Nechápu, co to meleš? Já jsem napsal, že pokud se VIF do nafty přidává V DOPORUČENÉM DÁVKOVÁNÍ, nemůže to mít žádný negativní vliv. Pokud to tam někdo leje jako smyslů zbavený, je to jeho boj.subz3ro_tdi píše:Aha, takze ty vies kolko povedzme 2-ethylhexyl nitratu uz v tej nafte je?? Poznam ludi co to leju v 2-3 nasobnom mnozstve do Diesel Verva (alebo inej uz na cetanove cislo aditivovanej nafty) - lebo vyrobca na balenie napise ze male predavkovanie nie je na skodu, pritom umelo zvysovat cetanove cislo sa da len o urcity pocet jednotiek, potom uz dochadza k opacnemu procesu - jeho degradacii, tym padom tie vlastnosti nafty nie zlepsujes ale zhorsujes...... ale co ti budem rozpravat, ja o tom nic neviem, ty to asi vies najlepsieMarek77 píše:Pojem přeaditivovaná nafta neznám. Přeaditivovat (to je blbý slovo) naftu tím, že do ní přidám VIF v doporučeném poměru, není možné.
P.S. Len aby bolo jasno - nemam nic proti VIF, sam ho v primeranom mnozstve pouzivam....
Já používám VIF pouze v doporučeném dávkování, teda 1:1000, a to především pro zlepšení mazivosti paliva. Nic jiného mě nezajímá.