Touran AZV 2004 - ztrácí se voda

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

xxPetr Kxx
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od xxPetr Kxx »

mecano píše:když jsi prvně dělal tu hlavu, nechal jsi ji přebrousit?
Ano, hlavu přebrousili - prý i kvůli samotnému tlakování.
xxPetr Kxx
Nováček

Příspěvek od xxPetr Kxx »

anydraj píše:Prohlej blok. Nechat zaskrabat
Vzdy kdy buchne tesneni udelat obe strany
Hlavu zabrousit a zkontrolovat blok.
Vetsinou to dela na 3 valci, ktery je nejvic namahany teplem
od turba.
Teče to do prvního válce - to bylo vidět, když se ta hlava sundala, na všech vstřicích byl nalepenej karbon, jen ten v prvním válci byl "čistej".

Když testovali výměník u EGR, tak napoprvé ho prý testovali studený a nenašli chybu, potom se testovala hlava, tam prý také nic nenašli, tak znovu testovali ten výměník, ale tentokrát zahřátý a tam bublal. Je to možný?

Bylo by potom možný, že i ta hlava je špatně otestovaná a skutečně je někde prasklá a teče? Když jsem ji viděl sundanou, bylo vidět že má praskliny mezi ventily - asi něco takovýho: je to jen ilustrace, nevyfotil jsem si to, to mě tenkrát bohužel nenapadlo.

Obrázek

Je možný, aby to tímhle neteklo?
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

xxPetr Kxx píše:Zkoušel jsem to automechanikovi navrhnout, ale tvářil se na to dost nevrle ;-) prej se pak zalepí chladič, radiátor ... a prostě by do toho nešel.
STIB píše:
MirekX píše:dej tam přípravek pro utěsnění prasklin v hlavě - třeba toto - http://obchod.top-oil.cz/detail25/do-ch ... block-seal

mám s tím dobrý zkušenosti a jednoho tourana AZV jsem tím odnaučil pít vodu. :)
To je rada tak na ježdění kolem plotu.
Zkoušeli jsme to na více motorech (trhlina bloku atd..) a všude úspěch 100% ten touran byl loni a od té doby bez úniku. Ale každého věc :)
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
RAPIDmen
Přispěvovatel

Re: Touran AZV 2004 - ztrácí se voda

Příspěvek od RAPIDmen »

Ahojte, touran 2003rok 1,9TDI PD 74KW AVQ..straca sa chladiaca kvap. dnes som to zbežne omrkol žiadne G12 ani mokre ani nakrištalizovane..ide sa robit vymena rozvodu s pumpu( pravidelna )a ešte treba vyrešit unik napada niekoho kde by to mohlo sa stracat u tohto motora ? Dakujem Vám.
BMW E36 316 limo
BMW E36 316 Coupe
BMW E36 316 Compact
BMW E36 318IS limo
BMW E34 520i limo
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“