Agro videa - Zemědělství na Jižní Moravě

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Bugs.Bunny
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Bugs.Bunny »

Muj zetor 25a je trosku mensi, nema pasy ale mam ho rad🙂
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... light=bugs

----------------777 32 60 32----------------
WHITE-CZ
Přispěvovatel

Příspěvek od WHITE-CZ »

jericho-3 píše:
Tomas6 píše:Tak ten quad má až 629 tuším ne?Ono 500 koní přenést pomocí kol už taky musí být monstrum.Mi se.právě líbí ty pásáky kvůli tomu že nehutní až tak podloží a dá se užít i když je mokřejc.Ale je to jen muj názor.Největší traktor ve kterém jsem seděl je proxima od Zetoru a největší pole v jednom kuse mám asi 4 ha a to jen na trávu.
Jo, kdysi stačil Zetor 25 ale dnes, když se musí pořád orat hlouběji a zem je utemovaná , zničená, musí se na pole tankem. To není ani tak kvůli produktivitě práce, ale dnes to jinak nejde..Kdysi vyřazenými tanky lisovali siláž, dnes už musí jezdit po poli. :(
Nejde ani tak o tvrdou půdu, tady se normálně dělá 160tkou zetorem. Ale mělo pršet tak byla potřeba rychlá kultivace (předtím tam bylo žito na senáž). Takže rychle kultivace a setí a večer pršelo. Ale jinak ten ten pasák se skoro nepoužívá je jen na velké akce (není naší firmy) U nás se jede New Holland styl. Teď máme novou T8 jen za 5 mega (LOL)
BMW X5 E53 3.0D 135KW
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Co to je 5 mega za velký dospělý traktor.Vždyť ten Zetor stál něco okolo mega.
Jo Z25 je fajn traktor,spoustě lidí stačí.Proč ne.Mít jen malou záhumenku bude mi stačit taky.Doma mi stojí stará 3011 a neměli jsme lepší traktor.Ale pokud.potrebuju sklidit během týdne 10ha sena a k tomu ještě chodit do práce potrebuju traktor který mi utáhne stroj se záběrem víc jak 2metry.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Přesně tak 3011 je dle mého skromného názoru bez velkých osobních zkušeností s traktory geniální stroj a všechna čest výrobci.. Měli jsme v podniku různé stroje , ale nakladač Z 3011 byl nezničitelný...Většinou jej dělníci nechávali na místě, takže nastupovali, děti , čeští zloději a vandalové...Když člověk zvedl kryt, motor byl zasypán pískem, šterkem, no prostě vším, co padalo z pásu dolů. V chladiči bylo nacpáno kamení, většina chladičů neměla prostor na průchod vzduchu atd. atd. Olej se měnil až někdy v dílně, o filtrech nemluvě..Ale hoši zamáčkli čudla a když baterie nebyla ukradena, nádrž nebyla plná písku a nějaká nafta zbyla motor chytl na otočení....A 3 válec je ideální kompromis s minimální spotřebou a velkou výkonností...Takže dle mého názoru z celé nabídky Zetoru to bylo to nejlepší.... :)
nepropadat panice...
WHITE-CZ
Přispěvovatel

Příspěvek od WHITE-CZ »

Velký držák je ještě 7245. Ten mame na krmeni a jede furt jak pila. Jednou za rok olej. Chytá v -17 na otočení. Nedovedu si představit dělat něčím jiným. Nikdy se nestalo ze by zvirata byli ohladu.
BMW X5 E53 3.0D 135KW
Míšánek
Přispěvovatel

Příspěvek od Míšánek »

No to my máme doma akorát dva supráky
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Nebuď smutný, super má něco co 3011 nemá a to je dekomprese při startu. Je to ještě stará konstrukce, ale ta mi utkvěla v hlavě, když jsem traktor za dílnou startoval na jaře, slabá baterie, která bez dekomprese s motorem ani nehnula, ale po smáčknutí dekomprese se motor roztočil, dekompresor se pustil a motor naskočil..Ale co mi říkali traktoráci, dost žral a řidič musel mít pořádně svaly, aby utáhl volant./to vím sám, když jsem jej vodil a vzadu umístěným vrtákem dělal díry/.Ale musíme posuzovat i ostatní kvality a rok výroby..Dodnes nechápu, proč výrobci od použití dekomprese upustili..Vynikající věc. :)
nepropadat panice...
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

No třicítka dekompres má. Já samozřejmě nezavrhuju staré traktory.Nikdy už nikdo nevyrobí traktor který bude fungovat 60 let.Dnešní technika je o minimalizaci nákladů na pracovní sílu a zrychlení pracovních operací. Možná je to jen můj názor,ale poslední roky počasí stojí za prd a když jsem před deseti lety mrknul na týdenní předpověď počasí a bylo ze bude hezky tak jsem pokosil 3 ha a během toho týdne jsem to sklidil.Teď když je předpověď že bude týden hezky tak třetí den prší.Takže musim dělat.tak abych to za tři dni sklidil.To s tricitkou nedokážu.Dřív když jsem seno uklízel dojela pomoct celá rodina.Dneska na stejný objem prací musíme stačit dva. A to s tím že oba ještě chodíme do zaměstnání.A mít víc peněz které bych.mohl za traktor utratit koupil bych ještě výkonnější a víc vybavený...
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
Míšánek
Přispěvovatel

Příspěvek od Míšánek »

Přesně tak, dekopresor má i major, tzn. třicítka a a i pětadvacítka. A řízení jde ztuha a všech mašinách bez posilovače všeobecně :) Nejsem smutný, super je moc fajn traktor, jenom mu k dokonalosti chybí těžší předek, přední náhon (což by teoreticky vyřešilo i ten lehký čumák) a výše zmíněný posilovač. Pak by to byl bezkonkurenční traktor
alni
Přispěvovatel

Příspěvek od alni »

tiež asi zástanca starého železa zo susednej dediny Obrázek
OCT I -Tractor Diesel Immortal- AHF
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS
WHITE-CZ
Přispěvovatel

Příspěvek od WHITE-CZ »

Kirovec :-)
BMW X5 E53 3.0D 135KW
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

kupodivu u té naší třicítky jde řízení relativně lehce.Na místě sice moc ne ale stačí se pohnout o pár cm a jde skoro jednou rukou.Když zaprihnu hrabačku tak jednim pstem i na místě.Zato ta sedmdesatka než jsme dali servo byla utrpení.Soused má 50 supra a říkal že na domácí práce do lesa není lepší traktor.Motor buchar tahoun hned od nízkých otáček.Prej ideál.A ta třicítka.Dneska po roce blafla na druhé o otočení.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Zetor se měl tehdy pustit do TDI, zkušenosti na to měl, jen ta elektronika mu byla cizí.. :)
nepropadat panice...
WHITE-CZ
Přispěvovatel

Příspěvek od WHITE-CZ »

Já teda radši 16145, nehorázné dělo i v této době se dá použít na velké akce. Když mám jet ze 16145 mám radost že jsem v práci :-) Nejlepší když v kopcu mrdneš plný a je za tebou černo to je ono (LOL)
BMW X5 E53 3.0D 135KW
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“