoníku a nehrozí nic. Pokud od soukromé osoby je to problém. Tam pomůže jen vydržení v dobré víře jak píše ráďa99. Hlavně se nenech oblbnout policajty. Léta jsem vymáhal pohledávky pro leasingové společnosti (převážně leasing aut) a z praxe mohu říct, že hodně policistů tomuto vůbec nerozumí a to jsem se setkal i s případem, kdy o tom neměli potuchu ani na hospodářské kriminálce. Dopadlo to tak, že jsem musel napsat na vyšetřovatele stížnost ke státnímu zástupci, který případ dozoroval a pak teprve mi bylo auto vydáno.
-
- Aktivista
Pokud si pamatuji ze školy dobře vztah mezi:
1) obchodníkem a zákazníkem (právnickou osobou, živnostníkem atd), tyto vztahy upravuje obchodní zákoník
2) obchodníkem a fyzickou osobou, tyto vztahy upravuje občanský zákoník
tedy pokud jsi kupoval auto jako fyzická osoba-nepodnikatel, vztah je upraven občanským zákoníkem.
1) obchodníkem a zákazníkem (právnickou osobou, živnostníkem atd), tyto vztahy upravuje obchodní zákoník
2) obchodníkem a fyzickou osobou, tyto vztahy upravuje občanský zákoník
tedy pokud jsi kupoval auto jako fyzická osoba-nepodnikatel, vztah je upraven občanským zákoníkem.
Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
-
- Aktivista
Re: zabavené auto (kradené)
[quote="speedart"]
tam záleží co na tom autě je kradené, zda celé auto nebo kastle, nebo jen doměnka že je špatné vin a došlo k nějakému pozměnění,
to se vše dovíš až ho budou někomu vydávat napíšo usnesení a máš tři dny na odvolání, pokud se odvoláš tak ho nevydají,
kamoš se tak tahal 1O let tam byl paradox že auto bylo vždy modré a poldi vydávali do německá ale borcovi co se mu ztratilo černé
nakonec si ho odvezl polorozkradené a vysodil tučné odškodné
tam záleží co na tom autě je kradené, zda celé auto nebo kastle, nebo jen doměnka že je špatné vin a došlo k nějakému pozměnění,
to se vše dovíš až ho budou někomu vydávat napíšo usnesení a máš tři dny na odvolání, pokud se odvoláš tak ho nevydají,
kamoš se tak tahal 1O let tam byl paradox že auto bylo vždy modré a poldi vydávali do německá ale borcovi co se mu ztratilo černé
nakonec si ho odvezl polorozkradené a vysodil tučné odškodné