Nefunkční tempomat B5.5, 1.9 TDi@96kw

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

the_miracle
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od the_miracle »

No tak ono to tím čidlem vlastně bylo, protože bylo dost často zkratované tou vodou. Jednou jsem si v uplynulých dnech všiml, že za jízdy jakoby poskočil tachometr, ale hned se zase vrátil do normálu.

Jinak hotovo, silikon na houby, okamžitě se vydrolil. Vzal jsem na to tedy tavnou pistoli, tou to šlo lépe. Sundal jsem celou tu gumovou čepičku a nacpal lepidlo do okolí drátků a pak jsem ji nasadil zpět a vyplnil celou díru. Pro jistotu jsem to ještě obalil izolačkou. Předpokládám, že se to snad od převodovky nehřeje tak, že by se to lepidlo rozehřálo. Tempomat funguje, tak snad to vydrží.
VW Passat Variant B7, 2.0 TDI 130 kW, DSG, r. v. 2014
Mercedes Benz CLK W209, 2.2 CDI 110 kW, 5q automat, r. v. 2006
Fiat Panda 1.1 40 kW, r. v. 2008
Honda PCX 125 ccm, r. v. 2012
Wrasto
Nováček

Re: vymenil som autoradio a nejde twmpomat w pasat b5.5

Příspěvek od Wrasto »

Huml píše: 03 led 2015, 12:30 nemontoval jsi jiný rádio?
Ja som namontoval a tempomat nejde
slovacek.milos
Aktivista

Re: Nefunkční tempomat B5.5, 1.9 TDi@96kw z ničeho nic

Příspěvek od slovacek.milos »

já zas golf 5 zapnu tempomat jede, přelupkávám rychlost a ok, vypnu ho třeba brzdou a podruhé už nenaskočí, kontrolka svítí. až zase zastavím vypnu motor zas jede jen jednou
scan všec h řj a žádná závada (wallbash)
P
Přispěvovatel

Re: Nefunkční tempomat B5.5, 1.9 TDi@96kw z ničeho nic

Příspěvek od P »

slovacek.milos píše: 05 úno 2025, 10:58 já zas golf 5 zapnu tempomat jede, přelupkávám rychlost a ok, vypnu ho třeba brzdou a podruhé už nenaskočí, kontrolka svítí. až zase zastavím vypnu motor zas jede jen jednou
scan všec h řj a žádná závada (wallbash)
Po deaktivaci tempoše než vypneš motor tak zkontroluj v měřených hodnotách funkčnost pedálu a tlačítek na páčce - vylučovací metoda - kabeláž, oxidace.
Taky byva problém v samotné páčce - zelený pásek - jak se s tím hybe - popraská ten cín a pak to hapruje.
Je to orginál nebo dodělávka - tlačítko nebo kolibka ?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“