Ahoj vespolek.....
I když to tu visí už několik let, aktuálně mám stejný problém. Touran (r.v.2007, motor 2,0 TDI, 103kW, BKD) s DSG mi za jízdy najednou přestane reagovat na plyn. Prostě jako by se vypnul plynový pedál.
Zatím vím že:
: není žádná jednoznačná situace, kdy se to stane, někdy při rozjezdu, jindy po přeřazení, nebo třeba i během plynulé jízdy v konstantních otáčkách. Nejčastěji při akceleraci do kopce, ale není to podmínka...
: Spínač na hl. brzdovém válci jsem vyměnil, dal jsem originál. Žádná změna.
: Plynový pedál jsem vyndal, pootevřel dekly, prostříkal kontaktolem a složil. Žádná změna.
: Po delším stání (auto v servisu cca měsíc) se to zhoršilo. Zvýšila se frekvence.
: Dneska poprvé nestačilo ťuknout o brzdu, musel jsem počkat, až si to auto "rozmyslí". Doteď ho sebelehčí dotek na pedálu brzdy probudil.
: Není potřeba vypínat motor, pokud otáčky padnou na volnoběh (i bez vyřazení), po chvíli začne plyn reagovat. Musím ho ale pustit, pokud ho držím sešlápnutý, nenaskočí.
: Na tempomat je všechno ok, nikdy to neudělalo, a i když reakce vypadne, stačí pustit tempomat, a zase začne reagovat.
: Chyby to nehlásí
: Uni diagnostika (ELM327) UKAZUJE NEUSTÁLE POLOHU PLYNU (poloha škrtící klapky) NA 100% (VAG jsem zatím nepřipojil, na to dojde zítra...)
Senzor G450, který tu je zmíněný jsem zatím nezkoušel, je to pro mě nové vodítko.....objednám originál a zkusím to.
Pokud máte někdo zkušenost, budu rád za každou radu.
Díky.
Passat 2005 vynechava plynovy pedal
Moderátoři: šulda, Moderátoři