mercedes E200 2.2l 85kW 611.961

Moderátoři: šulda, Moderátoři

roman1648
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od roman1648 »

nechápu - kde je vůle ??
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

roman1648 píše:nechápu - kde je vůle ??
mám rysku na řemenici přesně na značce, OT, zaaretuju levou vačku šestkou vrtákem, rysku na vačkách sedí, vemu 27 klíč a hhýbu řemenicí na klice má skoro dva centimetry mrtvý chod ale to asi bude OK šponovák dopíná olej z motoru,
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Aha, tak záleží jestli to ale dopne, nebo možná dopne ale je to vytahaný už tak že to hodí chybu synchronizace..??
slovacek.milos
Aktivista

když jsem si všiml že z hlavy teče chladící, na šroubech co držíí vstřiky je namotaná helicol přešel mě smích, zavolal jsem borce co dělá medvědy a už je to tam
rozvody zhodnotil a že ok i ta vůle je v pořádku,
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Napínák se má naplnit olejem než se tam dá a já vždy než to natáčím tak to protočím bez žhaviček až to namaže a řetěz se dopne..Nevím, kolik by to muselo mít najeto, aby byl řetěz tak vytahaný, že to napínák nedopne..To už se ale přeci pozná, že řetěz má vůli na zubech, ne?
nepropadat panice...
slovacek.milos
Aktivista

jericho-3 píše:Napínák se má naplnit olejem než se tam dá a já vždy než to natáčím tak to protočím bez žhaviček až to namaže a řetěz se dopne..Nevím, kolik by to muselo mít najeto, aby byl řetěz tak vytahaný, že to napínák nedopne..To už se ale přeci pozná, že řetěz má vůli na zubech, ne?
jo napínák jsme hodili do oleje a dopumpovali, ta vůle tak byla centák doleva centák doprava to je prej normální nedávno jsme měůi nový řetěz na béčku a taky to tam bylo,
já jen trošku propadl panice že masařky mi každý den dílnou nelítají, a potěch svátcích mám samý průser, navíc jak přimrzlo tak samá panika kolem startování,
slovacek.milos
Aktivista

jericho-3 píše:Napínák se má naplnit olejem než se tam dá a já vždy než to natáčím tak to protočím bez žhaviček až to namaže a řetěz se dopne..Nevím, kolik by to muselo mít najeto, aby byl řetěz tak vytahaný, že to napínák nedopne..To už se ale přeci pozná, že řetěz má vůli na zubech, ne?
myslíš že to musí být uplně bez vůle když zaaretuješ vašku a točíš s klikou?
burton.b22

Příspěvek od burton.b22 »

Napínák je jen na jedné straně. Tudíž když točíš řemenici doprava vůle muže být když to na napínák uhne ale když točíš doleva tak by to jít nemělo.
slovacek.milos
Aktivista

burton.b22 píše:Napínák je jen na jedné straně. Tudíž když točíš řemenici doprava vůle muže být když to na napínák uhne ale když točíš doleva tak by to jít nemělo.
jo tak to je

za měsíc se s autem nic nedělalo synchronizace jakoby mávnutím proutku zmizela,

osciloskopem jsou nasnímány obje čidla vačka klika ok, rozvod je nepatrně posunutý vytahaný řetěz ale v toleranci a stěžuje si to na turbo a špatnou směs paliva ujeli jsme stím akorát 4O km

ten klepec bude asi špatný vstřik
slovacek.milos
Aktivista

hm ta sinchronizace asi zmizela, že jsme napínák natlačili novým olejem a vstřikovače jsme přehodili závada je furt na 3 a 4 válec tak ve vstřikách to taky není,

ted asi přijde na palici :roll: řj motor je bez závad motor ěpatně startuje kouří a jede jak bez turba :roll:
Odpovědět

Zpět na „Mercedes-Benz“