Dle meho skromneho nazoru nelze pausalizovat. Taky to je treba brat tak, ze dana pozice se odviji take mimo jine od schopnosti a "konfigurace" cloveka.
Vim o cloveku, ktery umi perfektne nemecky, ma vzdelani a s Nemci si sedl jako sobe rovny. Pravdou je, ze dela ve vyvoji - tam se asi nejspis moc "zakomplexovanych dementu" nedostane a lide maji trochu jinou uroven nezli nekde na montazni lince.
Ostatne, neni treba chodit daleko k podobnemu primeru: Cesi take na Vietnamce koukaji skrz prsty a utahuji si z nich. Je to dano tim, ze se citi ohrozeni protoze jsou si vedomi, ze Vietnamec ma jinou pracovni moralku a nema problem delat prescasy s cimz ma Cech nezridka problem.
Tady v HK budou do jednoho vyrobniho komplexu nabirat Vietnamce protoze nejen ze jsou levnejsi, ale i schopnejsi a maji lepsi pracovni moralku - budou mit sve prekladatele a zaplati jim i vyuku cestiny. Je to silene, ze se jim vyplati. Vemte si to: vyplati se jim poslat tam experta, ktery si overi jejich kvality, zaplatit jim transport, ubytovani, vyucovani. Co myslite, jak se k nim budou chovat jejich cesti kolegove? Myslite si, ze lip nezli jinak nezli jak psali TDItech a Roman? Jak znam Cechy tak ne.
... takze z ceho jste prekvapeni, cemu se divite?