model 18 směnného provozu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ani bych se na to za ty prachy nevys*al. Pokud jsi šikovný svářeč a mluvíš aspoň trochu německy, tak jdi do Německa. Na fest to asi hned neseženeš, ale když budeš mít dobrou agenturu, tak můžeš mít nástup cca kolem 11-11,50 Euro na hodinu + nějaké diety (cca 30 Euro na den). Pokud ti nějaká agentura dá, jako nástup, pod 11 Euro(brutto) na hodinu a pod 25 Euro (netto) denně diety, tak je pošli do pr*ele a hledej jinde. Když budeš dobrý, tak si tě firma většinou po čase stáhne na fest. Mluvím o oblasti Oberpfalz, hned za hranicemi, po plzeňské dálnici. Nahoru k DDR je to s penězi slabší a dolů k Mnichovu budeš mít víc, ale dražší ubytko a je to dál. Jinak ubytko cca od 15 Euro na hlavu na noc, nebo se lze občas domluvit, že budeš platit třeba 200 Euro za měsíc, ale to se vyplatí, když víš, že budeš na nějakém fleku déle. A je dobré vidět do jakého ubytka jdeš, většinou je to dobré, ale občas chytneš, jako spolubydlící, pěknou svoloč a verbež. Počítej ale taky třeba s tím, že skoro nikde není wifina.
Když budeš mít dobrou agenturu, tak bys měl být na cca 2000-2500 Euro čistého měsíčně. Záleží taky na daňové třídě, jakou budeš mít(1-svobodný, větší daně, nebo 3-ženatý, menší daně) a jestli a jaký máš Kindergeld (přídavky na děti) atd.
Když budeš mít dobrou agenturu, tak bys měl být na cca 2000-2500 Euro čistého měsíčně. Záleží taky na daňové třídě, jakou budeš mít(1-svobodný, větší daně, nebo 3-ženatý, menší daně) a jestli a jaký máš Kindergeld (přídavky na děti) atd.
Peugeot Boxer 2.5TDi THX 79kW 1998
Peugeot 106 1.0 CDZ 37kW 1998
Citroen Jumpy 1.9TD 68 kW 1997
Citroen Berlingo 1.9D 51 kW 2000
Peugeot 106 1.0 CDZ 37kW 1998
Citroen Jumpy 1.9TD 68 kW 1997
Citroen Berlingo 1.9D 51 kW 2000
Ty máš svařečák ? Nebo jakou prax ?Jaroušek píše:No, diky za info, jiz jsem volal na par penzionu a je to vsechno obsazene....no chtel jsem svarovat tak ze nejaky operator svarovny.jinak fet u me nehrozi, jsem samotar tak ta ubytovna je na pikacu.....jinak ty smeny mi staci, uz tomu rozumim.jet na jeden den domu 150 km taky nic moc......a jinak ty cizince vam nezavidim.....ale nabizeji 26 hrubeho nastup, pak 30 hrubeho. A ten rocni bonus by snad mel byt cca 65 000,. Kc. To tady v Bruntale neni
Ty máš svařečák ? Nebo jakou prax ? Na takovej lágr se adši vyser , nebo odejdeš s filckama a prachy skoro žádný.Jaroušek píše:No, diky za info, jiz jsem volal na par penzionu a je to vsechno obsazene....no chtel jsem svarovat tak ze nejaky operator svarovny.jinak fet u me nehrozi, jsem samotar tak ta ubytovna je na pikacu.....jinak ty smeny mi staci, uz tomu rozumim.jet na jeden den domu 150 km taky nic moc......a jinak ty cizince vam nezavidim.....ale nabizeji 26 hrubeho nastup, pak 30 hrubeho. A ten rocni bonus by snad mel byt cca 65 000,. Kc. To tady v Bruntale neni
No pred 20 lety se to trochu posralo, jsem carmekánic, 10 let delam zednickou, rezave vyfuky svařuji dlouho však ZK + úřední zkoušku jsem si udělal minulý rok.No vypadá to, ze na to kaslu.zednicka byla v nemecku ale uz to tam nebylo dobre.nehledel jsem si od vyuceni sveho a tak prax je od vseho..
a ted je težké se nekde usadit jako profík.Kdyby ta škoda byla v Bruntále tak bych to zkusil ale takhle tedy ne.ted neco budu mit na par mesicu a pak zase zmiznu do světa vydělávat €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€

SEAT ALHAMBRA 1.9 tdi BVK,r.v. 2009, EU 4, ------------MAXIDOT ☺, GT1756, AL FBPP 1043 tryskáče, SW TDIFUN, 185Ps - 420 Nm
YAMAHA YZ 450 F
YAMAHA YZ 450 F
V tý škodovce poklad nehledej. Je pravda, po nějakým roce máš jistý pěkný peníze, prémie a tak pokud budeš ochotný mít natržený zadek,hubu nebo hněděj nos. Už to zdaleka není to co bývalo, je to zaměstnavatel jako každý jiný a to co se povídá v reklamách není úplně pravda. Buzerace za vše, soboty neděle v práci a když to spočítáš tak jsou i lepší atrakce. Mám sedm známých co tam vydrželo zkušebku a šlo do haj..u. Teď už začínají být lukrativnější firmy mimo škodovku. Ale je pravda,že pokud vydržíš tak máš. Přítelkyně tam je dvanáctý rok,plat cca 24+ na účet, prémie atd a teď brala 47700 kč čistá ruka.
Pešek 307 HDI, Octavia II -největší sráč života
Jak píše pepe 276, mám známého, šikovného truhláře-bývalého živnostníka, který neunesl , že mu pravidelně neplatili a šel do Rakous. Osvědčil se, nabídky práce měl vždy dost, na ubytování se domluvil, že bude bydlet zadarmo, ale pomůže jim při opravách domu a ještě mu zaplatí. Ale kdykoliv se vidíme, řeší problém, že by radši domů,/ má 2 malé děti a krásnou manželku/ ale všude mu dávají málo a samozřejmě rodina je zvyklá na jeho plat z A. Ptá se mně, co má dělat, žárlí i na ženu, asi patrně zbytečně, ale odloučení mladým manželům /nebo jen rodičům dětí/ neprospívá.. Odpovídám mu, že to je na něm, on kluky miluje a chce být s nimi, ale žena si zvykla......na jinou úroveň.. Tohle je také CENA, kterou je dobré zohlednit..Takže prachy prostě nejsou všechno..
nepropadat panice...
takhle jsem to měl já pak zpět na živnost opět od nevidím do nevidím a dnes fabrika a klídekjericho-3 píše:Jak píše pepe 276, mám známého, šikovného truhláře-bývalého živnostníka, který neunesl , že mu pravidelně neplatili a šel do Rakous. Osvědčil se, nabídky práce měl vždy dost, na ubytování se domluvil, že bude bydlet zadarmo, ale pomůže jim při opravách domu a ještě mu zaplatí. Ale kdykoliv se vidíme, řeší problém, že by radši domů,/ má 2 malé děti a krásnou manželku/ ale všude mu dávají málo a samozřejmě rodina je zvyklá na jeho plat z A. Ptá se mně, co má dělat, žárlí i na ženu, asi patrně zbytečně, ale odloučení mladým manželům /nebo jen rodičům dětí/ neprospívá.. Odpovídám mu, že to je na něm, on kluky miluje a chce být s nimi, ale žena si zvykla......na jinou úroveň.. Tohle je také CENA, kterou je dobré zohlednit..Takže prachy prostě nejsou všechno..
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Jo, ty jsi to zvládl, ale on /ona/ se nastěhovali do 4plus 1 s balkonem a garáží , platí přes 10 litrů za byt, opravují baráček , který jim koupil tchán , /v kterém už má několik let perfektní dílnu, kterou já mít před lety, tak jsem se z ní zbláznil/ takže nechtějí ubrat v životě, na který si zvykli /hlavně žena/.. A on už nechce o soukromničení ani slyšet..Bohužel má reálné nebezpečí, že mu zbyde jen auto a alimenty a výčitka od dětí, že pořád nebyl doma, což už je realitou.. 

nepropadat panice...