zabavené auto (kradené)

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

speedart
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od speedart »

auto je od soukromé osoby,podle jakého zákoníku je sepsaná smlouva to nevim,ještě sem se v tom přesně nešťoural,ale nevím jak začít,jestli zkusit zajít na ůřad kde bylo auto přihlášené zjistit kdo a kdy tam měnil VIN nebo jestli stím nebyli nějaké machinace,známého tu na policii mám,tak zkusím zajít i za ním co by se stím dalo dělat.A nejsem si jistý,ale myslím že auto 3 roky neměli
Leon 1M ASV TOP SPORT kit , egr off,kat off ,turbo 1749VA,Sprint 764,soft by TDIFUN

Pracovní auto Mitsubishi pajero 2.5 TD
TK
Přispěvovatel

Příspěvek od TK »

Je to přesně tak jak píše ráďa99. Je důležité jakým způsobem bylo auto nabyto. Pokud bylo koupeno z autobazaru, nebo od nějaké firmy je to nabytí podle obchodního zákoníku a nehrozí nic. Pokud od soukromé osoby je to problém. Tam pomůže jen vydržení v dobré víře jak píše ráďa99. Hlavně se nenech oblbnout policajty. Léta jsem vymáhal pohledávky pro leasingové společnosti (převážně leasing aut) a z praxe mohu říct, že hodně policistů tomuto vůbec nerozumí a to jsem se setkal i s případem, kdy o tom neměli potuchu ani na hospodářské kriminálce. Dopadlo to tak, že jsem musel napsat na vyšetřovatele stížnost ke státnímu zástupci, který případ dozoroval a pak teprve mi bylo auto vydáno.
speedart
Přispěvovatel

Příspěvek od speedart »

auto měli 2 roky a nebylo z bazaru a jediné co jim policajti řekly že se bude auto vracet majitely do prahy a že bylo kradené v roce 2007 a sebraly všechny doklady
Leon 1M ASV TOP SPORT kit , egr off,kat off ,turbo 1749VA,Sprint 764,soft by TDIFUN

Pracovní auto Mitsubishi pajero 2.5 TD
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

Pokud si pamatuji ze školy dobře vztah mezi:
1) obchodníkem a zákazníkem (právnickou osobou, živnostníkem atd), tyto vztahy upravuje obchodní zákoník
2) obchodníkem a fyzickou osobou, tyto vztahy upravuje občanský zákoník

tedy pokud jsi kupoval auto jako fyzická osoba-nepodnikatel, vztah je upraven občanským zákoníkem.
Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
slovacek.milos
Aktivista

Re: zabavené auto (kradené)

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="speedart"]

tam záleží co na tom autě je kradené, zda celé auto nebo kastle, nebo jen doměnka že je špatné vin a došlo k nějakému pozměnění,

to se vše dovíš až ho budou někomu vydávat napíšo usnesení a máš tři dny na odvolání, pokud se odvoláš tak ho nevydají,

kamoš se tak tahal 1O let tam byl paradox že auto bylo vždy modré a poldi vydávali do německá ale borcovi co se mu ztratilo černé

nakonec si ho odvezl polorozkradené a vysodil tučné odškodné (LOL)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“