jeep cherokee - 4,0 NonHO nestratuje

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jericho-3
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od jericho-3 »

Jo, to jsou paradoxy..Já mám pořád v hlavě, jak jsem nemohl vzbudit starou Fiestu benzin..Prostě nedělala vůbec nic, zkoušel jsem všechno, pak to sem tam bouchlo a nic. Už jsem chtěl poslat výuční list poštou zpátky do školy, až mě tehdy napadlo palivo zapálit..Ono to hořelo nehořelo, tak jsem motor napojil na nový benzin a hle, ono to blaflo..Dodnes si pamatuji, jak majitel přísahal, že tam dal benzin...Ale byl to asi mix nafta benzin...Smrdělo to po benzinu, ale nepálili z toho ruce a kůže nevysychala. Prostě nevěřit ničemu, dokonce i směru otáčení motoru..i když starter jinak nemůže.. :)
nepropadat panice...
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

pokud je tam jedna třetina nafty i víc tak to normál jede, známý kradl benál a schodek dorvnával že do bernál aut přitankoval naftu

já pár aut tak koupil jako neřešitelný problém, stříkneš plivo na zem hodíš sirku a nic,
matelko22
Přispěvovatel

Příspěvek od matelko22 »

Takze, tlaky su zmerane v servise a su udajne OK. Sviecky sme dali k otvoru a zmes sa zapalovala, vymenili sme kable k svieckam, inducku... a problem stale pretrvava. Auto stale nechce chytit..

Nejake dalsie napady kde moze byt chyba?
SEAT ALHAMBRA 1,9 tDI 85kW
Toyota LC100 4,7 V8
slovacek.milos
Aktivista

pokd ti odpalujo svíčky u otvorůsměs je chyba v tom že ti jiskra nejde ve válci nic vvíc,

jký máš rozdělovač s cívkou nebo cívka je bokem nebo zaplovací modul bez rozdělovče :?

podlemě je tam zapalovací cívka s rozdělovačem,

svíčky dej ven kabely nechej ledabile viset, zapni klíček dej pětku praví kolo v luftě kamoš točí s kolem a poslochej pokud bdeš slyšet střely z rozdělovače nebo jněkde vidět lítat jiskru tam je chyba ale problém bude v zapalovací cívce mezizávitový zkrat

cívka není drhá v kel 19OO seženeš levnějc
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Vzal bych si hadičku, dal jí místo svíčky, píst dal nahoru na kompresi a zkusil fouknout, potom bych jel dolů pístem a kontroloval zda se otvírá výfuk, potom sání, prostě nahrubo zkontrolovat časování motoru..Sice je to téměř nemožné, že tady by se zkurvily rozvody, ale nemůže se věřit ničemu..Možná bych sundal i potrubí u motoru, sání-výfuk..Něco tam musí být, pokud je tam benzin, vačka otevírá ventily v správný čas a jiskra pálí také kdy má MUSÍ TO CHYTIT..Ať je člověk v koncích jakkoliv..Když to stálo dlouho, může se stát leccos a ucpat se může leccos.. :)
Protože komprese je kolikrát ošidná, když je jí moc, např. po přetočení pístu nepolevuje, může být ometená vačka, která ventil neotevře, nebo dokonce vačka i stojí,motor je potkán, ventily neohnuty , ale pořád zavřeny a komprese je ažaž..A mazání zhaslo? Tady ten OHV má i hydroštely a kdoví co vyvádějí..
nepropadat panice...
slovacek.milos
Aktivista

[quote="jericho-3"]

já vsázím na tu cívku nebo díru v palci když to odpaluje

kdysi jsem měl ty ruské věci na odskoušení svířky ve válci no kdety časy dneska to leta nevytahneš
burton.b
Přispěvovatel

Příspěvek od burton.b »

Pokud to má rozdelovač zkusil bych vymenit palec rozdelovače a víčko.
matelko22
Přispěvovatel

Příspěvek od matelko22 »

Tak dnes to chaaani rozobrali..a neveril som tomu..ale nakoniec skocila retaz.... takze zahada vyriesena...

Dik za rady
SEAT ALHAMBRA 1,9 tDI 85kW
Toyota LC100 4,7 V8
slovacek.milos
Aktivista

hlavně že to chalani vyřešili, když to má kompresi a skočí ti retaž tak to vždy tu směs někde podpálí do výfuku nebo do sání ale nikdy nebude motor mrtvý ;)í
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Teda pánové, že přeskočí řetěz na OHV, /je to jako u š 120/ by mne ani ve snu nenapadlo. Tenhle motor a jeho základ je hodně starý a dokonce někdo kdysi i o tomto případu psal, ale motor měl neskutečné porce kilometrů..,což u nás u 4.0 ccm v benzinu je dost zázrak.Je vidět, že člověk nesmí věřit vůbec ničemu... :)
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Americké vozy“