GIV TDi 66kW nestaruje - Vyřešeno!

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

dury2
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od dury2 »

Tak od pátku zase permanentně nestartuje, hurá! Zítra se v tom jdu hrabat. Nějaký nápad? Rada je nad zlato!
Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

Tak dneska jsem se v tom celé odpoledne hrabal a trpaslíky jsem nenašel. Dopracoval jsem se k tomu, že když nechám klíčky v poloze aby svítili budíky a dám klemu ( přímé plus ) na kotvu startéru, tak to chytne. Vyzkoušel jsem snad 20x, vždycky to chytlo. Pak jsem to zadělal a už ani přes tuhle klemu to nechytlo= v baterii bylo napětí 12,05 V. Hodil jsem to na nabíječku, když bylo 12,8 V tak už to normálně chytlo, jak na klíčky tak přes klemu.
Zjistil jsem, že auto je dovoz a měsíc před prodejem byla oprava čerpadla za 1300EU, když otočím klíčkem a počkám až zhasne žhavení a kontrola immo na budíkách, tak během této doby a pak ještě asi 2sec potom něco jakoby bzučí v čerpadle ( podobný zvuk, jako když se nastavuje u benzína škrtící klapka, takový šoupavý zvuk) Co to je? Je to normální? Po 2 sec se ztratí z uzavíracího ventilu ne čerpadle napětí a tento zvuk ustane. Zvuk nevychází z ventilu ale z pod krytu čerpadla.
Taky mám pocit, že auto nějak dlouho točí, než chytne. Může být nastavena špatná startovací dávka? Jak by se to projevilo? TDi Graf je v pohodě, běží to přesně uprostřed.

Prosím o pomoc, už jsem z toho na palici.
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

Tak dneska jsem se v tom celé odpoledne hrabal a trpaslíky jsem nenašel. Dopracoval jsem se k tomu, že když nechám klíčky v poloze aby svítili budíky a dám klemu ( přímé plus ) na kotvu startéru, tak to chytne. Vyzkoušel jsem snad 20x, vždycky to chytlo. Pak jsem to zadělal a už ani přes tuhle klemu to nechytlo= v baterii bylo napětí 12,05 V. Hodil jsem to na nabíječku, když bylo 12,8 V tak už to normálně chytlo, jak na klíčky tak přes klemu.
Zjistil jsem, že auto je dovoz a měsíc před prodejem byla oprava čerpadla za 1300EU, když otočím klíčkem a počkám až zhasne žhavení a kontrola immo na budíkách, tak během této doby a pak ještě asi 2sec potom něco jakoby bzučí v čerpadle ( podobný zvuk, jako když se nastavuje u benzína škrtící klapka, takový šoupavý zvuk) Co to je? Je to normální? Po 2 sec se ztratí z uzavíracího ventilu ne čerpadle napětí a tento zvuk ustane. Zvuk nevychází z ventilu ale z pod krytu čerpadla.
Taky mám pocit, že auto nějak dlouho točí, než chytne. Může být nastavena špatná startovací dávka? Jak by se to projevilo? TDi Graf je v pohodě, běží to přesně uprostřed.

Prosím o pomoc, už jsem z toho na palici.
dury2
Aktivista

GIV nestaruje

Příspěvek od dury2 »

Dneska to opět nenastartovalo. Od minue tam bylo nové relé 109 a během té doby ani jeden problém. Nevím jestli to je opravdu tou 109, jelikož startér točí ale auto nechytne, stačí však auto trochu roztlačit a chytne to hned. 109 se celkem dost hřeje, po rozebrání smrdí. Spínací kontakty však opálené nejsou. Z druhé strany konektoru co je v pojistkovce je to lehce roztavené, ale opravdu jenom lehce. Měřením místo relé to bere před startem něco přes 3 A po nastartování při běžícím motoru 5 A!? Zkušmo jsem dal paralerně dvě relé a zapojil je místo 109 uvidím co to bude dělat. Ale moc se mi to nezdá. Nenapadá někoho něco?
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

Chci zkusit zvýšit startovací dávku paliva, co na to VY?
liboro
Přispěvovatel

Příspěvek od liboro »

Po 2 sec se ztratí z uzavíracího ventilu ne čerpadle napětí a tento zvuk ustane.

Pokud motor běží je na výše uvedeném ventilu napětí?
Startovací dávka asi nebude to pravé, píšeš, že to někdy chytne na "drc", dávka je snad pořád stejná.
Zkus v okamžiku když to nechce chytat zjistit jestli jde nafta do vstřiků.
yirka
Aktivista

re

Příspěvek od yirka »

píšeš, že když nabiješ baterku a na roztlačení to chytne hned, tak bych se soustředil na dvě věci - baterku a starter
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

Startér už je tam celkem třetí, včetně dvou ze servisu po repasi, ta baterka co tam byla před tím, normálně jezdí. Teď je tam fungl nová a stejně nic. Napadlo mě,jestli něco není choulostivé na nižší napětí. Kolem 12,6V. Ale všechno už jsem prolezl a tadyproblém asi nebude.
Hadzim
Přispěvovatel

Příspěvek od Hadzim »

Kolik máš napětí na zátěžáku na baterii a na starteru? To jsi ještě nenapsal. Dál by mne zajímalo na kolik voltů padá napětí při startování? Zkus to změřít. Je klidně možnéí, že při startu ti padne napětí příliš nízko a pak i referenční napětí z jednotky pro všechny čidla je nesmyslné. AS tím i výsledné hodnoty od čidel jsou poklesem napětí ovlivněny a proto nemůžeš motor nastartovat přez starter ale jen roztlačením. No pořeš to a dej vědět.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

když nechce chytit, nezkoušel jsi odpojit čidlo teploty motoru?
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

Nezkoušel. Jenže auto nechytá ať teplé nebo studené, drkneš a jede. Včera to zase nestartovalo, napětí naprázdno 11,6V, ale to bylo tím jak to zkoušel pořád točit. Hodil jsem to na kabely a chytlo hned. Nechal jsem trochu dobít baterku a už to startovalo v pohodě. Takže závěr, jak klesne napětí pod 12V auto startérem nenastartuješ, přestože točí v pohodě. Tedy napětí nesmí klesat, alternátor dobíjí podle zátěže a otáček od 14,1 po 14,4V, takže to je v pohodě. Zkoušel jsem měřit odběr proudu v klidu, bralo to 1,1A. Zjistil jsem že skoro ampéru bere vadný elektromagnet v 5. dveřích. Po odpojení proud 0,020A. Baterku jsem přes noc nabil a uvidím. Dle mě to bylo tím. Je možné aby říd.jednotka klesne-li napětí např pod 12V nepovolila start?
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

jestli to s tím pořád točí, nemyslím, ale tak jako by mlel z posledního, musí chytnout, proto jsem psal s tím čidlem, jestli totiž normálně chytá hůř, může ten pokles mít už velkej vliv, když se odpojí čidlo, jde tam o dost víc nafty a podmínky pro start jsou jiný, pokud by to teda mělo vliv, udělal bych tam to relé pro lepší start, viz. FAQ, a máš po problému
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

nechceš zkusit vyměnit elektromagnetický ventil na vstřikovací hlavě čerpadla?
"Zjistil jsem, že auto je dovoz a měsíc před prodejem byla oprava čerpadla za 1300EU, když otočím klíčkem a počkám až zhasne žhavení a kontrola immo na budíkách, tak během této doby a pak ještě asi 2sec potom něco jakoby bzučí v čerpadle ( podobný zvuk, jako když se nastavuje u benzína škrtící klapka, takový šoupavý zvuk) Co to je? Je to normální? Po 2 sec se ztratí z uzavíracího ventilu ne čerpadle napětí a tento zvuk ustane. Zvuk nevychází z ventilu ale z pod krytu čerpadla.
Taky mám pocit, že auto nějak dlouho točí, než chytne. Může být nastavena špatná startovací dávka? Jak by se to projevilo? TDi Graf je v pohodě, běží to přesně uprostřed"
ještě zkus vyměnit tu hlavu,nic by v ní bzučet nemělo
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

For Mr. Huml a Pafka, zkusím co to bude dělat tedˇ po odstranění odběru proudu. Když ani to nepomůže, udělámto dle vašich rad. Ale jak říkám jednou to chytne v -10 jako při +20 a podruhé to při nule nechytne. prostě teplota motoru ani okolí na to nemá vliv. U svého golfa se mi motor ani neotočí a už to běží, tady musíš asi cca 1 až 1,5 sec točit. No uvidíme. Svině jedna zakletá! Každopádně díky a budu vás nadále informovat o vývoji.
jini
Přispěvovatel

Příspěvek od jini »

Tak co, pokročil jsi nějak?
Octavia TDI (ASV)≈110kW MAF off MAP on chip můj
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“