No tak ono to tím čidlem vlastně bylo, protože bylo dost často zkratované tou vodou. Jednou jsem si v uplynulých dnech všiml, že za jízdy jakoby poskočil tachometr, ale hned se zase vrátil do normálu.
Jinak hotovo, silikon na houby, okamžitě se vydrolil. Vzal jsem na to tedy tavnou pistoli, tou to šlo lépe. Sundal jsem celou tu gumovou čepičku a nacpal lepidlo do okolí drátků a pak jsem ji nasadil zpět a vyplnil celou díru. Pro jistotu jsem to ještě obalil izolačkou. Předpokládám, že se to snad od převodovky nehřeje tak, že by se to lepidlo rozehřálo. Tempomat funguje, tak snad to vydrží.
Nefunkční tempomat B5.5, 1.9 TDi@96kw
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
-
- Aktivista
Re: Nefunkční tempomat B5.5, 1.9 TDi@96kw z ničeho nic
já zas golf 5 zapnu tempomat jede, přelupkávám rychlost a ok, vypnu ho třeba brzdou a podruhé už nenaskočí, kontrolka svítí. až zase zastavím vypnu motor zas jede jen jednou
scan všec h řj a žádná závada
scan všec h řj a žádná závada

Re: Nefunkční tempomat B5.5, 1.9 TDi@96kw z ničeho nic
Po deaktivaci tempoše než vypneš motor tak zkontroluj v měřených hodnotách funkčnost pedálu a tlačítek na páčce - vylučovací metoda - kabeláž, oxidace.slovacek.milos píše: ↑05 úno 2025, 10:58 já zas golf 5 zapnu tempomat jede, přelupkávám rychlost a ok, vypnu ho třeba brzdou a podruhé už nenaskočí, kontrolka svítí. až zase zastavím vypnu motor zas jede jen jednou
scan všec h řj a žádná závada![]()
Taky byva problém v samotné páčce - zelený pásek - jak se s tím hybe - popraská ten cín a pak to hapruje.
Je to orginál nebo dodělávka - tlačítko nebo kolibka ?