Cisteni klima

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Marek77
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Marek77 »

Matrix píše:To já taky. Ale dkyž vymontuju kaslík a vyhodím větrák, mám před sebou výparník, na kterej nastříkam rovnoměrně desifekci a vím že výparník mám vyčištěnej. Pak mohu aplikovat tvoji metodu.
A když výparník takto nenastříkáš a budeš moji metodu aplikovat rovnou, tak se výparník nedesinfikuje??? To by mě tedy zajímalo, kam vlastně ta pěna zaleze......... Ona totiž, jak sis jistě všiml, jinam než přes výparník projít nemůže. Dál potom záleží na tom, kterou klapku máš právě otevřenou.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

Ale jen nevěřím že se to rovnoměrně roznese na celé ploše výparníku. Já tvou metodu nehatím, jen postupuji jiným způsobem.
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Skutečně je nutné v průběhu aplikace postupně přepínat všechny klapky rozvodu vzduchu, aby se desinfikoval celý systém.

Vím, proč na to důrazně upozorňuju - mně se totiž stalo, že sice jsem důkladně přepínal všechny klapky na rozvod vzduchu, ale na jednu, asi nejdůležitější, jsem zapomněl - na klapku teplý / studený. A tudíž výměník topení se nevydesinfikoval.
Teď když si chci přitopit, mám v autě smrad jako když prcají wopice (holt skleróza nebolí................ no tak si to zopakuju, no !!!).
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

Však já pak postupuji stejně, jen vyšroubovávam ten větrák k lepšímu přístupu k výměníku, protože většina breberek se drží převážně tam. Pak to zaklapnu, nechám působit 20 minut a pak už také stříkám zvrchu do míst pod filtrem.
vlagik
Přispěvovatel

Příspěvek od vlagik »

Naldo píše:Kde přesně tu díru na odvodnění hledat. Dík.
U GIV vede na podběh předního kola u spolujezdce. Je vidět zespodu, když posvítíš baterkou. Je ta na větší jehlu, proto se dobře ucpvá. A když vyndáš kbinový filtr, tak jsem to tam celé rukou pěkně vymyl.
Mik
Přispěvovatel

Příspěvek od Mik »

Matrix píše:To já taky. Ale dkyž vymontuju kaslík a vyhodím větrák, mám před sebou výparník, na kterej nastříkam rovnoměrně desifekci a vím že výparník mám vyčištěnej. Demontáž možná zbytečná, ale dostaneš tu desifekci tam kam patří.
Mozem potvrdit , je to praca tak na 20min.
David-pv
Aktivista

Příspěvek od David-pv »

když je dost času, také vytahuji ventilátor. Nic na tom není, jde to v pohodě.
TDi
Milos Beranek
Přispěvovatel

Příspěvek od Milos Beranek »

Zadnej vetrak se vyndavat nemusi a strkat hadicku do vyparniku uz vubec ne.Klima mi smrdela,ze jsem ji ani nemohl pustit.Koupil jsem za 150kc penu,vyndal filtr nastrikal do prostoru,co se veslo,5min pockal,pak nastartoval a vetrak naplno pustil a 10 min nechal bezet,ted je jako nova a po zapachu ani pamatky ;)
David-pv
Aktivista

Příspěvek od David-pv »

Milos Beranek píše:Zadnej vetrak se vyndavat nemusi a strkat hadicku do vyparniku uz vubec ne.Klima mi smrdela,ze jsem ji ani nemohl pustit.Koupil jsem za 150kc penu,vyndal filtr nastrikal do prostoru,co se veslo,5min pockal,pak nastartoval a vetrak naplno pustil a 10 min nechal bezet,ted je jako nova a po zapachu ani pamatky ;)
:o
TDi
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Oba způsoby jsou postupově správné, demontáž ventilátoru je z hlediska aplikace jistější, ale zdlouhavá. Za sebe si myslím, že je to zbytečné, protože čisticí pěna by se měla dostat prakticky všude, ale když se někdo pro jistotu rozhodne ventilátor vyndavat, není to špatné řešení (ale já coby lenoch to rád obejdu :-)).
David-pv
Aktivista

Příspěvek od David-pv »

Ale když to nastříkáš pod filtr v postatě na vrtuli motorku jak píše Milos Beranek tak to nebude nic moc. Hadička by se měla alespoň protáhnout mezi lopatky ventilátoru a nastříkat pěnu pod něj. ;)
TDi
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

David-pv píše:Ale když to nastříkáš pod filtr v postatě na vrtuli motorku jak píše Milos Beranek tak to nebude nic moc. Hadička by se měla alespoň protáhnout mezi lopatky ventilátoru a nastříkat pěnu pod něj. ;)
To je právě důvod proč ten ventilátor vyndávám.
Milos Beranek
Přispěvovatel

Příspěvek od Milos Beranek »

Zatim mi to drzi,tak uvidim,jak dlouho :-)
David-pv
Aktivista

Příspěvek od David-pv »

Matrix píše:
David-pv píše:Ale když to nastříkáš pod filtr v postatě na vrtuli motorku jak píše Milos Beranek tak to nebude nic moc. Hadička by se měla alespoň protáhnout mezi lopatky ventilátoru a nastříkat pěnu pod něj. ;)
To je právě důvod proč ten ventilátor vyndávám.
Jasná věc...
TDi
Ashley
Přispěvovatel

Příspěvek od Ashley »

skusal uz niekto tento pripravok LOCTITE ?
Vraj to pomaha tiez, ale aplikuje sa iba do interieru
http://www.bbn.sk/obrazky/hygiene.pdf
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“