Agro videa - Zemědělství na Jižní Moravě
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- Bugs.Bunny
- Aktivista
Nejde ani tak o tvrdou půdu, tady se normálně dělá 160tkou zetorem. Ale mělo pršet tak byla potřeba rychlá kultivace (předtím tam bylo žito na senáž). Takže rychle kultivace a setí a večer pršelo. Ale jinak ten ten pasák se skoro nepoužívá je jen na velké akce (není naší firmy) U nás se jede New Holland styl. Teď máme novou T8 jen za 5 megajericho-3 píše:Jo, kdysi stačil Zetor 25 ale dnes, když se musí pořád orat hlouběji a zem je utemovaná , zničená, musí se na pole tankem. To není ani tak kvůli produktivitě práce, ale dnes to jinak nejde..Kdysi vyřazenými tanky lisovali siláž, dnes už musí jezdit po poli.Tomas6 píše:Tak ten quad má až 629 tuším ne?Ono 500 koní přenést pomocí kol už taky musí být monstrum.Mi se.právě líbí ty pásáky kvůli tomu že nehutní až tak podloží a dá se užít i když je mokřejc.Ale je to jen muj názor.Největší traktor ve kterém jsem seděl je proxima od Zetoru a největší pole v jednom kuse mám asi 4 ha a to jen na trávu.

BMW X5 E53 3.0D 135KW
Co to je 5 mega za velký dospělý traktor.Vždyť ten Zetor stál něco okolo mega.
Jo Z25 je fajn traktor,spoustě lidí stačí.Proč ne.Mít jen malou záhumenku bude mi stačit taky.Doma mi stojí stará 3011 a neměli jsme lepší traktor.Ale pokud.potrebuju sklidit během týdne 10ha sena a k tomu ještě chodit do práce potrebuju traktor který mi utáhne stroj se záběrem víc jak 2metry.
Jo Z25 je fajn traktor,spoustě lidí stačí.Proč ne.Mít jen malou záhumenku bude mi stačit taky.Doma mi stojí stará 3011 a neměli jsme lepší traktor.Ale pokud.potrebuju sklidit během týdne 10ha sena a k tomu ještě chodit do práce potrebuju traktor který mi utáhne stroj se záběrem víc jak 2metry.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Přesně tak 3011 je dle mého skromného názoru bez velkých osobních zkušeností s traktory geniální stroj a všechna čest výrobci.. Měli jsme v podniku různé stroje , ale nakladač Z 3011 byl nezničitelný...Většinou jej dělníci nechávali na místě, takže nastupovali, děti , čeští zloději a vandalové...Když člověk zvedl kryt, motor byl zasypán pískem, šterkem, no prostě vším, co padalo z pásu dolů. V chladiči bylo nacpáno kamení, většina chladičů neměla prostor na průchod vzduchu atd. atd. Olej se měnil až někdy v dílně, o filtrech nemluvě..Ale hoši zamáčkli čudla a když baterie nebyla ukradena, nádrž nebyla plná písku a nějaká nafta zbyla motor chytl na otočení....A 3 válec je ideální kompromis s minimální spotřebou a velkou výkonností...Takže dle mého názoru z celé nabídky Zetoru to bylo to nejlepší.... 

nepropadat panice...
Nebuď smutný, super má něco co 3011 nemá a to je dekomprese při startu. Je to ještě stará konstrukce, ale ta mi utkvěla v hlavě, když jsem traktor za dílnou startoval na jaře, slabá baterie, která bez dekomprese s motorem ani nehnula, ale po smáčknutí dekomprese se motor roztočil, dekompresor se pustil a motor naskočil..Ale co mi říkali traktoráci, dost žral a řidič musel mít pořádně svaly, aby utáhl volant./to vím sám, když jsem jej vodil a vzadu umístěným vrtákem dělal díry/.Ale musíme posuzovat i ostatní kvality a rok výroby..Dodnes nechápu, proč výrobci od použití dekomprese upustili..Vynikající věc. 

nepropadat panice...
No třicítka dekompres má. Já samozřejmě nezavrhuju staré traktory.Nikdy už nikdo nevyrobí traktor který bude fungovat 60 let.Dnešní technika je o minimalizaci nákladů na pracovní sílu a zrychlení pracovních operací. Možná je to jen můj názor,ale poslední roky počasí stojí za prd a když jsem před deseti lety mrknul na týdenní předpověď počasí a bylo ze bude hezky tak jsem pokosil 3 ha a během toho týdne jsem to sklidil.Teď když je předpověď že bude týden hezky tak třetí den prší.Takže musim dělat.tak abych to za tři dni sklidil.To s tricitkou nedokážu.Dřív když jsem seno uklízel dojela pomoct celá rodina.Dneska na stejný objem prací musíme stačit dva. A to s tím že oba ještě chodíme do zaměstnání.A mít víc peněz které bych.mohl za traktor utratit koupil bych ještě výkonnější a víc vybavený...
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Přesně tak, dekopresor má i major, tzn. třicítka a a i pětadvacítka. A řízení jde ztuha a všech mašinách bez posilovače všeobecně
Nejsem smutný, super je moc fajn traktor, jenom mu k dokonalosti chybí těžší předek, přední náhon (což by teoreticky vyřešilo i ten lehký čumák) a výše zmíněný posilovač. Pak by to byl bezkonkurenční traktor

kupodivu u té naší třicítky jde řízení relativně lehce.Na místě sice moc ne ale stačí se pohnout o pár cm a jde skoro jednou rukou.Když zaprihnu hrabačku tak jednim pstem i na místě.Zato ta sedmdesatka než jsme dali servo byla utrpení.Soused má 50 supra a říkal že na domácí práce do lesa není lepší traktor.Motor buchar tahoun hned od nízkých otáček.Prej ideál.A ta třicítka.Dneska po roce blafla na druhé o otočení.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km