Jumper 3.0 2007 spotřeba
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Tohle je přesně ten důvod, proč rádoby "pomocníky" řidiče chorobně nesnáším. Jak píšeš, stačí dát žárovku trochu jiné hodnoty nebo výrobce a už kontrolní žárovička svítí a majitel řekne , ale předtím to nesvítilo. Teď jsem si četl nové finesy koncernových vozů a upřímně lituji mladší automechaniky, ti si to užijí ,až sofistikované vynálezy si začnou žít vlastním životem... 

nepropadat panice...
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
oldav píše:no on prostě asi umí zobrazovat jen 2 až 25, je to beztak jen orientační,moc tomu nepřikládám váhu.
Asi jediný k čemu to je,že poznám z nárustu okamžité spotřeby,že se spustilo vypalování dpf. Je zajímavé,že tak důležitou věc neoznamuje žádná kontrolka.Celkově je pro mě pojetí palubní kontroly nepochopitelné a iritující.Tuhle mi praskla žárovka,dal jsem novou h7 světlo funguje a od té výměny na mě svítí žlutá kontrolka a ten kretén mi píše že nesvítí LP světlo...už tři dny![]()
K tomu po každém startu bliká konvička s olejem a mudrc opět oznamuje Vyměň Olej! ...olej měním co 8-10tis.km a je mi prdel co si o tom kdo myslí.. a to tam ten dacan z fabriky ajťák zas*ra*nej nacvakal naprosto vražedný interval výměny 45000km.Toho lumpa by měli chytit a zlámat všechny prsty aby nemoh ťukat do žádné klávesnice,pro jistotu i nos,kdyby chtěl na dotykáč...
...sry,už mi je trochu líp..
to auto konstruoval a vymejslel blb........
citroen jumper 2007 3.0 hdi 116kw + chip na 143kW
volswagen golf variant VI 1.6 tdi 77kw 2009 - off
volswagen passat alltrack 4motion 2012 - 2.0 103kW + chip na 125kW
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Martin Derenin píše:oldav píše:zdar,nějak mi to téma uniklo..
za posledních 11500km(t.j.někdy od září) mám realnou spotřebu 8,4L Používám to místo rodinného mpv,minimum dálnic,jízda spíš defenzivní.S palubákem to moc nesouhlasí,ale dá se říct že se zpřesňuje s přibývajicími km.Když nádrž dobře natlakuju po hrdlo tak s tím nalítám tak 1200km, pak začne řvát hladové oko..
Ty 2litry v deceleraci u okamžité potvrzuju,akcelerace = 25L. Zimní gumy 225/70/15
Nad stovku letí spotřeba nahoru,při poctivé stotřicítce ukazuje mezi 12-15 litry,ale realitu neznám,nejel jsem s tím po dálnici dýl jak 40km. Tak jsem zvědav kolik si zhltne na dovču..
divny je, muzes to zkusit, dej tam třeba trojku pul plynu a počkej az tam bude v okamzity spotrebe 25L coz je dle palubaku max. a pak mu dej plnej auto vystreli jak z praku a spotřeba okamzita stále na 25L. Aspon tak to mam ja a moc to nechapu, ten palubak musí ukazovat spatne nebo nevim
jak mas velkou nadrz?
citroen jumper 2007 3.0 hdi 116kw + chip na 143kW
na 120 nebo 125L nevím přesně.Celkově auto hodnotím docela dobře,až na těch pár fičur... Když koukám na ty tranzity od forda,kolik jich je po deseti letech úplně napadrť zhnilých,"každej druhej" v předním nárazníku zabodlé oko na tažné lano,patrně z estetických důvodů...,no né že by francouz nehnil,ale tak nějak zřízeně,sublimuje tam kde se to dá očekávat..