A když výparník takto nenastříkáš a budeš moji metodu aplikovat rovnou, tak se výparník nedesinfikuje??? To by mě tedy zajímalo, kam vlastně ta pěna zaleze......... Ona totiž, jak sis jistě všiml, jinam než přes výparník projít nemůže. Dál potom záleží na tom, kterou klapku máš právě otevřenou.Matrix píše:To já taky. Ale dkyž vymontuju kaslík a vyhodím větrák, mám před sebou výparník, na kterej nastříkam rovnoměrně desifekci a vím že výparník mám vyčištěnej. Pak mohu aplikovat tvoji metodu.
Cisteni klima
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Skutečně je nutné v průběhu aplikace postupně přepínat všechny klapky rozvodu vzduchu, aby se desinfikoval celý systém.
Vím, proč na to důrazně upozorňuju - mně se totiž stalo, že sice jsem důkladně přepínal všechny klapky na rozvod vzduchu, ale na jednu, asi nejdůležitější, jsem zapomněl - na klapku teplý / studený. A tudíž výměník topení se nevydesinfikoval.
Teď když si chci přitopit, mám v autě smrad jako když prcají wopice (holt skleróza nebolí................ no tak si to zopakuju, no !!!).
Vím, proč na to důrazně upozorňuju - mně se totiž stalo, že sice jsem důkladně přepínal všechny klapky na rozvod vzduchu, ale na jednu, asi nejdůležitější, jsem zapomněl - na klapku teplý / studený. A tudíž výměník topení se nevydesinfikoval.
Teď když si chci přitopit, mám v autě smrad jako když prcají wopice (holt skleróza nebolí................ no tak si to zopakuju, no !!!).
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Zadnej vetrak se vyndavat nemusi a strkat hadicku do vyparniku uz vubec ne.Klima mi smrdela,ze jsem ji ani nemohl pustit.Koupil jsem za 150kc penu,vyndal filtr nastrikal do prostoru,co se veslo,5min pockal,pak nastartoval a vetrak naplno pustil a 10 min nechal bezet,ted je jako nova a po zapachu ani pamatky 

Milos Beranek píše:Zadnej vetrak se vyndavat nemusi a strkat hadicku do vyparniku uz vubec ne.Klima mi smrdela,ze jsem ji ani nemohl pustit.Koupil jsem za 150kc penu,vyndal filtr nastrikal do prostoru,co se veslo,5min pockal,pak nastartoval a vetrak naplno pustil a 10 min nechal bezet,ted je jako nova a po zapachu ani pamatky

TDi
Oba způsoby jsou postupově správné, demontáž ventilátoru je z hlediska aplikace jistější, ale zdlouhavá. Za sebe si myslím, že je to zbytečné, protože čisticí pěna by se měla dostat prakticky všude, ale když se někdo pro jistotu rozhodne ventilátor vyndavat, není to špatné řešení (ale já coby lenoch to rád obejdu
).

- Matrix
- Aktivista
To je právě důvod proč ten ventilátor vyndávám.David-pv píše:Ale když to nastříkáš pod filtr v postatě na vrtuli motorku jak píše Milos Beranek tak to nebude nic moc. Hadička by se měla alespoň protáhnout mezi lopatky ventilátoru a nastříkat pěnu pod něj.
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
-
- Přispěvovatel
skusal uz niekto tento pripravok LOCTITE ?
Vraj to pomaha tiez, ale aplikuje sa iba do interieru
http://www.bbn.sk/obrazky/hygiene.pdf
Vraj to pomaha tiez, ale aplikuje sa iba do interieru
http://www.bbn.sk/obrazky/hygiene.pdf