Bylo "temne obdobi" v mem zivote, kdy jsem hral jednu hru zvanou Ragnarok (jedicku, dvojka je uz pro tupe lidi na zakladu WoW a podobnych nesmyslu a samozrejme, ze low rate).
Uprimne, nikdy me nebavily hry, ktere byly zalozeny na grafickych efektech jejichz zakladem je jen tupe klikani a v moment, kdy jsem to nezbytne potreboval ve vyse jmenovane hre, pouzival jsem na tuto tupou cinnost makra (schopnost vytvaret makra je jednim z pozitiv, ktera mi ta hra dala).
Na teto hre me fascinovalo, ze temer vse se dalo vypocitat, resp. zkalkulovat a hrac mel moznost kombinovat temer neomezene v souladu s pozadavky, ocekavanim a zvolenou strategii, takze napriklad postava, od ktere byste cekali, ze se vas bude snazit vyradit ze hry "fyzickymi utoky" vas prekvapi magii apod.
Priznam se, ze diky sve "schopnosti" odmitat pojem "nejde" a misto toho hledat cesty, neustale neco zefektivnovat a vse podrizovat ucelu jsem byl velice uspesny a jakozto takovy velice protihraci nenavideny ... a spoluhraci oblibeny, nebot timto pristupem jsme byli vzdy mezi spickou.
... na druhou stranu, jsem velice rad, ze jsem se teto cinnosti dobrovolne zrekl, precijen - RL (pozn. Real Life=opravdovy zivot) je ta nejrozmanitejsi "hra" co muze byt a zadne vitezstvi ci uspech ve hre nemuze nahradit pocit kdy se cloveku podari neco na aute a ono to funguje nebo prozity orgasmus ci sportovni zazitek ale hlavne setkani s rodinou.
Proto si dovolim vsem, kteri marni zivot hranim her doporucit, aby se pokusili presvedcit sama sebe o tom, ze zivot mimo PC je hodnotnejsi (netyka se tech, kteri si timto vydelavaji na zivobyti nebo tech, kteri mimo PC nemaji nikoho /ve hre byl kluk, ktery byl genialni ale fyzicky tak handicapovany, ze proste RL nemel a svuj zivot zil jen ve hre/)...
...abyste nedopadli
takto